Man åtalas för förtal av Ikeamördaren Abraham Ukbagabir

INRIKES. En 45-årig man åtalas för förtal av Ikeamördaren Ukbagabir som mördade två svenskar på Ikea i Västerås sommaren 2015.

Abraham Ukbagabir

Det var den 10 augusti 2015 som eritreanen Abraham Ukbagabir klev in på Ikea i Västerås, strax efter att han fått besked om att han ska utvisas från Sverige, och högg ihjälv 55-åriga Carola Herlin och hennes 28-årige son Emil. Ukbagabir greps och ska i förhör har sagt att han mördade Herlin och hennes son för att ”de såg svenska” ut. Han dömdes sedan till livstids fängelse och efter avtjänat straff ska han utvisas ur landet.

Ukbagabir har misshandlats och hotats flera gånger inne i fängelset. Bland annat ska han den 25 augusti 2016 ha slagits ner medvetslös av en annan intern. En vakt ska ha bevittnat hur Ukbagabir ramlade genom dörren från en produktionslokal ut i en korridor där han blev liggandes i fosterställning med armarna framför ansiktet. Han kunde dock inte peka ut någon gärningsman utan blev satt i isoleringscell för att kriminalvården inte kunde garantera hans säkerhet.

Nu åtalas en man i 45-årsåldern misstänkt för förtal av Abraham Ukbagabir efter att han ska ha skrivit kommentarer på Facebook om den eritreanske mördaren.

Han ska ju dödas inte skadas”, ska 45-åringen ha skrivit.

45-åringen ska också ha skrivit kommentarer om Ukbagabirs hudfärg samt undrat hur svårt det skulle vara att ”knäcka nacken” på honom.

Åklagaren i fallet menar att 45-åringens kommentarer var avsedda för att utsätta Abraham Ukbagabir för ”andras missaktning”. Åklagaren menar dessutom att mannen haft motivet att ”kränka målsägandens ras eller hudfärg”, vilket utgör en försvårande omständighet.

Ukbagabir kräver 5000 kronor i skadestånd. Den 45-årige mannen medger att han skrivit inlägget men nekar till brott.

Källa:
Ikea-mördaren kräver skadestånd för förtal

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Lars Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lars
Medlem

Vilken moralisk skolning har dessa ”jurister”?