Magnus Hirschfeld och homosexlobbyn

Dagens datum 14 maj: Denna dag 1868 föddes den judiske kommunisten Magnus Hirschfeld i Tyskland. Hirschfeld var en av grundarna till homosexlobbyn och upphovsman till begreppet ”rasism”. Hirschfeld väckte så stark avsky i Tyskland att han höll på att bli ihjälslagen.

Magnus Hirschfeld.

Magnus Hirschfeld.

Magnus Hirschfeld föddes den 14 maj 1868 i staden Kolberg i en judisk familj. Efter att ha studerat medicin och filosofi och öppnat en läkarpraktik inledde Hirschfeld sin politiska karriär 1897 då han grundade ”Vetenskapliga humanitära kommittén” (Whk) i Berlin. Whk var den första politiska organisationen för homosexuella i Tyskland och grundades på Hirschfelds födelsedag, 14 maj. Syftet var att arbeta för ett avskaffande av den lag som kriminaliserade homosexualitet bland män.

1919 grundade Hirschfeld Institutet för sexualvetenskap där man ägnade sig åt vetenskaplig forskning över sexuella avvikelser kombinerat med politisk verksamhet och undervisning. Institutet kom att bli en samlingsplats för homosexuella och transpersoner världen över. Exempelvis besökte socialdemokraten Eric Thorsell, en av grundarna av homorörelsen i Sverige, Hirschfelds institut i början av 1930-talet. Kring institutet flockades en mängd prominenta judar som marxisterna Benedict Friedländer och Kurt Hiller och sionisten Albert Einsten.

Magnus Hirschfeld var själv marxist och kommunist. Han var först anhängare av det socialdemokratiska partiet SPD men samarbetade senare med kommunistpartiet KPD som han hyllade som en del av den homosexuella frigörelsekampen. KPD försökte för Hirschfelds räkning avskaffa lagen som kriminaliserade homosexualitet bland män. Detta skedde i tyska riksdagen år 1924.

Hirschfeld engagerade sig för marxism, homofrågor samt ”sexuell frigörelse” överlag – vilket även innefattade understödjande av feminism och aborter. I Berlin skapades under 1920-talet en dekadent homomiljö som i sin tur ledde till formandet av vad som beskrivs som världens första HBT-rörelse. Den homosexuella rörelsen i Tyskland, med Hirschfeld som en av de mest centrala figurerna, arbetade frenetiskt med att göra Berlin till en samlingsplats för världens homosexuella. Ett myller av bögklubbar, barer och till och med tidningar uppkom i Berlin och år 1922 anordnades i staden den första homodemonstrationen någonsin, vilken lär ha samlat 400 deltagare.

Klubben Eldorado, en av träffpunkterna för homosexuella och transvestiter i Berlin under 1930-talet. Känd för sina "drag shows" samt ett tillhåll för prostitution.

Klubben Eldorado, en av träffpunkterna för homosexuella och transvestiter i Berlin under 1930-talet. Känd för sina ”drag shows” samt ett tillhåll för prostitution.

En artikel i Der angriff från 1928 återger händelsen från 1920 när Hirschfeld attackerades efter en föreläsning: ”Han dog nästan. Detta är den enda positiva nyheten som kan rapporteras om en figur som Hirschfeld”.

En artikel i Der Angriff från 1928 återger händelsen från 1920 när Hirschfeld attackerades efter en föreläsning: ”Han dog nästan. Detta är den enda positiva nyheten som kan rapporteras om en figur som Hirschfeld”.

Vad många uppfattade som en medveten attack på samhällsmoralen skapade reaktioner i Tyskland. 1920 ska Hirschfeld ha blivit nästan ihjälslagen efter en föreläsning i München. De nationalsocialistiska tidningarna Völkischer Beobachter och Der angriff bemötte och kritiserade Hirschfeld vid ett flertal tillfällen. År 1933, när nationalsocialisterna kom till makten, förbjöds homosexlobbyn i Tyskland. Hirschfeld som då befann sig på en föreläsningsturné i USA fick snart veta att hans verksamhet inte längre var välkommen i Tyskland. Hirschfelds instititet förbjöds efter några månader och tyska studenter vandaliserade det 1933. Det var dock de allierade som, ironiskt nog, förstörde byggnaden under ett bombangrepp 1943.

Hirschfeld var även något av en trendsättare när det gällde olika begrepp. Det var Hirschfeld som myntade begreppen ”transvestit” (1910) och ”transsexuell” (1923). Det var även Hirschfeld som lanserade begreppet ”rasism” till en större publik. När nationalsocialisterna kom till makten 1933 flyttades Hirschfelds fokus från sexuell frigörelse till ”kamp mot rasism”. Han gav i slutet av 1933, under sin tid i exil, ut boken ”Rassismus” som översattes till engelska några år senare. Detta var ett försök till en vetenskaplig studie av rasism, men kom till större delen att innehålla polemiska plattityder. Hirschfeld, som beskrevs av sina egna som mer av en propagandist än en vetenskapsman, använde argument och förklaringsmodeller som vi känner till idag. Hirschfeld menade att ett bevis för att raser inte existerar är för att ”det inte finns någon sak som en ren ras” och framhävde det faktum att människan kan korsa sig med varandra, vilket enligt honom betyder att ”det finns bara en ras”. Hirschfeld hävdade även att ”rasism” inte är biologisk och naturligt utan något inlärt från tidig ålder.

Hirschfeld dog 1935 i Frankrike. Hans lobbyarbete fick ett abrupt slut då nationalsocialisterna kom till makten i Tyskland, men kunde återupptas efter att ”de goda krafterna” vann andra världskriget. Genom att ha tillhandahållit mötesplatser för världens homosexuella, propagerat för homosexualitet i offentligheten samt skapat en politisk arena för homosexlobbyn har den judiske kommunisten Hirschfeld haft en stor påverkan på HBT-rörelsen av idag.

Artikeln publicerades ursprungligen 2013-05-14.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

46 Kommentarer till "Magnus Hirschfeld och homosexlobbyn"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Mattias
Gäst
Nybörjare
Mattias

Vilken otroligt vidrig människa.

Henrik Andersson
Gäst
Nybörjare
Henrik Andersson

Människa? Nej det tror jag inte han var.

Walter Rehagel
Gäst
Nybörjare
Walter Rehagel
Den där Hirschfeld borde kanske ha gjort sig bekant med biologins grundbegrepp och gärna också en smula med logiken och språkfilisofin. 1. När en schäferhane kan korsas med en Dobermann-tik, så betyder det ICKE att schäfer och Dobermann är av samma ras, utan att de tillhör samma ART. 2. Att varken schäfer eller Dobermann kan korsas med en ko, betyder att det inte bara är fråga om olika raser, utan ävenledes om olika arter. Genom att konsekvent blanda ihop dessa begrepp röjer man vägen för den oegentliga slutsatsen att en semit är av samma ras som en Eskimå. 3. Om… Läs mer »
Froriep
Gäst
Nybörjare
Froriep

Om man är rasist för att man är emot rasblandning. Så måste man väl kallas artist om man är emot art blandning?

Gustaf
Gäst
Nybörjare
Gustaf

Skrämmande. Det är ju precis dessa ”argument” som antirasister och HBT-folk använder sig av idag.

Förresten.
”…vilket även innefattade understödjande av feminism och abortmotstånd.”
Ska det verkligen stå abortmotstånd? Borde det inte vara abort?

Redaktionen
Gäst
Nybörjare
Redaktionen

Helt korrekt, det är nu åtgärdat. Tack för påpekandet. /Redaktionen

Gustaf
Gäst
Nybörjare
Gustaf

Ett litet påpekande till: Förkortningen av ”Vetenskapliga humanitära kommittén” skrivs med stort K, alltså WhK.

Jochen
Gäst
Nybörjare
Jochen

Der Angriff skrivs med stort A. Alla substantiv skrivs med stor bokstav i tyskan, vilket även var fallet i det svenska språket tidigare.

Walter Rehagel
Gäst
Nybörjare
Walter Rehagel
Frågan är redan utredd. Jag har en lång lista över sådana rörelser över i princip hela världen som erhåller någonting mellan mycket höga och enormt höga penningbelopp av Rockefeller-fonden. Det som är karakteristiskt för dessa rörelse, som finanskapitalet ger sitt oblyga stöd, är att de är feministiska med allt vad det innebär och att de verkar FÖR aborter, mot äktenskapet, för sexuell frigörelse, mot ”rasismen” osv. För att göra poängen klarast möjligt. Dessa grupper erhåller inget stöd från Kuba, Kina eller Ryssland, utan från globalimperialismens hjärta, USA. Och det sker inte för att Rockefeller och hans gelikar skulle ha blivit… Läs mer »
Kid
Gäst
Nybörjare
Kid

Det ligger sålunda något i uttrycket ”inget nytt under Solen”.

Påminn alla att ”Antirasist” är bara ett kodord för anti-Vit

W.
Gäst
Nybörjare
W.

Synd att han inte blev ihjälslagen. Kriminaliseringen av homosexualitet borde aldrig ha avskaffats. Säå otroligt vidrigt det är med all hbt-propaganda, alla prideparader och andra liknande avarter.

Johan Björnsson
Gäst
Nybörjare
Vad många inte tänker på är att ifall homosexuella förbindelser förbjuds, och samtidigt anses som grovt paria, så kommer de homosexuella att ”tvingas” in i giftermål med en (ovetande) heterosexuell (för annars får de släktens och omgivningens misstänksamma ögon på sig), varpå generna sprids vidare i större omfattning (dvs så som ofta har varit fallet tidigare i vår historia). Mitt förslag är att låta de som vill hänga i lädergungor och köra upp gigantiska stjärtkoner i röven, och stoltsera med det, och gå runt och jonglera med dildosar i luften på gatorna, är att låta dessa bo i ett separat… Läs mer »
Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Vilken sjuk, korkad gubbe! Var han själv homofil? Jag tror inte att homosexualitet är genetiskt betingat utan ungefär som mongoloida. En kromosomförändring som inte förs vidare från generation till generation.

Grim
Gäst
Nybörjare
Grim

Hittar inga belägg för att han skulle varit homosexuell. Kanske var skapandet av homolobbyn bara ett sätt att degenerera tysken och sänka samhällsmoralen för att på så sätt bereda vägen för den kommunistiska revolutionen. Andra kommunister gav uttryck för pacifism (men hade inga problem att använda extremt våld mot SA-män) i medvetet syfte att bryta tyskarnas motståndskraft. Man blir ju alltid lite misstänksam när alltför många judar enas kring en och samma fråga.

Borlänge
Gäst
Nybörjare
Borlänge

Vidrigt värre.
Jag tycker dock att det är riktigt intressant att en individ kan göra så mycket, i detta fallet skada.
Det samma kan sägas om Hitler, Goebbels, Codreanu, Horst Wessel
Det är inte kollektivmänniskan som skapat förändring och förbättring, den är sprungen ur en eller ett fåtal individer och kollektivet följer sedan efter eller böjer sig för de nya idéerna.
Vi behöver fler eldsjälar!

Linda (Nordfronts Evige stalker)
Gäst
Nybörjare
Linda (Nordfronts Evige stalker)

Kände inte till karln innan men ogillar honom skarpt redan. Visst, hbtq personer ska naturligtvis respekteras, dvs få demonstrera och ingå äktenskap osv, MEN inte sätta Agendan! Jag vill ha ett samhälle där en upplyst majoritet bestämmer men med respekten för minioriteterna.

Roland
Gäst
Nybörjare
Roland

Vart har negerpannkaksätande allaslikavärde liberalen Linda tagit vägen?

Linda (Nordfronts Evige stalker)
Gäst
Nybörjare
Linda (Nordfronts Evige stalker)

Finaste Roland!

Jag har ju lyssnat till Ditt ord som ju är Livets Ord! YEES! Nej, jag är lite av såväl pragmatiker som provokatör.

Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas

Jag hoppas och antar du menar att sexuellt avvikande kan tillåtas få ingå partnerskap, men inte äktenskap. Äktenskap har alltid varit och skall förbli en förening mellan man och kvinna och ingenting annat.

För övrigt skall partnerskap ej berättiga till arv och andra rättigheter som ett äktenskap ger.

Linda (Nordfronts Evige stalker)
Gäst
Nybörjare
Linda (Nordfronts Evige stalker)

Bäste Anderas: Har ingen jättekoll faktiskt. Är inte med i varken någon judisk församling eller kyrka av något slag. Tycker däremot att varje samfund får avgöra detta själva. Kanske Jehovas vittnen godkänner dem men inte en del judar och katoliker osv. Jag bryr mig inte men tycker att dem ska ha samma juridiska rättighter som heternormativa. Dem är iövrigt fria att skapa sina egna kyrkor precis som ateister redan gör i England och Kanada.

Sidji från Fidji
Gäst
Nybörjare
Sidji från Fidji

En fråga bara; Har du skrivit inlägg under annat nick på någon annan sida förut? Tycker sättet du uttrycker dig på verkar bekant. Kan ju ha fel förstås.

Linda (Nordfronts Evige stalker)
Gäst
Nybörjare
Linda (Nordfronts Evige stalker)

Sidji: Vad du är frågvis? Men NEJ! Jag skriver ALLTID Linda vilket är mitt förnamn. Men eftersom Karl Magnusson började spekulera så tog jag bort Herch och Andersson. Svar nog?

Sidji från Fidji
Gäst
Nybörjare
Sidji från Fidji

Ok, bara undrade. Hursomhelst, trevligt att ha dig här.

Frank
Gäst
Nybörjare
Frank

”-det faktum att människan kan korsa sig med varandra, vilket enligt honom betyder att ”det finns bara en ras”.”
Raser kan blanda sig med varanndra jmf hundraser. Arter är svårare, kan gå; häst & åsna blir mula/mulåsna (inferila).
Avskyvärd jude (som de flesta), synd att de inte slog ihjäl honom.

R
Gäst
Nybörjare
R

Det här var intressant. Hela detta HBT-tänkande har alltså en upphovsman, någon som medvetet har skapat det.

Rob
Gäst
Nybörjare
Rob

Är det någon som är förvånad över att det är en JUDE som startat vansinnet…….

Mikael
Gäst
Nybörjare
Mikael

nazisten är en efterbliven individ. Dennes dag går ut på att hata judar, ickevita samt folk som inte håller med.

Nazisten är även en idiot, som inte har någon som helst utbildning, är utstött i samhället och väljer därför att skylla sina misstag på folk som har annorlunda hudfärg.

hitler som var en ”äkta arier” var själv blond och blåögd. det vet alla nazister om.

Nazisten är väldigt förvirrad och hjärnskadad individ. där gränslös hat växer sig allt starkare för att täcka upp dennes eget misslyckade liv.

botemedel för en nazist. avrättning

Nordisk Arier
Gäst
Nybörjare
Nordisk Arier
Mikael är en efterbliven individ. Dennes dag går ut på att hata folk som inte håller med honom. Mikael är även en idiot, som inte har någon som helst utbildning, är utstött i samhället och väljer därför att skylla sina misstag på folk som har annorlunda åsikt. Mikael har ingen aning om vad en äkta Arier är, därför tror han att Hitler inte var det. Mikael är en väldigt förvirrad och hjärnskadad individ. där gränslös hat växer sig allt starkare för att täcka upp dennes eget misslyckade liv. botemedel för Mikael. avrättning Dessutom kan inte Mikael behärska det svenska språket… Läs mer »
Rob
Gäst
Nybörjare
Rob

Ännu en sinnesjuk bajspackande jude inne och tittar här ser jag.
Inget att undra på att judar är omskurna, avföring under förhuden kan inte vara bra.
Synd att ni dårar inte kom på den brillianta ide’n att skära bort allt inte bara förhuden.
Då hade judeproblemet löst sig själv =)

Linda (Numera supporter av NS)
Gäst
Nybörjare
Linda (Numera supporter av NS)

Hej och Nej Mikael!

Jag är judinna men tycker inte alla NS är dåliga medmänniskor. Visst, man får en del skit pga av sitt ursprung av vissa av dem men även mycket positivt tillika neutralt. Jag tror det mer handlar om hur man själv är mot andra. Jag tycker tex att ett förbud mot att få ifrågasätta den sk ”F”örintelsen inte bara skulle vara hot mot yttrandefriheten utan även göra det tuffare för oss svensson judar. Eftersom arga individer inte kommer åt höjdarna som George Soros och co så avreagerar de sig på oss småglin istället. Helt fel tycker jag.

legionæren af 27 juni 1942
Gäst
Nybörjare
legionæren af 27 juni 1942
Mikael: Vi hatar inte folk som har annolunde hudfarg. Indianerne i Nordamerika ar ett stolt och vackert folk. Amazon indianeren i Sydamerika ar ett stolt och vackert folk. Aboriginals i Australienar ett stolt och vackert folk. Maorierne i New Zeeland ar ett stolt och vackert folk. Tibetanerne i Tibet ar ett stolt och vackert folk. Palestinierne i Palestina ar ett stolt och vackert folk. Afrikanere i Afrika ar ett stolt och vackert folk. Alla dessa natives stanner och kampar i deras egne lande mot sionismen. Vi hatar inte judar. 150.000 judar kampade i Adolf Hitlers Wehrmacht, respekt til dessa judar.… Läs mer »
Zieg heil??‍♂️
Gäst
Nybörjare
Zieg heil??‍♂️

Jamenvisst, dessa ”nazzzzzziiiiissssteeeer” vars epitet myntades av en jude givetvis är ju precis detta som juden och DU goyim beskriver… MEN detta skall ej förväxlas med oss ariska stolta nationalsocialister!?

Död åt zog
Gäst
Nybörjare
Död åt zog

Min dröm är att en dag lyckas samla ihop tillräckligt med pengar för att göra en film som avslöjar den eviges alla lögner som vi har blivit matade med dom senaste 70 åren sedan andra världskrigets och tredje rikets fall genom judenwood. Judarna kommer säkert att gå i taket över filmen ,men då får dom göra det,hehe. Det är dags att sanningen kommer fram!

Död åt zog
Gäst
Nybörjare
Död åt zog

lågbudgetfilm*

gustaf
Gäst
Nybörjare
gustaf

Juden Johan Hirschfelt = ordf. Pressens Opinionsnamnd. Snacka om judedominans i Sverige.

Scandi
Gäst
Nybörjare
Scandi

Var det inte juden Franz Boas(s) som kom på att inte finns några raser?

Eigil Skallgrimsson
Gäst
Nybörjare
Eigil Skallgrimsson

HOMOSEXUALITET ÄR EN MENTAL SJUKDOM -bara judar menar att denna sinnes-störning är ”normal”..

Moset i baken
Gäst
Nybörjare
Moset i baken

Judendomen som för övrigt är den mest ekliktiska religion världen någonsin skådat, med influenser från världens alla hörn, och ofta rent av kopierade seder…

Eigil Skallgrimsson
Gäst
Nybörjare
Eigil Skallgrimsson

Märkligt att ingen ifrågasätter varför JUDAR, vid olika tid pungter, har blivit utkastade ur ALLA länder de härjat i.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Vilken äcklig homo-jude.

Wtf?!
Gäst
Nybörjare
Wtf?!

Yup…denna mysfarbror hade man ju lämnat sin dotter till om han jobbat på dagis…?NOT!!!!!!!!!!

Red Pill ?
Gäst
Nybörjare
Red Pill ?

comment image

Theodor Morell
Gäst
Nybörjare
Theodor Morell
расистов spreds av Lev Trotskij innan Magnus Hirschfeld gav ut boken Rassismus. Magnus Hirschfeld kan ju iofs. ha myntat ordet Rassismus långt innan han gav ut boken. Var han verkligen var före Lev Trotskij med det ordet? Både Magnus Hirschfeld och Lev Trotskij var mycket äckliga, men vem av dem som verkligen var först med myntandet av ordet ”rasism” vore intressant att veta. Jüri Lina menar på att Lenin ska ha använt ordet och Lenin dog 1924 som var innan 1927 som det menas på att Lev Trotskij ska ha myntat orden расистов=”rasister” och Славянофильство=”slavofilism”. Fast Lenin fick ju förvisso… Läs mer »
Jurist
Gäst
Nybörjare
Jurist

Det är en j**e bakom allt.

Kontrollant
Gäst
Nybörjare
Kontrollant

En faktavrängare i Jerzy Zarneckis oefterhärmliga stil.

Burre
Gäst
Nybörjare
Burre

Hirschfeldts institut var en stor anläggning i ett hörn av Tiergarten (park i Berlin). Här fanns behandlingsavdelning, föreläsningssal, bibliotek, redaktion, kontor,restaurang och hotell.

wpDiscuz