Malmö: Afrikanska kvinnor tvingades till prostitution – med voodoo

MALMÖ. En man och en kvinna från Nigera döms till långa fängelsestraff för bland annat människohandel, koppleri och pengatvätt. Under hot om bland annat voodoo tvingade de två kvinnor från deras hemland att prostituera sig i Malmö.

Med löfte om arbete, påtryckningar med hjälp av afrikansk voodo samt skuldsättning sattes två illegala nigerianskor i arbete som prostituerade i Malmö. Landsmännen Peter Chibuzo Iwuchukwu, (19750514-9117) och Rosemary Oamen, (19851223) agerade hallickar och bedrev koppleriverksamheten från en lägenhet på Hyacintgatan i stadsdelen Hyllie.

Det hela uppdagades när polisen fattade misstanke om att prostitution bedrevs från lägenheten. När två polismän ringde på dörren öppnade en lättklädd kvinna. Förutom en av de prostituerade befann sig hennes två barn samt Rosemary Oamen i bostaden.

Polisen genomförde då en husrannsakan och inledde en förundersökning.

Under fredagen föll domen mot de två nigerianerna. Peter Iwuchukwu döms till fängelse i 4 år och 6 månader för människohandel och grovt penningtvättsbrott medan Rosemary Oamen döms till 3 år och 6 månader för människohandel och grovt koppleri. Dessutom ska de betala ut ett skadestånd på 377 500 kronor till de båda målsäganden.

I domen framkommer det bland annat att de prostituerade kvinnorna genomgått en så kallade juju-ritual i Nigeria före avresa, en afrikansk form av voodoo. Detta för att skrämma dem till att acceptera skuldsättning för livet till sina människosmugglare. Denna juju-ritual har sedan används i Sverige för att tvinga dem till lydnad och prostitution.

Förutom domarna mot de två nigerianerna döms även ett antal män för köp av sex av de två illegala kvinnorna som prostituerat sig.

Källa:
Malmö TR, 2018-06-08, Mål nr: B 6113-17

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

De tror på såna dumheter? Nästan så att man skulle spela in någon Youtube-video där man tar på sig en sån där voodoo-mask och förklarar för afrikanska invandrare att om de inte lämnar landet inom en månad – med alla sina familjemedlemmar – så kommer de hemsökas av kusliga förbannelser. Deras hud kommer brännas (äsch, det är den redan) och ruttna, deras hår kommer falla av, såväl som deras könsorgan, och allt kommer gå illa för dem. Men åker de tillbaka till sitt Afrika så klarar de undan sig förbannelsen. Undra hur effektiv en sån uppmanning skulle vara? Kan vara… Läs mer »

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  _DH_

Javisst tror mångkulturen på sånt. Det ör ju andra kulturer. ”Flyktingar” tror på spöken och vilda djur i skogen som glr att de kan tvinga sig till nya bostäder i Storstockholm och Malmö.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Nej, UT !!! Vi ska inte ha sådana problem i vårt land. Försvinn eller dö!

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

De spetskompetenta läkarna, systemutvecklarna, civilingenjörerna och raketforskarna tror alltså att deras familjer i Afrika kommer att förvandlas till getter om de inte intar ryggläge i Sverige och gör det de är bäst på. Berikningen av Sverige når ständigt ny höjder.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Karl A

Det var förresten ett par afrikanska familjer i Borås för några år sen som dömdes till fängelse sedan de ägnat sig åt exorcism och försökt driva ut djävulen som hade tagit deras döttrars kroppar i besittning genom att bränna med eld på kropparna.

Men detta är inget som vi kulturlösa barbarer som bara har töntiga saker som midsommar förstår oss på.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Karl A

Ja det gör en del av ”raketkirurgerna” därifrån. En liten tröst är att de förfalskar sina läkarintyg. Det sorgliga är att landstingen tror på att ”intygen” är äkta.

Pierre
Nybörjare
Pierre
2 år sedan

Svart magi (bokstavligen talat) är ju något som hör hemma i västvärlden år 2018 liksom tiggande zigenare och övrigt totalt värdelöst bottenskrap från den globala söderns alla hörn.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Kom nu ihåg att det inte finns raser och att alla är människor och bla, bla, bla

Här en video från negerbollarnas kannibal-ritualer https://www.youtube.com/watch?v=67_WYt28Bhk

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Mycket spännande video.