Löfvens nationaldagstal: ”Vi har byggt ett starkt land”

POLITIK. I sitt nationaldagstal i Lund hyllade statsminister Stefan Löfven dagens mångkulturella Sverige och menade att det var ”väldigt få saker som var bättre förr”.

Stefan Löfven (arkivbild).

Statsminister Stefan Löfven nationaldagstalade i Kulturens park i Lund på torsdagen. Han var noga med att vända sig till ”gamla och nya svenskar” i talet och inledde med att prata om det gamla Sverige, som han beskrev som ett land i armod.

Även om vi kan tänka på gamla tider som en idyll med röda stugor och gröna ängar var väldigt få saker bättre förr … Människor utvandrade, för att de inte såg någon framtid här. Sverige har gjort mer än rest sig från fattigdomen, vi har på bara några generationer blivit ett framgångsland, som gått före i viktiga frågor.

Löfven talade sedan om hur Sverige har gått i bräschen för jämställdhet, löntagares rättigheter och barns rättigheter.

— Vi har byggt ett starkt land där vi tar hand om varandra. Där samhället tar ansvar, och ingen människa ska lämnas ensam, sade Stefan Löfven till publiken.

Statsministern exemplifierade genom att prata om sin egen barndom i fosterfamilj. Han påpekade att trots att han hade en mamma som inte kunde ta hand om honom fick han en trygg uppväxt och lyckades till och med bli Sveriges statsminister.

— Det är så vi gör i Sverige, landet som rest sig från fattigdom till framgångar, sade Löfven.

Det Sverige där brottslighet, ohälsa och utslagning ökar talade statsministern inte om. Han nämnde bara pliktskyldigt att Sverige fortfarande har ”allvarliga samhällsproblem”, något som får förmodas inbegripa såväl näthatare som runalfabetet.

Källa:
Sveriges statsminister firade nationaldagen i Lund

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Påläst says:

  Att en person som Löfven kan bli statsminister är inget att skryta med. Sossarna har verkligen förstört Sverige och det började redan med Per Albin Hansson som släppte in minst en halv miljon invandrare av tvivelaktig kvalitet.

  • Child-Of-God says:

   ja, det är förvånande. dock så som jag funnit, så har Löfven ett gemensamt drag (iofs säkert fler än så) med flera andra helvetesledare som vi kan lära oss om av historien. jag fann att de värsta verkar ofta varit faderslösa tidigt i sin barndom, och föga förvånande så står det om i den heliga bibeln, Guds inspirerade Ord, om den godkända och rena religionen i Gud och Faderns ögon, jakobsbrevet 1:27(ej svenska övers!) det är att uppsöka och ta hand om faderslösa och änkor! några exempel; den falska profeten muhammad.. lenin.. hitler.. djingis khan.. napoleon.. aleister crowley.. lenin den förskräcklige..

 • Grottbjörnen says:

  nej ni har förstört ett starkt land jävla fåntratt

 • Wäring says:

  Teorin om hans utseende kan mycket väl stämma. Att morsan krökade kan ha varit anledningen till att han lämnades bort, och till hans gummiliknande nuna.
  Jag råkade gå förbi en av platserna där de spelade in sossarnas valfilm, hörde först en efterbliven stämma som upprepade någon icke hörbar mening om och om igen och såg sedan att det var Löfven som stod där och tjatade om tryggt samhälle.
  Ingen konst för en sådan att bli statsminister, det gäller bara att vara nickedocka. Tänk om Juholt hade blivit kvar och om han haft invändningar när WJC kommer och ställer krav, vilket liv det hade blivit.

 • Ethny says:

  ”Sverige har gjort mer än rest sig från fattigdomen, vi har på bara några generationer blivit ett framgångsland, som gått före i viktiga frågor.”

  Jupp, vi är ett stort framgångsland när det gäller våldtäkt då Sverige är det ledande exemplaret i hela världen. Fler än alla andra europeiska- OCH afrikanska länder, där vi hamnar på andra plats efter det sydafrikanska landet Lesotho. Riktigt bra jobbat, din pajas.

  Även åldringsöverfall, rån, misshandel, granatexplosioner, skjutningar, droger, missbruk, dödliga överdoseringar, etc etc etc. Listan kan göras väldigt lång om sådant som ”vi” har rest oss till.

  Allt ”tack” vare dig, landsförrädar-Röfven, ditt parasitiska svin. Även alla ni andra landsförrädare dessförinnan, ni vet vilka ni är.

  Vilken bank eller post på annan (((”viktig))) parasitisk organisation kommer du få nu efter att ha fördärvat Sverige till botten, som belöning?

  Sverige har aldrig varit så säkert som det är idag. Varför kan annars kvinnor inte gå ensamma på kvällen i tomma gränder / gator. Varför kan inte vita befinna sig i sk ”NGO:s”, varför har vi ens sk ”NGO:s? Varför behöver vi låsa ytterdörrarna som vi inte behövde förr – för bara 25-30 år sedan? Varför behöver vi i sådana fall öka skatten ännu mer, och till vad?

  Är det dessa positiva förändringar som (((ni))) pratar om?


 • Lämna ett svar