Löfvens nationaldagstal: ”Vi har byggt ett starkt land”

POLITIK. I sitt nationaldagstal i Lund hyllade statsminister Stefan Löfven dagens mångkulturella Sverige och menade att det var ”väldigt få saker som var bättre förr”.

Stefan Löfven (arkivbild).

Statsminister Stefan Löfven nationaldagstalade i Kulturens park i Lund på torsdagen. Han var noga med att vända sig till ”gamla och nya svenskar” i talet och inledde med att prata om det gamla Sverige, som han beskrev som ett land i armod.

Även om vi kan tänka på gamla tider som en idyll med röda stugor och gröna ängar var väldigt få saker bättre förr … Människor utvandrade, för att de inte såg någon framtid här. Sverige har gjort mer än rest sig från fattigdomen, vi har på bara några generationer blivit ett framgångsland, som gått före i viktiga frågor.

Löfven talade sedan om hur Sverige har gått i bräschen för jämställdhet, löntagares rättigheter och barns rättigheter.

— Vi har byggt ett starkt land där vi tar hand om varandra. Där samhället tar ansvar, och ingen människa ska lämnas ensam, sade Stefan Löfven till publiken.

Statsministern exemplifierade genom att prata om sin egen barndom i fosterfamilj. Han påpekade att trots att han hade en mamma som inte kunde ta hand om honom fick han en trygg uppväxt och lyckades till och med bli Sveriges statsminister.

— Det är så vi gör i Sverige, landet som rest sig från fattigdom till framgångar, sade Löfven.

Det Sverige där brottslighet, ohälsa och utslagning ökar talade statsministern inte om. Han nämnde bara pliktskyldigt att Sverige fortfarande har ”allvarliga samhällsproblem”, något som får förmodas inbegripa såväl näthatare som runalfabetet.

Källa:
Sveriges statsminister firade nationaldagen i Lund

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
EthnyWäringGrottbjörnenChild-Of-GodPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

Att en person som Löfven kan bli statsminister är inget att skryta med. Sossarna har verkligen förstört Sverige och det började redan med Per Albin Hansson som släppte in minst en halv miljon invandrare av tvivelaktig kvalitet.

Child-Of-God
Medlem

ja, det är förvånande. dock så som jag funnit, så har Löfven ett gemensamt drag (iofs säkert fler än så) med flera andra helvetesledare som vi kan lära oss om av historien. jag fann att de värsta verkar ofta varit faderslösa tidigt i sin barndom, och föga förvånande så står det om i den heliga bibeln, Guds inspirerade Ord, om den godkända och rena religionen i Gud och Faderns ögon, jakobsbrevet 1:27(ej svenska övers!) det är att uppsöka och ta hand om faderslösa och änkor! några exempel; den falska profeten muhammad.. lenin.. hitler.. djingis khan.. napoleon.. aleister crowley.. lenin den… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

nej ni har förstört ett starkt land jävla fåntratt

Wäring
Medlem

Teorin om hans utseende kan mycket väl stämma. Att morsan krökade kan ha varit anledningen till att han lämnades bort, och till hans gummiliknande nuna. Jag råkade gå förbi en av platserna där de spelade in sossarnas valfilm, hörde först en efterbliven stämma som upprepade någon icke hörbar mening om och om igen och såg sedan att det var Löfven som stod där och tjatade om tryggt samhälle. Ingen konst för en sådan att bli statsminister, det gäller bara att vara nickedocka. Tänk om Juholt hade blivit kvar och om han haft invändningar när WJC kommer och ställer krav, vilket… Läs mer »

Ethny
Medlem

”Sverige har gjort mer än rest sig från fattigdomen, vi har på bara några generationer blivit ett framgångsland, som gått före i viktiga frågor.” Jupp, vi är ett stort framgångsland när det gäller våldtäkt då Sverige är det ledande exemplaret i hela världen. Fler än alla andra europeiska- OCH afrikanska länder, där vi hamnar på andra plats efter det sydafrikanska landet Lesotho. Riktigt bra jobbat, din pajas. Även åldringsöverfall, rån, misshandel, granatexplosioner, skjutningar, droger, missbruk, dödliga överdoseringar, etc etc etc. Listan kan göras väldigt lång om sådant som ”vi” har rest oss till. Allt ”tack” vare dig, landsförrädar-Röfven, ditt parasitiska… Läs mer »