Malmö anordnar karaokefestival för arbetslösa invandrare

MALMÖ. I höst så anordnar Malmö stad tillsammans med Arbetsförmedlingen en skattefinansierad festival där invandrare bland annat ska få möjlighet att sjunga om sin ”nystart”.

I augusti kommer den skattefinansierade festivalen Opportunity Space Festival att äga rum i Malmö. Idéen till festivalen kommer ursprungligen från den amerikanska organisationen Van Alen Institute.

Organisationen ville genomföra projekt som handlade om att hjälpa europeiska städer att hantera de senaste årens omfattande invasion av ”flyktingar”. De tyckte därför att Malmö var en ypperlig stad för ändamålet, då det är just där som många främlingar har samlats.

Festivalen inriktas främst till arbetslösa ”nyanlända”, där de bland annat ska ha möjlighet att få träffa etablerade Malmöbor, knåpa ihop CV:n, gå en kurs i kodning och sjunga karaoke. På plats finns också en jobbcoach och Arbetsförmedlingen som kommer att hålla i en workshop där arbetsgivare och arbetssökande kan mötas.

— Jag ser fram emot karaoken. Syften med den är att folk ska komma och sjunga om sin nystart. Man behöver inte kunna prata samma språk men ändå kunna mötas och knyta kontakt, säger en av arrangörerna.

Festivalen är ett samarbete mellan 25 olika organisationer och Malmö stad är med och bidrar med bland annat 150 000 kronor.

Källa:
Karaoke ska ge jobb genom ny festival

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments