Macron följer Trumps fotspår – beordrar skapandet av rymdflotta

FRANKRIKE. Frankrikes president Emmanuel Macron har givit order om att skapa en rymdstyrka inom det franska flygvapnet.

Bildmontage: Från Pixabay (CC0)

I februari skrev USA:s president Donald Trump under en presidentorder om att skapa en rymdflotta inom ramen för det amerikanska flygvapnet. Samtidigt har Israel börjat göra anspråk på rymden genom att skicka upp flera så kallade mikrosatelliter. Även Kina och Ryssland har visat ett ökat militärt intresse för rymden.

Nu följer Frankrikes president, den tidigare Rothschild-bankiren Emmanuel Macron, i Trumps fotspår. Under lördagen, dagen före den franska nationaldagen, meddelade han att även Frankrike kommer att skapa en rymdavdelning inom flygvapnet.

— För att säkerställa utvecklingen och förstärkningen av vår kapacitet i rymden kommer ett rymdbefäl skapas i september, sade Macron i ett tal inför militära dignitärer.

— Vi kommer att förstärka vår kunskap om läget i rymden, vi kommer att försvara våra satelliter bättre, också på ett aktivt sätt, fortsatte han.

Rymdkapprustningen ledde i våras till FN-ledda samtal med syfte att förhindra ett eskalerande vapenskrammel, dock utan några större framgångar.

Källa:
Frankrike grundar rymdstyrka

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenEthnyKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Killersatelliter finns det sedan länge men kanske inte tilltäckligt. Om afroimperialisten Napoleon IV Macron måste etablera en rymdflotta mot utomjordingar så vill Illiminati-judar förstärkt distrahera från massinvasionens folkmordproblem sedan kritik mot CO2-propaganda ökar och mänsklig klimapåverkan avslöjades som svindel. Jag har aldrig sett någon utomjording men fruktansvärd många invasiva ras- och kulturfrämlingar som en ockupationsarmé.

Ethny
Medlem

Bygg en rymdraket med enkelbiljett och skicka iväg lands- och folkförrädaren Macron och hans gelikar, de som alltid startar krig och förstör världen.

Låt dem försöka finna en beboelig planet. Hittar de en, bra då kan de bosätta sig där så slipper vi dem. Hittar de ingen så kommer jag inte fälla någon tår för det, eller jo kanske en glädjetår.

Rokviken
Medlem

Macron har starka behov av att leva ut sitt storhetsvansinne. Hoppas de som bygger flottan ser till att han aldrig kommer tillbaka.

Rokviken
Medlem

Spetskompetensen som nyligen stormade Panthéon i Paris kan säkerligen fylla flottan till bredden. En paradismiljö för Macron och hans böjelser. Hoppas syret räcker till alla ombord.