Ett ämne den mångkulturella regimens apostlar i skolor och media gärna undviker att berätta om är den om Adolf Hitlers liv som konstnär. Men hos många andra har den Hitlers naturliga och vackra målningar inte passerat obemärkt förbi. Vid en auktion i England har målningar av den tyske folkledaren sålts för 1,6 miljoner kronor.


Moder Maria och Kristusbarnet.
I tidigare år ville Adolf Hitler bli konstnär, en tanke han egentligen aldrig lämnade. Hitler, som var självlärd, blev inte antagen vid konstakademin i Wien eftersom hans konst inte ansågs ”modern” nog och att han, sades det, istället hade större begåvning för arkitektur. Efter ett par svåra år som arbetslös ljusnade det något då Hitler började försörja sig genom att måla porträtt och vykort. Efter första världskriget accepterade han slutligen det kall han givits att leda kampen för det tyska folket.

Hitler, som var en mångsidig man, målade otaliga målningar även under första världskriget, kampåren och tiden som Tysklands folkledare. Vissa av målningarna dyker upp här och var och köps sedan upp av samlare.


Fästning Utopia.
Nyligen har akvarellmålningar – vilka inte ens bekräftats haft Hitler som upphovsman – auktionerats ut till ett belopp om inte mindre än 1,6 miljoner kronor. Det rör sig om en samling på 21 målningar som sålts på en auktion i England. Dessa målningar uppges ha funnits på en vindsvåning i Belgien inte långt ifrån där Hitler stred under första världskriget. Målningarna, som mestadels är landskapsmålningar, är undertecknade ”A.Hitler” eller ”AH”. Stilen på målningarna sägs påminna om Hitlers samtidigt som man de facto spårat materialet som användes för målningarna till rätt tid.

En av köparna, som går under namnet Carlo och är från Estland säger att han är en östeuropeisk affärsman och har en ”budget att bjuda på allt som har Hitlers signatur”.


Det gamla residensets slottsgård.
Dessvärre har Adolf Hitlers målningar nästintill enbart kommit att hamna hos nationella eller, för mer sällsynta målningar, hos rika samlare. Många har inte ens kännedom om Hitlers konstnärliga sidor, detta eftersom de förtigs, vilket förvisso inte är direkt konstigt. För hur skulle de degenererade, mångkulturella regimerna i väst kunna tillåta att det kommer till allmän kännedom att Hitlers målningar, likväl konsten överlag under Tredje riket, strävade efter och förverkligade skönhet och idealism? Säkerligen skulle alltför många se kontrasterna mellan de vackra konstverken från den eran och den urartade ”konst” vi påtvingats under modern – av demokratin präglad – tid.

Läs mer om saken här. Observera att målningarna av Hitler som visas ovan inte tillhör de nyfunna 21 Hitler-akvarellerna.

Motivet ”Det gamla residensets slottsgård i München” finns även att beställa som vacker poster i A2-storlek hos Kampboden.


  • Publicerad:
    2006-09-28 00:00