Macron kryper till korset – vad gör Gula västarna?

UTRIKES. Emmanuel Macron höll under gårdagen ett tal till nationen där han meddelade flera ekonomiska eftergifter. Nu väntar folket på hur de ledarlösa Gula västarna kommer att agera.

Under gårdagen höll Frankrikes globalistpresident Emmanuel Macron ett tal till nationen. I talet meddelade han bland annat att han kommer att öka minimilönerna och skattebefria övertidsarbete. Han sa också att fransmännen hade rätt att vara upprörda men att det ”inte finns något berättigande för ilskan och alla våldsamma sammandrabbningar”.

Flera politiska motståndare till Macron har kritiserat hans åtgärder. Bland annat vänsterns Jean-Luc Mélenchon sa att dessa inte påverkar ”en betydande del” av folket och att de Gula västarna själv får bestämma om de vill fortsätta protestera.

Det franska folket har enligt en undersökning delade meningar angående Macrons eftergifter där ena halvan tycker att de inte är övertygande medan andra halvan tycker att presidenten tagit de Gula västarnas protester på allvar. 54 procent av fransmännen verkar enligt undersökningen anse att målen med protesterna nu är uppnådda och att de Gula västarna borde gräva ner stridsyxan. Hur de Gula västarna nu kommer att göra återstår dock att se.

Källa:
French opposition rejects Macron’s concessions to Yellow Vests, some demand ‘citizen revolution’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Karl-Путин AEthnySverkerChristian HamiltonStefan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Stefan
Medlem

Det är bara köra gasen i botten till makaronen är avsatt.

Christian Hamilton
Medlem

De Gula västarna verkar fortsätta då deras mål i slutändan är att få makaronen att avgå. Det är inte längre bensinskatten och andra skatter som håller igång protesterna, det är systemet i sig de bekämpar. Vad vi inte hör här uppe i norr i de politiskt korrekta medierna är att många i Frankrike ropar på en riktig revolution. Läget där nere är mer spänt än vad många utanför får reda på eller kan tänka sig. Senaste draget från regimen är nu att köra med en terroristattack i Strasbourg för att avleda massorna från de gula västarna och systemprotesterna. Franska, gamla… Läs mer »

Christian Hamilton
Medlem

Om nu någon får för sig att säga att min mening om en regimstyrd terroristattack skulle falla under termen ”konspirationsteori” så vill kan bara klargöra följande. USA, Israel, Storbritannien och Frankrike stöder öppet terroristerna i Mellanöstern, vare sig de kallar sig Al Qaida eller IS. De förflyttar dessa terrorister med omärkta helikoptrar och annat Dessa kloaker till länder är skyldiga till miljontals oskyldiga dödsoffer, svält av hela befolkningar och försöker med vapenmakt kontrollera länder vars naturtillgångar de är ute efter. Tror verkligen någon normalt tänkande människa att de på allvar bekämpar terrorister på hemmaplan när de understödjer och hjälper avskummen… Läs mer »

Sverker
Medlem

Exakt! Och här är ett konkret exempel på hur ISIS flyttats över halva jordklotet, helt plötsligt. Samtidigt så förstår fler o fler, men har ännu psykspärren att se roten till det (((onda)))
https://carlnorberg.wordpress.com/2018/12/11/gulenentusiasm-i-sverige/

Karl-Путин A
Medlem

Gula västar är så j*vla genomsmart så att hela systemet får syntax error. Finns inga ledare att gripa och misshandla, ingen organisation att förbjuda och det är helt legalt att gå omkring i en gul reflexväst.

Ethny
Medlem

Det intressanta är att jag redan igår såg en så kallad ”terrorattack” på liveleak som skedde i Frankrike.

https://www.liveleak.com/view?t=u1BtD_1544556608

Vet inte om det har rapporterats i vanlig media då jag undviker det som pesten.

Ah, äntligen har man satt upp sitt konto nu till sist, alldeles för lång tid har passerat sen kommentarsfältet togs bort och VK behövdes.