Löfven om gängvåldet: Om infödda svenskar levt under samma förhållanden hade det varit samma resultat

POLITIK. Ikväll sa statsminister Stefan Löfven i SVT:s Agenda att segregation och arbetslöshet är orsaken till gängvåldet och att situationen skulle ha varit densamma om infödda svenskar hade levt under samma förhållanden.

Statsminister Stefan Löfven (S). Skärmbild: Youtube.

På söndagskvällen intervjuades Sveriges socialdemokratiske statsminister Stefan Löfven i SVT:s Agenda. Huvudtema för intervjun var varför Sverige är värst i Europa när det gäller antalet unga människor som blir skjutna, som flera undersökningar visar.

Som de flesta politikerna idag, både på lokal och riksnivå, lyfte statsministern fram att det behövs mer stöd i skolan, mer resurser till socialtjänsten och minskade ekonomiska klyftor.

Löfven menade på att segregationen beror på att det är för låg sysselsättning och för hög arbetslöshet i de områden där gängbrottsligheten sker.

— Den organiserade brottsligheten beror på segregation, att det har tillåtits fortgå allt för länge, sa Löfven.

Agendas reporter Anders Holmbergs påpekade då att mycket av både fattigdomen och utanförskapet och gängbrottsligheten numera är etnifierad, att det är invandringen som är orsaken till de här nya problemen i Sverige, vilket Löfven besvarade:

— Segregationen beror på att det är för hög arbetslöshet i de här områdena. Men det hade det varit oavsett vem som hade bott där. Om det var så att du hade satt dit människor som var födda i Sverige under samma förutsättningar, så får du samma resultat, sa han.

Löfven vidhöll med bestämdhet att högst andel dödsskjutningar bland unga i Europa och antal sprängningar i nivå med Afghanistan inte har något med invandring eller etnicitet att göra utan bara handlar om utanförskap.

Flera gånger under intervjun upprepade han skolans och sysselsättningens roll.

— Unga ska se sina föräldrar gå till jobbet, inte vara lediga och tro att det är det som är det normala. Det normala är att gå till jobbet, sa Löfven.

Han upprepade också sitt tidigare löfte om att knäcka gängbrottsligheten och lovade polisen mer stöd.

Källa:
SVT Agenda. Intervju med Stefan Löfven.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
LarsLingonetCaesar-AureliusFredrikaRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Motståndsman-Skene
Medlem

Vilket skitsnack! Vi bär på en högre moral och empati.

peckerwood
Medlem

Han må jo være mentalt tilbakestående

J.N.
Medlem

Hans resonemang är ändå helt irrelevant, det hänger inte på hur skötsamma eller missanpassade främlingarna är, det avgörande är folkutbytet och de vita europeiska folkens överlevnad.

Rokviken
Medlem

Klanerna har sina tentakler in i hans hjärna. Han får aldrig bort dem. Åker han ska resten av detta patrask bort för alltid!

Fredrika
Medlem

Det mest oförskämda jag hört på länge. Den folkförrädaren säger vad som helst för att fortsätta den främmande skuggregimens folkmord på oss. Vilken duktig liten skitshabbosgoj. Hans eget parti bildades och blev stort delvis som svar på 1800-talet fruktansvärt usla regeringar som saboterade livsmedelstillförseln och distributionen i landet under svälten i Sverige då folk dog svältdöden i Sverige och desperata svenskar flyttade till USA. Med en bättre distribution och omtanke om folket skulle mycket av emigrationen ha kunnat undvikas. Det förstod Hjalmar Branting som inte ville ha en historisk upprepning av den folkfrånvända politik som bedrevs. Men vad hände med… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Min farfar berättade om hur det var i Sverige förr. Några månader efter hans konfirmation i kyrkan och att han således hade blivit helt fullvuxen, dvs. 13 år och någon månad gammal, då töade det tillräckligt ute så att de rika bönderna nere på slätten kunde börja plöja åkrarna. Hans mor, som var änka med 10 barn totalt, gav honom ett knyte i ena handen med ett par brödlimpor och en rökt korv och en liten flaska med kork med mjölk i. Han var mycket glad, då han fått rikigt bröd och inte det barkbröd gjort på tallbark han normalt… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Tack för att du delade.
En del av min släkt är från västergötland. Min mormor brydde sig om de fattiga i bygden och delade med sig av de förnödenhter som gården kunde ge. Och under kriget stickade hon bl a strumpor som skickades till de svenska soldaterna.

Det fanns en känsla för de som var en del av oss.

Något som denna skurk till statsminister inte vet någonting om.

Lingonet
Medlem

om lövin levt under samma förhållanden hade vi sluppit honom , för gott.

Lars
Medlem

Alla övergrepp mot etniska svenskar är godkända av de styrande – som ett led i folkutbytet som pågår.