Mäktig psykologorganisation: ”Traditionell manlighet är skadlig”

PSYKOLOGI. Mäktiga ”American Psychological Association” menar att manlighet är skadligt. De kommer nu att arbeta för att förändra världens män för att ”förändra världen”.

Den mäktiga amerikanska psykologorganisationen American Psychological Association (APA) har i praktiken förklarat krig mot manligheten. För första gången har organisationen nämligen släppt riktlinjer för att hantera män och pojkar.

Bland annat menar att ”traditionell manlighet” – som de definierar som ”stoisk, tävlingsinriktad, dominant och aggressiv” – är ”psykologiskt skadlig”.

”Den traditionella maskulina ideologin har visat sig begränsa mäns psykologiska utveckling, begränsa deras beteende, resultera i påfrestande könsroller […] samt negativt inflytande på mental och fysisk hälsa”, hävdar APA.

I dokumentet målar en av författarna, Dr. Ryon McDermott, upp en skrämmande bild av vad psykologorganisationen har för mål med sin nya inriktning som ska bekämpa manligheten:

— Ifall vi kan förändra män kan vi förändra världen.

Andra psykologer, däribland Alt Light-gurun Dr. Jordan Peterson, menar dock att man inte bör bekämpa naturen med att försöka utplåna manlighet:

— Det finns biologiska skillnader mellan män och kvinnor som ger sig uttryck i temperament och karriärval. Att försöka påtvinga jämlikhet i utfall är oberättigat och oklokt, menar Peterson.

APA:s utspel skulle man kanske kunna skratta åt om man inte visste att organisationen är den största i sitt slag i världen och influerar kliniker, forskare och beslutsfattare världen över. Bland annat drev de på för att sluta se könsförvirring som en sjukdom 2013, något som tre år senare öppnade upp för dåvarande presidenten Barack Obama att tillåta könsförvirrade i militären.

Källa:
Toxic masculinity: American Psychological Association says it’s bad to be a man

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Grottbjörnen_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Detta har de hållit på med under bra länge, ända sedan Freuds dagar. Jag är rätt övertygad om att praktiskt taget varenda en av oss män som frekventerar Nordfront utsatts för denna fientliga psykologi av någon ”yrkesutövare”, vare sig det är genom en feministisk psykolog som gått till anfall, en kvinnlig lärare som ondgjort sig över en som minderårig, eller liknande.

Inte för att vara konspiratoriskt lagd, men jag tror nästan detta är en ”soft ball” de skickat till denna Peterson, för att få fler att följa den judiska marionetten till falsk profet.

Grottbjörnen
Medlem

Peterson är inte jude, var fan har folk fått det ifrån? Bara för att någon inte är nationalsocialist så måste inte ALLT de säger vara skit, tycker han har både rätt och fel i mycket, skulle man bara lyssna på folk som säger det man vill höra så skulle man ju bli en mental zombie

_DH_
Medlem
_DH_

Jag menade inte att han själv var jude, utan judarnas marionett. En nickedocka de viftar med, som ska förleda oss. När man försöker infiltrera fienden (oss) så kan man ju inte komma med endast antagonistisk propaganda – man måste också komma med marginella sanningar, vilka ofta är i stor cirkulation. Detta är vad han gör – tar upp saker som är allmänt kända. Men när han gör det så får han folk att falla för så många dumheter. En myt han sprider vidare är tanken att judarna är ett högintelligent folk (i början av 1900-talet ansåg man i Europa raka… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

Jo kan ju kanske ligga nån sanning i, men som sagt det gäller att vara kritisk och sila allt man hör och ser,ibland kan ju även en dåre ha rätt i enskild sak, men det jag gillar med peterson är att han för rena sakargument och fakta mot pk-folkets tyckande och kännande och framförallt så gör han det mer rumsrent med obekväma åsikter för mer radikala krafter, han var ju även kallt ärlig när det gällde afrikaner IQ och att en person med en iq under 84 inte klarar av att leva i ett modernt samhälle.. Om judar har ”lyckats”… Läs mer »