Malik Obama: ”Min bror är kall och hänsynslös och saknar heder”

USA. Barack Obamas halvbror Malik uppger i en intervju att den amerikanske presidenten uppträder lika svekfullt i politiken som mot sitt ursprung och sin familj.

Barack Obama föddes på Hawaii som barn till en svart man från Kenya och en vit kvinna från USA. Under presidentvalskampanjen gjorde Barack Obama stora politiska poänger av att hans far, Barack Hussein Obama, Sr, var en fåraherde från Kenya som kämpade sig uppåt.

Nu uppger Obamas äldre halvbror, Malik Obama, i en intervju att presidenten helt ändrat inställning till sina rötter och sin familj.

— Det sätt han bytt och blivit en annan person med familjen, är på samma sätt jag sett honom uppträda i politiken. Han säger en sak och gör sedan en annan, säger Malik Obama på en fråga om sin brors brutna vallöften.

— Han har inte varit en ärlig man, enligt min åsikt, i vem han är, vad han säger och hur han behandlar människor, fortsätter han.

Malik Obama hjälpte den amerikanske presidenten att skriva hans memoarer ”Dreams From My Father” under en tid då de kenyanska rötterna ansågs viktiga för att gynna Barack Obama politiskt. Nu vill Obama inte längre ha något att göra med sin kenyanska familj.

— Jag är besviken. Jag känner mig också utnyttjad och förrådd, säger Malik som också påpekar att historien om Barack Obamas far är förvanskad för att ge honom större martyrstatus.

Intervjun får en oväntad vändning när Malik Obama uppger att han gärna skulle vilja DNA-testa Barack Obama eftersom han inte liknar sin far men att däremot Frank Marshall Davis och Barack liknar varandra”.

Frank Marshall Davis var en nära vän till familjen och ska ha hjälpt till att uppfostra Barack Obama politiskt i tonåren. Till skillnad från den strävsamme herden Barack Hussein Obama, Sr. var Frank Marshall Davis en kommunistisk poet, knarkare och pornografisk författare.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments