Malmöpolisen testar nytt grepp: Pratar med kriminella om att man är bekymrad

GÄNGKRIMINALITET. Efter den senaste tidens skjutningar och mord provar polisen i Malmö ett nytt grepp där de söker upp kriminella för att berätta att de tror att de riskerar att dödas eller döda.

Enligt Malmöpolisens underrättelseverksamhet finns det stor risk för att skjutningarna och hämndaktionerna fortsätter i staden under den närmaste tiden och nu handlar det om att göra allt man kan för att stoppa den pågående våldsspiralen.

Strax efter trippelmordet i centrala Malmö, bestämde polisledningen att man skulle tjuvstarta med en ny metod som innebär att man söker upp kriminella för att berätta att polisen tror att de riskerar att dödas eller döda.

– Så man är rätt ärlig mot de här personerna och bekymrad för dem, för vi vill ju så klart inte att de ska drabbas av de här händelserna, antingen som målsägande eller misstänkt, säger Stefan Sinteus, polismästare i Malmö.

Metoden kallas för Group Violence Intervention – ett amerikansk arbetssätt som har använts mot gängkriminalitet i flera amerikanska städer.

– Det vi vill är att trigga igång något hos dem själva. Är det värt det här? Kommer jag inte fylla 30? fortsätter Sinteus.

Projektet kommer att utökas med fler spännande metoder under hösten, enligt Malmöpolisen.

Källa:
Malmöpolisen testar nytt grepp: Varnar kriminella

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Caesar-AureliusRokvikenLingonetValhallaHenke Himmlär Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

När man vet vilka de är, varför slänger man inte istället preventivt ut dem från landet? Liksom, varför skulle det vara i samhällets intresse att dessa invandrade yrkesbrottslingar förblir vid liv?

Karl-Путин A
Medlem

Det bästa är naturligtvis att de aldrig hinner fylla 30 år, med tanke på hur många svenska ungdomar som de drar ner i drog- och bordellträsket.

Om man ska få någon att bryta sitt livsmönster måste man erbjuda ett alternativ. Kommer polisen att bjussa på laddade kontokort, guldkedjor, Rolexklockor, en fet BMW och VIP-kort på Malmös nattklubbar?

Henke Himmlär
Medlem

Varför inte bara skjuta dem rakt av???

Alltså, så länge det är våra fiender som styr ”Sverige” så jublar jag varje gång kriminella tar ihjäl varandra eller poliser…men den dag vi styr SVERIGE så kommer naturligtvis allt pack att skjutas rakt av!

Karl-Путин A
Medlem

Som en liten jämförelse kan nämnas att inför fotbolls-VM i Ryssland rensades alla VM-städer från zigenare och kriminellt pack, medan det årligen återkommande fotbollsevenemanget Gothia-Cup i Göteborg är en orgie i ficktjuveri, våldtäkter och misshandel.

Men det du skriver ter sig naturligtvis som både mer klimatsmart och ha bestående effekt.

Rokviken
Medlem

Om jag ska välja mellan dessa flicksvansridande poliser försök att omvandla dessa kriminella element eller nackskott så skulle jag välja det senare.

Henke Himmlär
Medlem

Samtidigt ser man de båda välgödda damerna i hästsvanspatrullen och undrar hur fan de ska lyckas hantera påtända somaliniggers och återvändande IS-krigare med erfarenhet från tunga strider?

😂😂😂

HA HA HA

Karl-Путин A
Medlem

Hästsvanspatrullen kanske har arbetsmetoder som polisen inte vill gå ut med officiellt. Det kan tex vara så att dialogkorven blivit utbytt mot dubbelmacka.

Men jag tycker att hela upplägget verkar tveksamt. Hur förklarar man för en analfabet som inte kan vare sig skriva eller räkna vad det innebär att leva längre än 30 år?

Valhalla
Medlem

Polisen bör bjuda de kriminella invandrarna på varmkorv och choklad, och berätta om allas lika värde. De bör ju också bjudas på nöjen och få extra socialbidrag. Då blir de nog snälla.

Lingonet
Medlem

Hoppas de sänder samma pack som de brukar mot nationalister, va skitnödiga de ska vara.
Samtidigt som de ”besöker” de kriminella kan de escortera dem ur landet!

Lingonet
Medlem

Bekymrad?
Ta en valium och ring mig imorgon!

Caesar-Aurelius
Medlem

Stefan Sinteus, polismästare i Malmö, är pajasen som är chef för en poliskår där år 2014 en första kvotpolis, som genusidentifierade sig själv som ”man”, greps av två andra inkvoterade poliser för att ha misshandlat en fjärde kvotpolis som genusidentifierade sig själv som ”kvinna”, vilket ledde till att polis”mannen” greps ”misstänkt för grov kvinnofridskränkning” av polis”kvinnan” istället för bara ”grov misshandel”.

Karl-Путин A
Medlem

”Gökboet” framstår som en allt mer normal och sund plats.