KULTURMARXISM. Malmös bänkar och papperskorgar ska bli regnbågsfärgade under årets pride-jippo. Staden, som 2019 fick nästan sex miljarder i utjämningsstöd från övriga landet, lägger nu en halv miljon kronor på regnbågsfärg.

Genrebild. Foto: CC public domain.

Malmö, som 2019 fick närmare sex miljarder skattekronor i utjämningsstöd, klubbade på fredagen igenom att lägga en halv miljon kronor på att temporärt färga bänkar och papperskorgar i regnbågsfärger under årets pride-vecka, som inträffar mellan 12 och 22 augusti, skriver SDS.

Det vänsterliberala sexjippot kommer på grund av coronarestriktionerna att bli en digital tillställning, men de styrande ser ändå ett värde i att måla om bänkar och papperskorgar som normalt sett är gröna.

— Jag tycker det gör något i staden att vi får se något annat än de Malmögröna. 2021 är kärlekens år i hela världen. De är målade i regnbågens färger, i kärlekens färger, kommenterade en lyrisk Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden, till SDS.

Papperskorgar i Folkets park och från Triangeln till Centralen samt hundra bänkar i parker och på torg ska tillfälligt få ny färg i den värdegrundsmässigt korrekta färgskalan. Bänkarna målas till en kostnad av 100 000 kronor medan papperskorgarna får en plastfolie som kostar kommunen 400 000 kronor.

Färgen ska få sitta kvar till och med januari 2022, sedan återgår staden till den vanliga gröna färgen.

Nämnden var dock inte enig om att lägga 500 000 kronor på regnbågsfärgade papperskorgar och bänkar. Sverigedemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet röstade emot förslaget:

— Vi tycker att man kan använda en halv miljon kronor bättre än att temporärt byta färg på bänkarna. Den största anmärkningen har vi mot papperskorgarna för där ska man använda folie som är en plastråvara. Det tycker vi är olämpligt. Vi har sagt ja till flaggspel och liknande saker, säger Håkan Fäldt (M), andre vice ordförande i tekniska nämnden.

År 2019 fick Malmö 5 921 376 030 kr i utjämningsbidrag från andra kommuner i landet som skött sin ekonomi bättre. Det var lika mycket som de 52 minsta kommunerna gemensamt fick dela på.

Byskolor läggs ner, gatubelysning släcks och äldreboenden får mindre personal när man på den svenska landsbygden försöker få skattepengarna att räcka. Det var tänkt att det kommunala skatteutjämningssystemet skulle träda in och hjälpa till att erbjuda grundläggande välfärd till dessa kommuner, som ofta ligger utanför de större arbetsmarknadsregionerna. I stället är det storstadsregioner som blivit allt större mottagare.

Den mångkulturella experimentstaden Malmö har tidigare kritiserats för att slösa med skattepengar. År 2020 spenderades en halv miljon kronor på en egen kommunal ljudidentitet, där bland annat ”tystnaden på biblioteket” spelades in.

 


  • Publicerad:
    2021-02-21 12:05