Makthavarna desperata – ökade polisresurser mot Motståndsrörelsen

INRIKES. Regeringen har beslutat att ge Säpo och polisen mer resurser i ett försök att intensifiera kampen mot Nordiska motståndsrörelsen.

I ett försök att hejda den växande oppositionens framfart har de allt oroligare makthavarna nu beslutat att intensifiera arbetet mot så kallade ”våldsbejakande extremistgrupper”.

— Polisen ska intensifiera sin bevakning av de här extrema grupperna, att se till att öka uppklarningen av de brott som de grupperna kan begå, och att ha en klar och god planering inför valrörelsen, kommenterar justitieminister Morgan Johansson.

Johansson konstaterar att det främst är det nationella motståndet som oroar honom – han pekar till och med specifikt ut Nordiska motståndsrörelsen – även om han tror att även vänsterextremister kommer att ta mer plats nästa år i och med valet.

Regeringen kommer nu att förse Säpo och polisen med ytterligare resurser som bland annat ska gå åt till att bekämpa ”personer som aktivt sprider propaganda och desinformation”.

Källa:
Regeringen vill stärka arbetet mot extremistgrupper

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Ena stunden är det polisbrist men när det gäller att förfölja oliktänkande då kan man öka resurserna hur mycket som helst.Svenska politiker förfasar sig gärna om hur oliktänkande behandlas i andra länder men har inga problem att förfölja svenskar för deras åsikter skull.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan
Reply to  Sigfrid

En dubbelmoral utan like. Men det spelar ingen roll.De är styrda av andra krafter som tänker på samma sätt.

Leif
Nybörjare
Leif
2 år sedan

Oj, då ligger man illa till som sprider propaganda varje dag! Men i grunden är det ett gott betyg – det bevisar att myndigheterna tar oss på allvar och ser oss som ett reellt hot 😊

Ingemar
Nybörjare
Ingemar
2 år sedan

Polisen ska alltså bekämpa personer som aktivt sprider propaganda och desinformation? Vem ska avgöra vad som är desinformation? Regeringen? Är inte detta övertydlig diktatur och politisk förföljelse så vette fan…

Stefan
Nybörjare
Stefan
2 år sedan

Allt lugnt , allt väl, allt går enligt planerna, allt enligt förväntningarna.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan
Reply to  Stefan

Kan detta var inskrivet i Bååtska palatset väggar på Blasieholmsgatan? :)

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan

Över 6000 anmälda våldtäkter varav 200 av dessa hamnar i domstol. Vad hände med resten?