Löfven till Israel – ska ”minnas Auschwitz”

JUDISKT INFLYTANDE. Stefan Löfven kommer att besöka Israel för att minnas Sovjets erövring av koncentrationslägret Auschwitz.

Statsminister Stefan Löfven kommer längre fram under månaden att besöka Israel. Anledningen är att det den 27 januari är 75 år sedan koncentrationslägret Auschwitz erövrades av Sovjetunionen under andra världskriget.

Det är i år även 20 år sedan Stefan Löfvens föregångare Göran Persson organiserade den internationella Förintelsekonferensen som då rönte stor uppmärksamhet.

Det är det israeliska ”minnes- och forskningscentret” Yad Vashem som kommer att hålla ett möte med stats- och regeringschefer från en mängd olika företrädesvis vita nationer dit alltså Löfven också är inbjuden. Målet med sammanträdet är att bättre kunna motarbeta röster och strömningar som är kritiska till judisk makt och judiskt inflytande, något som regeringen associerar med ”övergrepp mot mänskligheten”.

Den rödgrönliberala regeringen har även givit i uppdrag åt en etnolog att lägga fram ett förslag på ett ”förintelse”-museum i Sverige.

Emedan Löfven kommer att besöka representanter från det judiska civilsamhället kommer han inte att träffa några företrädare för den israeliska regimen. Detta är dock inte unikt för Sverige utan detta ska även gälla alla andra nationers ledare.

Sverige har de senaste åren haft frostiga relationer med Israel, främst efter att Margot Wallström år 2014 erkände Palestina som självständig nation, vilket den judiska staten inte tyckte om. Den nuvarande utrikesministern Ann Linde har dock meddelat att hon vill förbättra relationen med Tel Aviv.

Stefan Löfven har under hösten fått utstå hård kritik efter att han höll låg profil trots mängder av uppmärksammade skjutningar, bombdåd och barnrån i Sverige.

Källa:
Löfven till Israel för att minnas Auschwitz

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
5 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Bo
Bo
5 månader sedan

Ministern tycks ha ett gott öga till judar men inte till svenskar. Kan alltså gärna få bli kvar i skurkstaten.

Thor
Thor
5 månader sedan

Han kommer troligen också besöka Dresden om en månad då det är 75 år sedan den kanske vackraste kulturstaden i Europa förstördes i en ingenjörskonst i djävulskap.
Sossarna hade sympatier med tyskarna vid den tiden.

Ethny
Ethny
5 månader sedan

Vadå för förintelse? Judar lever… vilken förintelse pratar de om?

Tobias
Tobias
5 månader sedan

Vi minns också hisiorons största saga/lögn!! Judiska lögner har vi fått nog av,och norden tillhör oss nordbor!

För ett jude fritt norden!

Vera
Vera
5 månader sedan

Kommer statsministern att oja sig vid klagomuren över Nordiska motståndsrörelsen och äter gott av kött från ihjälplågade nötdjur? Allt medan HANS mångkulturella skyddslingar spränger våra hus. Men det är den 75 år gamla lögnpropagandan som hägrar – stanna i Israel bäste Löfven – du sköter inte ditt jobb här och de riktiga Svenskarna kommer inte att sakna dig.