Malmö ett slukhål för skattepengar – politikerna bygger ny jättearena

MALMÖ. Politikerna i Malmö har nu gett klartecken att låta bygga en ny jättearena med plats för 50 000 personer. Malmö är den kommun som får störst utjämningsbidrag från övriga kommuner – fem miljarder kronor årligen.

Det kaotiska nyårsfirandet kommer flytta ut till ny jättearena i Malmö. Skärmbild: Youtube.

Medan invånare i Malmö i stort sett dagligen utsätts för våldtäkter, skjutningar och rån på stadens gator så verkar det som om politikerna vill se till att Malmöborna åtminstone ska kunna njuta av skådespel.

På onsdagen gav kommunstyrelsen sitt ja till att låta bygga en jättearena i Nyhamnen med plats för 50 000 personer. Med denna arena ska man möjliggöra att Malmö ska kunna arrangera konserter i världsklass.

Malmö är den kommun som årligen tar emot störst utjämningsbidrag av andra kommuner. Staden får årligen 5 miljarder kronor från landets övriga kommuner.

I Nyhamnen planeras att bygga 9 000 bostäder och 16 000 arbetsplatser, som ska stå klart år 2055.

— Ytan ska hårdgöras förr eller senare och då tänker jag hellre förr. Då kan vi använda den långt innan stadsområdet nått den platsen, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya arenan är inte bara avsedd att vara en plats för utomhuskonserter, utan ska även kunna fungera som parkering när det inte är arrangemang. Under nyåret 2019/2020 hoppas politikerna att ett första större arrangemang ska kunna hållas på platsen.

— Vi ska börja med arrangemang nästa år är tanken. I dag finns också en plan på att flytta ut stadens nyårsfirande på den här ytan. Det brukar vara väldigt mycket människor men om det är klart redan till nyår vet jag inte om vi klarar, menar Stjernfeldt Jammeh.

Nyårsfirandet i det mångkulturella Malmö har under senare år blivit alltmer kaotiskt, speciellt kring det ökända Möllevångstorget där det utbrutit nästan inbördeskrigsliknande scener. Det är dock just nu oklart hur länge arrangemangsplatsen kommer att finnas, och därmed hur länge den kan hysa nyårsfirandet, innan platsen ersätts av bostäder.

Källa:
Enorma konsertplatsen pekas ut som win-win

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PeterFredrikaLingonetCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Med denna arena ska man möjliggöra att Malmö ska kunna arrangera konserter i världsklass.

”konserter”??

Det enda som borde arrangeras på denna arena är gladiatorstrider mellan ditsläpade panndunkare och låtsasbarn.

https://www.youtube.com/watch?v=yP-SP2YmwTs

Lingonet
Medlem

Blir väl konserter med vithatande svartingar som helt ostraffat får rapa om mord på vita svenskar.
Malmö är kört, bygg en mur runt fanskapet med checkpoints, resten av sverige blir no go zooner för svartingar.
Kommer aldrig att hända, svensken i gemen tål hur mycket judemanipulation som helst, får väl söka asyl i ryssland om 10 år.

Fredrika
Medlem

Biljettpriserna för konserter har rusat i höjden sedan artister och bolag inte längre kunde sälja inspelat material. Malmö är en fattig stad. Vilka av dess invånare ska gå på Bob Dylankonserter och fylla arenan? Eller ska konsertturisterna komma från Köpenhamn och Hamburg?

Det blir nog mest en kostsam ”mötesplats” för kulturkrockar. Har inte Malmö haft nog av dyra och misslyckade storprojekt?

Lingonet
Medlem

Nyanlända går gratis på rap konserter, på våran bekostnad.
Ingår i anpassningen till det ”svenska” samhället lol

Peter
Medlem

Det råder nästan mytbildning om hur det s.k. kommunala utjämningssystemet fungerar; dvs tron att vissa kommuner finansierar andra kommuner. Systemet är svåröverskådligt och krångligt (avsiktligt kanske). Att Malmö får fem miljarder per år (ca 1/4 av Malmös budget) från staten är sant, men från Wikipedia: ”…Systemet finansieras huvudsakligen av staten och till en liten del direkt av kommunerna. Av totalt knappt 66 miljarder i bidrag till kommunerna under 2015 finansieras cirka 3,2 miljarder av kommunerna och cirka 63,7 miljarder av staten.” ….”2017 betalade 9 kommuner till utjämningssystemet, dessa var Danderyd, Solna, Lidingö, Täby, Stockholm, Vellinge, Nacka, Lomma och Vaxholm.[2]”…Vi är… Läs mer »

Peter
Medlem

Tillägg: Malmös totala kommunala skattesats (landsting + kommun) år 2019 är 32,42% (år 2018 31,93%). Enligt budgeterad resultaträkning för 2019 räknar man med 5,800 miljarder (utfall år 2018 5,586 miljarder) under posten ´Generella statsbidrag och utjämning´. Utan tillgång till den posten och med bibehållet budgeterat nettokostnadsberg på 19,636 miljarder, skulle Malmö behöva höja total skattesats till minst 45%. Staten (S+MP+L+C) och Malmö (S+L) skönmålar och kamouflerar. Hur ser det ut i Botkyrka, Södertälje, Eskilstuna…m.fl. m.fl.? Någon som orkar kolla?
Källa: https://malmo.se/download/18.1d78cdc3167bce2fb363c4e9/1549892813881/Budget+2019+Malmö+stad.pdf (sida 39)

Peter
Medlem

Ytterligare ett tillägg: glömde ju nämna skuldbergets utveckling i Malmö: långfristiga skulder; år 2017 (utfall) 12,505 miljarder, år 2018 (prognos) 14,075 miljarder, år 2019 (budget) 17,493 miljarder, år 2020 (plan) 20,946 miljarder, år 2021 (plan) 22,949 miljarder…huga!…och Råttschitarna garvar vidare hela vägen till… javisst ja…
Källa: samma som ovan, men sida 40

Lingonet
Medlem

Najs grävt !

Peter
Medlem

Tack så mycket

Peter
Medlem

Det är inte en beskrivning av nuläget (budget gjord i oktober 2018). Finanserna kan vara sämre idag. Jag är själv rätt så förvånad över siffrorna. Det är mycket värre än jag trodde../..”Det är en utmaning i början… men senare…bla bla bla och mer bla bla…” Siffror och fakta beskriver något annat…det ser inte bra ut, milt sagt. Folkförrädarna pumpar på, ända in kaklet…