Lokaltidningskoncern uppköpt av Bonnier

JUDISK MAKT. Enligt nya uppgifter har det judiska mediebolaget Bonnier News tillsammans med norska Amedia köpt upp lokaltidningskoncernen Mittmedia.

Enligt nya uppgifter har lokaltidningskoncernen Mittmedia, som länge haft ekonomiska problem, blivit uppköpt av det norska mediebolaget Amedia och det judiska mediebolaget Bonnier News.

Mittmedia har fram till övertagandet drivit 28 lokaltidningar i Mellansverige som haft globalistisk inriktning på ledarsidorna, ofta socialdemokratiska och centerpartistiska sådana. Detta är något Bonnier tänkt bevara.

Något som däremot inte bevaras är anställningar för en hel del chefer som Bonnier tänkt göra sig av med för att få lokaltidningarna att gå runt. Totalt måste man uppnå besparingar på 250 miljoner kronor per år.

Åsa Malmström, styrelseordförande i Mittmedia Förvaltnings AB, är nöjd och hoppas på fortsatt globalistisk propagandaspridning via tidningarna:

— Idag är jag väldigt glad, med stolthet lämnar vi över till Bonnier att förvalta och förtsätta utveckla lokal journalistik och driva liberal opinionsbildning.

Bonnier News äger i övrigt tidningar som Expressen, Dagens Nyheter och Dagens industri.

Källa:
Bonnier vinner: Köper 28 svenska lokaltidningar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SlipsenKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Konkurrensverket (tysk Kartellamt) måste motverka maktkoncentration och främja konkurrens.

Slipsen
Medlem

Inte förvånande att familjen Bonnier köper Mittmedia för att på så vis öka möjligheterna till totalt mediamonopol, vilket är målet. Det som blir ologiskt och motsägelsefullt är att köpa när man samtidigt säger sig behöva göra besparingar, vilket i sig bevisar tesen att Bonnier vill ha total kontroll och likrikta det media ska föra ut.