Lokalpolitiker spred information om terrorn i Dresden – vägrar vika sig för Expo

STOCKHOLM. SD-politikern Jenny Laszlo i Vallentuna hängs ut av Expo efter att ha kritiserat terrorbombningarna i Dresden. Men istället för att pudla talar hon om för Expo att hon har all rätt att dela med sig av fakta om andra världskriget som saknas i skolböcker.

Jenny Laszlo (SD) har sitt ursprung i Tyskland och vill inte vika sig i frågan om terrorbombningarna av Dresden när Expo pressar henne. Foto: Facebook.

Under onsdagen har Expo hängt ut Vallentunapolitikern Jenny Laszlo (SD), som sitter i kommunens utbildningsnämnd och som suppleant i styrelsen för SD:s lokalavdelning. Anledningen är att Laszlo på sociala medier har försökt sprida information om de allierades terrorbombningar av Dresden 1945.

Bakgrunden är att Laszlo den 13 februari, på årsdagen av terrorbombningarna, publicerade bild med texten ”Hur cirka 500 000 tyskar ’demokratiskt’ utrotades under en natt” på sin Facebook.

LÄS MER: Eldstormen i Dresden

Expo menar att bilden är missvisande och påstår att de 850 000 bomber som de allierade släppte över Dresden, som var fylld till bristningsgränsen av flyktingar, endast skulle ha dödat 25 000 människor – vilket är den officiella propagandasiffran från segrarmakterna efter kriget.

Dresden-bilden som delades av Jenny Laszio.

I en diskussion som följde av Laszlos inlägg försvarar hon frenetiskt sin ståndpunkt om att terrorbombningarna var fel.

”Säg inte åt mig att läsa på när du citerar vinnarnas historieböcker och aldrig tagit del av något annat. Det lilla du skriver innehåller så många sakfel att jag inte vet var jag ska börja”, skriver hon exempelvis till en person som hyllar terrorbombningarna och Winston Churchill samtidigt som han attackerar tyskarna under kriget. Längre fram i diskussionen hänvisar Laszlo till filmen Hellstorm, som med autentiska bilder visar det lidande som Sovjet och västmakterna utsatte tyskarna för under andra världskrigets slutskede.

”Och nej, jag höjer inte Hitler, jag tillför nyans. Han älskade djur, ville rädda sina landsmän som systematiskt avrättades på ockuperad mark, han skapade 6 miljoner (!) jobb i en krisande nation där bland annat min mormor fick socialbidrag i mitten av 30-talet. Så började han sin karriär”, skriver hon vidare.

”Våra historieböcker är extremt svartvita. Vi anses för dumma för att klara av sanningar”, ska hon också ha skrivit enligt Expo.

”Min släkt är tysk – jag har all rätt att dela med mig av fakta”
Men när Expo pressar Jenny Laszlo väljer hon, till skillnad från många andra SD:are som kontaktas av den privata underrättelsetjänsten, att inte ta avstånd från sina aktiviteter på sociala medier. Istället förklarar hon sitt ointresse av att svara på frågorna.

— Jag har lite svårt att se att det skulle finnas någonting att diskutera. Jag har bara lagt ut fakta som redan existerar överallt, säger Jenny Laszlo till Expos så kallade journalist Anders Dalsbro.

— Min släkt är tysk och vi har förlorat väldigt många på min sida och jag har all rätt att dela med mig om den fakta som saknas så mycket i skolböckerna. Det är inte så mycket mer att säga om det, fortsätter hon.

På fråga om hon inte ens vill veta vad det är för frågor som Expo vill ställa svarar Laszlo:

— Nej, jag är inte intresserad. Dessutom vet jag vad du ringer från för ställe också och ni har en så kallad värdegrund som är emot allt vad som är sunt och friskt. Så jag är inte intresserad.

Laszlos kritik av de allierades terrorbombningar i Dresden är dock inte den enda synd som hon begått enligt Expo, som skriver:

I egna inlägg upprörs hon till exempel över att en nazistledare fällts för hets mot folkgrupp, när det finns så många andra som går fria, kallar finansmannen George Soros för ”ondskan personifierad” och sprider antimuslimska konspirationsteorier.

Det återstår att se ifall SD väljer att ta parti för sin medlem eller för Expo efter uthängningen.

Källa:
SD-politiker delar vit makt-propaganda

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
14 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Tobias
Nybörjare
Tobias
10 månader sedan

Trevligt, hon kommer enligt sd kastas ut,pga att hon säger sanningen,så jag säger bara välkommen till folkgemenskapen i Nordiska motståndsrörelsen.
HS

Lotta
Nybörjare
Lotta
10 månader sedan
Reply to  Tobias

Japp, hon fick sparken enligt (((Expressen)))

Vera
Nybörjare
Vera
10 månader sedan
Reply to  Lotta

Så oförskämd – SD är verkligen EXPO:s hantlangare , men de är judeslickare bägge och då är det begripligt.

Vera
Nybörjare
Vera
10 månader sedan

Väldigt konstigt sammanfall att jag just nu har skrivit en novell med sanningsbakgrund sammantagen av olika berättelser över denna förfärliga händelse. Skall översända den till redaktionen i NORD FRONT Februari om de är intresserade. Såg själv dessa förbannade amerikanska flygplan över Luebecks himmel Februari 1945 när vår kyrkoherde i Svenska kyrkan halkade på dess tak för att breda ut den svenska fanan. Undrade ofta att vi inte brydde oss om terrorbombarna utan var mera nervösa över att kyrkoherden skulle falla ned från taket. Planen flög i massor och dånade med vår tro att de skulle bomba Berlin – men DRESDEN… Läs mer »

Vera
Nybörjare
Vera
10 månader sedan

Förresten Anders Dalsbro – vad har du blivit för fanstyg som jag lärde känna som en reko motståndare 2010 men så är det, fiender skall man akta sig för, väldigt noga. Man blir alltid besviken. Deras hat står alltid över förnuftet.

Rickard
Nybörjare
Rickard
10 månader sedan

Agnarna skall sållas från vetet

Påläst
Nybörjare
Påläst
10 månader sedan

Är hon gift med en blatte? Typiskt SD.

Victoria
Nybörjare
Victoria
10 månader sedan
Reply to  Påläst

Påläst bör informeras om att Laszlo är ungerskt (europeiskt) och att ungrare inte är blattar.

Lästips: https://www.nordfront.se/europeiska-kamrater-det-ar-dags-att-gora-motstand.smr

Vera
Nybörjare
Vera
10 månader sedan
Reply to  Victoria

Vissa är så snabba att ”kartorisera” folk efter utländska namn. Har varnat förut – särskild tyska namn. Yrkesnamn är väldigt vanliga i Tyskland, så man måste vara väldig restriktiv i sina omdömen.

Påläst
Nybörjare
Påläst
10 månader sedan
Reply to  Victoria

De har mongolblod.

Klaus
Nybörjare
Klaus
10 månader sedan

Det är väldigt bra och nödvändigt att hålla fast vid sanningen, judar och krigsalliansen håller ju fast vid lögner. Den judiska krigsalliansens ”befrielse” fortsatte efter 1945 med terror och massmord: hålla tillbaka livsmedel särskilt i västzoner och i fångläger. Leta ”Rhine meadows death camps” på internet. Tyska kroppar presenterades som judiska. YouTube raderade många videor men foto finns kvar.
https://justice4germans.wordpress.com/
https://www.hist-chron.com/eu/D/1945-rheinwiesenlager-index-ENGL-Rhine-meadow-camps.html
Och nu har vi massinvasion av ras- och kulturfrämlingar, mycket frihet för afrikaner, muslimer och andra ras- och kulturfrämlingar (”befrielse” från germaner).
(i.ö. ingen mångkultur i Afrika, Asien och muslimska länder)

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
10 månader sedan

Lite annat men hör ändå ihop: Jag tänkte på en sak när det gäller skolan och (((förintelsen))). Ett sätt att bemöta skolans krav på att man måste tro på lögnerna och skriva eller svara efter det är att överdriva lögnerna ännu mer. Att spela med i deras sjuka kriminella spel.. skriv om lampskärmar och tvål och alla möjliga JUDISKA lögner. Var en ännu värre ”förintelse-troende än vad (((systemet))) kräver. Det är ett sätt att bemöta det: att överdriva och vara ännu mer anti-nazist än vad dom kräver för att underförstått påvisa det absurda i hela hjärntvätten kring ”förintelse”-industrin. Detta om… Läs mer »

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
10 månader sedan
Reply to  Anders Jonsson

Det känns kanske bättre för en ung nationalsocialist att göra så än att tvingas retirera halvhjärtat..

Det kan vara rätt medicin att köra anti-nazist in extreme…med alla absurda JUDE-lögner. Spela med i spelet.
Sanningen är ändå diskalificerad i svenska skolor just nu.

Men vi ska ändra på det.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
10 månader sedan

Bra med någon som står för sina åsikter och inte viker sig för vänsterpatrasket.