Svalt intresse för SD:s uppesittarkväll – nästan tredubbelt fler såg Nordfront TV

SUCCÉ. Nordfront TV sände den 22 december en mycket uppskattad uppesittarkväll. Dagen efter sände Sverigedemokraterna sin årliga uppesittarkväll, men har knappt en tredjedel av Nordfront TV:s tittarantal.

Simon Holmqvist tänder ljuset under Nordfront TV:s uppesittarkväll.

I år var det premiär för Nordfront TV:s uppesittarkväll, med Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist som julvärd. Tillsammans med Pär Öberg och Pär Sjögren guidades tittarna genom året som gått ur Nordiska motståndsrörelsens perspektiv, blandat med ett isbadsreportage från Näste 2 och ett avsnitt av Nicke på stan, där Niklas Norling frågade Ludvikabor om hur de vanligtvis firar jul. Ett stort antal tittare fick också tillfälle att ringa in till programmet och dela med sig av sina tankar, samt önska alla en god jul.

Programmet blev väldigt uppskattat och på Youtube har det i skrivande stund inte mindre än 9 009 visningar.

För Sverigedemokraterna, som sände uppesittarkväll på Youtube för tredje året i rad, gick det dock sämre. Trots att man sände på den ”riktiga” uppesittarkvällen, den 23 december, och trots dragplåster som Mattias Karlsson och partiledaren Jimmie Åkesson så har man i skrivande stund endast 3 769 visningar – med andra ord lite mer än en tredjedel av antalet visningar på Nordfront TV:s motsvarighet.

Jimmie Åkesson ljuständning under SD:s uppesittarkväll blev inte i närheten lika populärt som Simon Holmqvists.

Inte ens det faktum att Åkesson satte på sig tomteluva och spelade live med sitt band tycks ha räddat partiets satsning, vars tittarantal kan jämföras med drygt 50 000 visningar för 2015 års uppesittarkväll och 12 500 visningar på fjolårets.

Nordfronts webbtvchef Robin Palmblad kommenterar:

— Vi är glada över den positiva responsen som webbtv-sändningarna får. Livestreamen från 6/12 i Finland har minst 140 000 visningar vid en snabb sökning, återpublicerat material inräknat. Även på studiosändningar märker vi av ett stort intresse, nu senast den trevliga uppesittarkvällen med Simon Holmqvist.

— Både gällande studiosatsningarna och livesändningarna från fältet kommer Nordfront TV att förbättra sig under 2018. Det kan handla om att rusta upp studion med fler kameravinklar och höja kvalitén på fältsändningarna. Så fortsätt att stödja oss!

Förutom visningarna på själva huvudsändningen har det fristående klippet av Nicke på stan fått 1 454 visningar, samtidigt som isbadsreportaget har fått 993 visningar. Sammanlagt rör det sig alltså om över 11 000 visningar i skrivande stund.

Missade du Nordfront TV:s uppesittarkväll? Se den i efterhand:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

26
Lämna en kommentar

Please Login to comment
11 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
nordboJonasChristian HamiltonGrottbjörnenSenaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Jimpan & Co kanske skulle byta ut tomtemössorna mot kippor – det blir ärligare mot tittarna.

Fredrika
Medlem

Jag såg SDs första julvaka. Många på SionistPixlat klagade och tyckte att den var tafflig. Orden var då hårda medan jag tyckte att den åtminstone var ett försök att nå ut till invånare i Sverige med annat än bara plumt röstfiske. Senare program har jag dock ej sett. Men jämförelser med Nordfront TVs julvaka är onödiga. Simon Holmqvist och Co. underbara julvaka är den trevligaste och finaste i tv-historien. Full av kärlek, omtanke, humor, oro, känsla, intellekt, fasor, skratt, tårar, styrka, optimism, medmänsklighet, gemenskap … Och jag förutspår att den kommer att leva vidare långt efter helgerna, bli en favorit… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Jag tolkar det allt mer ljumma intresset för SDs julvakor som att deras väljare inte är så hängivna sitt parti som NMRs sympatisörer är. SD fick ju trots allt 12,87% i senaste valet och borde ha långt fler tittare än vad NMRs julvaka hade. Intresset för SDs julvaka har ju stadigt gått neråt. Förra årets julvaka var på drygt en timma – mer är så hade nog inte ens den mest hängivna SDare orkat titta. Jag skummade igenom förra årets julvaka och den var ganska tråkig; hela det manliga politiska toppskiktet som fånade sig och Julia Kronlid (hon som blev… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

En stor skillnad mellan NMRs julvaka och SDs var att i NMRs fick man en massa spännande återblickar på vad Motståndsrörelsen hade uträttat under året; demon, aktioner mm.

Något sådant har ju SD inte att visa upp eftersom deras 2017 har bestått av konspirationer, uteslutningar och en massa skitsnack i Riksdag och media, liksom 2016,2015,2014,2013……

Fast vid ett tillfälle blev SDs julvaka spännande. Det var när stjärnan skulle sättas i granens topp……….. men det blev ingen davidstjärna.

Henke Himmlär
Medlem

Det känns lite som att SD har gjort sitt nu och kommer göra ett dåligt riksdagsval. Moderaterna är hårdare och till och med Magdalena Andersson och S verkar vilja föra samma politik som SD.

Skulle inte förvåna mig alls om SD bara ökar marginellt till 15% eller så.

Karl-Путин A
Medlem

Skulle inte förvåna mig om SD ”bara” minskar till 10% eller så.

Henke Himmlär
Medlem

Ok. Du gissar på 10% medan jag gissar på 15%. Inom 9 månader får vi se vem som gissade bäst! :-)

Sedan återstår frågan vad vi hoppas? Vilket resultat för SD är mest positivt för oss? För egen del är jag helt likgiltig till SD. De kan få 2-3% såvitt jag bryr mig.

Karl-Путин A
Medlem

SD ska naturligtvis få så få röster som möjligt, helst 0%, därför att många av dessa förlorade röster kommer att gå till NMR. När folk har insett att SD bara är falsk opposition så har de tre val; rösta på det enda oppositionspartiet, rösta på något av (((profitpartierna))) eller ligga på sofflocket.

Henke Himmlär
Medlem

Hur många av SD:s väljare tror du på allvar skulle välja Motståndsrörelsen? Jag menar på allvar, inget önsketänkande nu!

Det partiet uppfattar jag mest som missnöjda sossar och moderater. Inte många rasmedvetna nationalister vad jag kunnat se.

Karl-Путин A
Medlem

Det vill jag inte spekulera i men naturligtvis finns det ett stort antal SD-röstare som hade velat se den politik som NMR förespråkar.

Men många beter sig irrationellt; hellre än att ”kasta bort sin röst” på ett parti som ändå inte kommer in i Riksdagen så röstar de på ett parti vars politik de inte gillar.

Henke Himmlär
Medlem

Ok så folk är radikala nationalister, men de röstar på SD eller M eller S? :-)

Mmm jag antar att jag är defaitist som inte tror på det?

Karl-Путин A
Medlem

Nu gör du dig dum igen. Var fan har jag påstått att ”folk är radikala nationalister, men de röstar på SD eller M eller”?

Läs om min kommentar igen och visa att du inte är imbecill!

Henke Himmlär
Medlem

Bevisa det du skriver: ”naturligtvis finns det ett stort antal SD-röstare som hade velat se den politik som NMR förespråkar”!

Jag ser nämligen inga så ditt påstående förvånar mig.

Karl-Путин A
Medlem

Jag antar att du från ditt köksfönster inte ser några elefanter, så då finns det inga elefanter heller i din bubbla.

Henke Himmlär
Medlem

Ok :-)

I september får vi se resultatet.

Andreas
Medlem
Andreas

Jimmie skulle valt en pappfigur av ArneScheisse och inte MK

Lennart
Medlem

Mitt gamla SD går mot undergång. Tecknen är tydliga, inte minst det här med antalet tittare.
Jag var tidigare flitig kommentator på gamla avpixlat men sedan jag skrev att SD har förvandlats till ett judiskt lydparti är jag bannlyst. Jag skrev till partiledningen och förutspådde en minskning och dess orsaker utan svar. Kritiska röster skall inte bemötas utan tystas, men, dom får vad dom förtjänar och vi motståndsmän och kvinnor vad vi förtjänar :)

Anders Jonsson
Medlem

SD är ett parti som förlorat all sälta.

När saltet förlorat sin sälta blir det helt värdelöst.

Ni som tänker rösta på SD:

Sluta upp med att tro på det partiet. Dom vill och/eller kan inte göra ett dyft för det svenska folket. SD är i händerna på (((fienden))).

Börja istället att stödja Nordiska motståndsrörelsen på alla sätt du kan.

Hell seger!

Karl-Путин A
Medlem

Jimmie Åkesson är en (((charlatan))) av högsta rang. I SD:s principprogram från 2011 talas det om att ”alla människor har en ”nedärvd essens” och att det är naturligt att denna essens kommer till uttryck i ett kollektiv som nationen”. Detta utvecklades muntligen till att svenskar har en unik nedärvd essens som invandrare aldrig kan få.

Senare påstod han i en intervju med juden Göran Rosenberg att det inte finns några svenskar och någon ”nedärvd essens” hos olika etniciteter finns inte längre, utan svensk är den som känner sig som svensk.

Senaste
Medlem

Härligt!

Ni klådde även det Fria Sveriges uppesittarkväll.

Grottbjörnen
Medlem

SD är ett missnöjesparti som inte har några mål, de bara gnäller på invandringen utan att ge några konkreta lösningar, defaitister, motståndsrörelsen har visioner om en bättre värld och en positiv grundsyn på framtiden

Anders Jonsson
Medlem

Helt sant.

Det beror på att Nordiska motståndsrörelsen är en organisation som är nationalsocialistisk.

Det tål att ständigt upprepas att det finns ett klart och tydligt mål mot ett bättre samhälle för vårt folk och våra barn och barnbarn och deras barn…

Christian Hamilton
Medlem

Anders, skulle vilja tillägga ”det finns ett klart och tydligt mål som beskrivs i våra 9 punkter……….”

Jonas
Medlem

Det här va den bästa uppesittarkvällen ja haft stort tack för detta Pär Sjögren och Simon Holmqvist och Per Öberg

nordbo
Gäst
nordbo

Ser väldigt TILLTÄPPT i det judiska tattarbåset SD under deras….

när jimpan brer ut sig i sitt svammel och de
andra brer ut sig så börjar kameran gunga.

är de dom själva som knyter slipsarna (enda dom gör själva i så fall)

Det här är inga ledare för ett parti – dessa pojkar är på sin höjd närvarande som svenska troll och hitmans i sin bögiska trånga korridor.

Alla tre stirrar samtidigt gömmande på den bruden….jösses!

Fredrika
Medlem

Jag sitter med engelsk översättning och undertextning av julvakan. Det slår mig hur fantastiskt proffsig Simon Holmqvist är. Det är otroligt att detta är hans tv-debut. Han vänder sig hela tiden till publiken, även när han samtalar med sina side-kicks och inringare. Så gör de stora kanalerna i allt mindre utsträckning. De vill ha en informell stämning som har gått överstyr, och nu vänder sig många avlönade ankare till varandra, inte sällan på tittarnas bekostnad. Holmqvists balans mellan studionärvaro och publikkontakt är perfekt.