Löfven om gängvåldet: Om infödda svenskar levt under samma förhållanden hade det varit samma resultat

POLITIK. Ikväll sa statsminister Stefan Löfven i SVT:s Agenda att segregation och arbetslöshet är orsaken till gängvåldet och att situationen skulle ha varit densamma om infödda svenskar hade levt under samma förhållanden.

Statsminister Stefan Löfven (S). Skärmbild: Youtube.

På söndagskvällen intervjuades Sveriges socialdemokratiske statsminister Stefan Löfven i SVT:s Agenda. Huvudtema för intervjun var varför Sverige är värst i Europa när det gäller antalet unga människor som blir skjutna, som flera undersökningar visar.

Som de flesta politikerna idag, både på lokal och riksnivå, lyfte statsministern fram att det behövs mer stöd i skolan, mer resurser till socialtjänsten och minskade ekonomiska klyftor.

Löfven menade på att segregationen beror på att det är för låg sysselsättning och för hög arbetslöshet i de områden där gängbrottsligheten sker.

— Den organiserade brottsligheten beror på segregation, att det har tillåtits fortgå allt för länge, sa Löfven.

Agendas reporter Anders Holmbergs påpekade då att mycket av både fattigdomen och utanförskapet och gängbrottsligheten numera är etnifierad, att det är invandringen som är orsaken till de här nya problemen i Sverige, vilket Löfven besvarade:

— Segregationen beror på att det är för hög arbetslöshet i de här områdena. Men det hade det varit oavsett vem som hade bott där. Om det var så att du hade satt dit människor som var födda i Sverige under samma förutsättningar, så får du samma resultat, sa han.

Löfven vidhöll med bestämdhet att högst andel dödsskjutningar bland unga i Europa och antal sprängningar i nivå med Afghanistan inte har något med invandring eller etnicitet att göra utan bara handlar om utanförskap.

Flera gånger under intervjun upprepade han skolans och sysselsättningens roll.

— Unga ska se sina föräldrar gå till jobbet, inte vara lediga och tro att det är det som är det normala. Det normala är att gå till jobbet, sa Löfven.

Han upprepade också sitt tidigare löfte om att knäcka gängbrottsligheten och lovade polisen mer stöd.

Källa:
SVT Agenda. Intervju med Stefan Löfven.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Motståndsman-Skene says:

  Vilket skitsnack! Vi bär på en högre moral och empati.

 • peckerwood says:

  Han må jo være mentalt tilbakestående

 • Hans resonemang är ändå helt irrelevant, det hänger inte på hur skötsamma eller missanpassade främlingarna är, det avgörande är folkutbytet och de vita europeiska folkens överlevnad.

 • Rokviken says:

  Klanerna har sina tentakler in i hans hjärna. Han får aldrig bort dem. Åker han ska resten av detta patrask bort för alltid!

 • Fredrika says:

  Det mest oförskämda jag hört på länge. Den folkförrädaren säger vad som helst för att fortsätta den främmande skuggregimens folkmord på oss. Vilken duktig liten skitshabbosgoj.

  Hans eget parti bildades och blev stort delvis som svar på 1800-talet fruktansvärt usla regeringar som saboterade livsmedelstillförseln och distributionen i landet under svälten i Sverige då folk dog svältdöden i Sverige och desperata svenskar flyttade till USA. Med en bättre distribution och omtanke om folket skulle mycket av emigrationen ha kunnat undvikas. Det förstod Hjalmar Branting som inte ville ha en historisk upprepning av den folkfrånvända politik som bedrevs.

  Men vad hände med svenskarna under denna tid? Blev vi omedelbart blodtörstiga våldtäktsrånmördare som mångkulturen är i utsatta områden?

  Nej vi fortsatte att vara goda människor, kollektivt sett. Trots tvister, utkomstsvårigheter och en stor alkoholism i landet.

  Om områdena är så utsatta bör alla rasfrämlingar skickas till sina trygga områden i Afhganistan och Somalia mm där de slipper utanförskapsområden. Låt svenskarna leva i fred i sin egen kommande fattigdom orsakad av ”utländska” storbanker och med möda sträva mot ett mer godhjärtat samhälle än dagens multikulturella krigslandskap.

  De ska ut och folkförrädarna med dem. Löfven har ingen plats i detta land. UT!

  • Caesar-Aurelius says:

   Min farfar berättade om hur det var i Sverige förr.

   https://pbs.twimg.com/media/EJqc9JlXYAAJOdU.jpg

   Några månader efter hans konfirmation i kyrkan och att han således hade blivit helt fullvuxen, dvs. 13 år och någon månad gammal, då töade det tillräckligt ute så att de rika bönderna nere på slätten kunde börja plöja åkrarna.

   Hans mor, som var änka med 10 barn totalt, gav honom ett knyte i ena handen med ett par brödlimpor och en rökt korv och en liten flaska med kork med mjölk i. Han var mycket glad, då han fått rikigt bröd och inte det barkbröd gjort på tallbark han normalt fått äta.

   Sedan fick han börja traska till fots, 13 år gammal, de 20-30 mil, längs backiga grusvägar genom skogen, det på den tiden var ned till slättlandet och dagsverkena där för fattigt folk.

   Där nere drabbades han av Spanska sjukan och var nära att avlida. Flera andra av hans arbetskamrater dog av sjukdomen som härjade.

   Men han överlevde och blev med tiden en respekterad borgare som folk lyfte på hatten inför, genom hela livet genomhederlig och ärlig trots en uppväxt som ärkeskurken Stefan Löfven inte ens kan föreställa sig.

   Så, din dumme statsministerjävel, kom inte dragandes med ”att situationen skulle ha varit densamma om infödda svenskar hade levt under samma förhållanden.”

   Jag hör numera ofta: ”Det skjuts för lite statsministrar i detta land!”

   och det vete faen, om de inte har helt rätt?!

   • Rokviken says:

    Tack för att du delade.
    En del av min släkt är från västergötland. Min mormor brydde sig om de fattiga i bygden och delade med sig av de förnödenhter som gården kunde ge. Och under kriget stickade hon bl a strumpor som skickades till de svenska soldaterna.

    Det fanns en känsla för de som var en del av oss.

    Något som denna skurk till statsminister inte vet någonting om.

 • Lingonet says:

  om lövin levt under samma förhållanden hade vi sluppit honom , för gott.

 • Alla övergrepp mot etniska svenskar är godkända av de styrande – som ett led i folkutbytet som pågår.


 • Lämna ett svar