Löfven skyller sovjetisk massaker på ”högerextremister” inför EU-valet

INRIKES. Under sitt tal på Socialdemokraternas valkonferens inför det kommande EU-parlamentsvalet skyllde Stefan Löfven den sovjetiska Katynmasskern på ”högerextremister”.

Idag lyckades Sveriges statsminister Stefan Löfven skylla den sovjetiska Katynmassakern, som ägde rum år 1940, på ”högerextremister”, som nu pekas ut som huvudmotståndare i vårens EU-parlamentsval.

— Vi har sett det på slagfälten i Verdun. Vi har sett det i gaskamrarna i Treblinka eller skogarna i Katyn. Vi har sett det framför massgravarna i det forna Jugoslavien, sade Löfven om sina politiska motståndares idéer.

Sovjetunionen beskyllde fram till sitt fall Tredje riket för massakern, där nästan 22 000 polacker avrättades. Under vintern 1945-46 höll man till och med skenrättegångar mot sju tyska soldater, trots att de inte ens befunnit sig i landet när massakern genomfördes.

De västallierade makterna ställde sig under ”rättegångarna” i Nürnberg inte bakom de sovjetiska anklagelserna, utan avfärdade dem istället.

Det är också högst oklart vad de ”högerextremister” han pekar ut, förmodligen partier som Front National, FPÖ och Sverigedemokraterna, skulle ha att göra med slaget om Verdun som ägde rum under första världskriget.

Källa:
Löfven: Högerextrema ska aldrig lyckas igen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
VeraSverkerVictorKlausPer Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

En politruk full av falsarier.

Monkan
Medlem

Den där ska nog dra igen,med tanke på hans släkts historia,för å inte tala om partiets…

Per
Medlem

I Löfvens förvirrade hjärna var det säkert högerextremister i allmänhet och NMR i synnerhet som korsfäste Jesus, sänkte Titanic m.m. m.m.

Klaus
Medlem

Det är ”vänsterns” karaktär att ljuga. Kommunismen baserar på lögner och påståenden. Allas lika värde? Idioti. Men Löfven har lika värde som massinvasionens våldtäktsmän och parasiter.

Victor
Medlem

Sverige har verkligen sjunkigt fort på bara några decennier. Jämfört med floskelpapegojan Stefan Löfven framstår en person som Olof Palme plöstligt som en intellektuell gigant nästan i jämförelse. Någonting som jag bara har noterat.

Sverker
Medlem

Är det nazistexperten Henrik Arnstad som är talskrivaren och som faktakollat?

Vera
Medlem

Statsminister – Ta en sovsäck och vila upp dig i Auschwitz i stället och frossa i all lögnpropaganda – och förbli där –