Malmöpolis åtalas för att ha stulit 175 000 kronor

INRIKES. En polisman från Malmö kommer att åtalas för att ha stulit totalt 175 000 kronor från ett beslag.

Pengarna var från ett beslag som tullen hade gjort hösten 2014. I en bil hade de hittat totalt två miljoner kronor och misstänktes komma från knarkhandel. Polismannen kopplades in tidigt som utredare i fallet och personerna i bilen kunde senare dömas för penningtvättsbrott. När domen föll mot männen i bilen gjordes upptäckten att totalt 175 000 kronor saknades från det konto där de beslagtagna pengarna hade blivit placerade.

Genom att förfalska åklagarens underskrifter har polismannen lyckats ta ut pengarna. Polismannen hävdar att han har blivit utsatt för hot av kriminella som sagt att pengarna var deras. De kriminella har insinuerat att han och hans familj kommer att skadas om han inte går med på att ersätta dem. Enligt polismannen själv så gav han först 600 000 kronor av sina egna besparingar till de kriminella för att sedan känna sig nödgad att ta från det beslagtagna kontot. Han meddelade inte sina kollegor eller chefer om hoten mot honom.

Om han skulle tala sanning så betyder det att han själv inte har tilltro till att polisen skulle kunna skydda honom och hans familj från de kriminella. Rättegången kommer att hållas i Malmö tingsrätt i början av maj.

Källa:
Polis åtalas för stöld av knarkligans pengar

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
5 månader sedan

Sveriges korrupta polis visar allt oftare sitt rätta ansikte.