Malte, 15: ”Nationalsocialismen växer väldigt mycket i vår skola”

RADIO. Malte, 15 år, berättar för Nordfronts radio hur nationalsocialismen och ”Förintelsen” är heta ämnen på hans högstadieskola.

Listen to ”URKLIPP: Malte, 15: ”Nationalsocialismen växer väldigt mycket i vår skola”” on Spreaker.

Ovan återges ett urklipp av samtalet med Malte. Vi rekommenderar att ni lyssnar på hela Radio Regeringens samtal med Malte och Elliot. Samtalet börjar vid cirka 40 minuter in i programmet och avslutas vid 1 timme och 45 minuter.

I senaste avsnittet av Radio Regeringen gästades programmet av två unga och modiga män som sökt sig till Nordiska motståndsrörelsen. En av dem är Malte, 15, som går i nian men trots sin unga ålder redan hunnit skaffa sig kunskaper om såväl massinvandringsproblematiken som ”Förintelsen”.

Malte berättar att han först fick vet vilka Nordiska motståndsrörelsen var efter att ha sett en episk film från när Motståndsrörelsen bedrev offentlig aktivism i Göteborg 2016. Sedan dess har han följt Motståndsrörelsens filmer på Youtube, läst på Nordfront och lyssnat på Radio Nordfront.

Särskilt ”Förintelsen” har varit en väckarklocka för Malte och där har Radio Nordfront och Pär Öbergs debatter i Almedalen varit till stor hjälp, säger han till Radio Regeringen. Eftersom ”Förintelsen” överhuvudtaget inte får ifrågasättas belyser denna tabubelagda fråga mer än någon annan att yttrandefrihet och ”demokrati” inte finns i Sverige.

— Men det här är ju inte bara vi två. Nationalsocialismen växer väldigt mycket i vår skola. Fler människor börjar ifrågasätta förintelsen, speciellt i min klass, säger Malte och säger att han aktivt uppmuntrar klasskamraterna att ifrågasätta och tänka själv.

— Egentligen tror jag att väldigt många undermedvetet är nationalsocialister, men att de inte vill associeras med ideologin (läs: vad den påstås stå för. Reds. Anm.).

Att nationalsocialismen växer på skolorna är något som en projektledare på Kungälvs kommun nyligen ”varnade” för. Många ungdomar pratar med varandra om Nordiska motståndsrörelsen och då får han ändå inte höra allt som ungdomarna säger, medger projektledaren.

Malte, som tidigare gick på en skola med mycket främlingar, berättar också i programmet hur svenskar diskrimineras i skolorna och utsätts för åsiktsförtryck av lärarkåren.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Mer än ord: Oscar Bergströms budskap till ungdomar | Nordfront.seErikSenasteElliot, 16: "Min SO-lärare likställde mig med en pedofil för att jag hade annan politisk åsikt" | Nordfront.seVon Becker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Von Becker
Medlem

Jag själv är en ungdom och det känns som att Ungdomen växer sig större dag för dag, i hela norden. – I denna växande fart kommer Nordiska motståndsrörelsen kunna skapa en ungdomsverksamhet.

Erik
Medlem

Instämmer. Är ungdom själv.

trackback

[…] ovan nämnda program medverkade även Elliots vän Malte som också fått erfara att yttrandefriheten är begränsad i […]

Senaste
Medlem

Att åldrande skulle garantera visdom är en myt, de här två unga männen har förstånd och analysförmåga som valfri beskäftig förståsigpåare till demokrat i de övre åren helt saknar. Att ha gått ett helt liv i det här demokratiska systemet och aldrig ha tänkt en enda egen tanke gör många vansinniga när de ska försöka tolka vad som händer med vår värld och de kan omöjligen erkänna för sig själva att de inte har en susning om vad de talar om. Angående ”förintelsen”: Alldeles oavsett hur lång tid det tar att kremera en kropp m.m. så ligger bevisbördan på de… Läs mer »

trackback

[…] gå med i organisationen. I senaste avsnittet av Radio Regeringen medverkade exempelvis ungdomarna Malte (15) och Elliot (16) som berättade om sin väg till Nordiska […]