Löfven och Åkesson överväger att sätta in militären i förorterna

INRIKES. Efter att Jimmie Åkesson under onsdagen föreslagit att man ska sätta in militären mot ”gängbrottslighet” ger nu Stefan Löfven visst stöd till förslaget.

Under onsdagens partiledardebatt föreslog Jimmie Åkesson (SD) att man skulle sätta in militären för att stävja ”gängbrottslighet”. Moderatledaren Ulf Kristersson avfärdade förslaget helt och hävdade att polisen klarar uppgiften själva. Men statsminister Stefan Löfven (S) uttalade sig positivt om förslaget samt menade att ett sådant tilltag inte kan uteslutas.

– Det är inte min förstahandsåtgärd. Men vi behöver se ytterligare myndigheter i samverkan för att knäcka gängbrottsligheten. Det viktigaste för mig är beskedet till de här grova organiserade brottslingarna, att ni har ingen plats i vårt samhälle. Det är därför vi tillfört så mycket resurser, skärper straffen och går på den ekonomiska brottsligheten. Och därutöver vill jag titta på vad kan vi göra mer för att den här brottsligheten ska bort, säger Stefan Löfven till Aftonbladet.

Statsministern ställer sig också mycket kritisk till Ulf Kristerssons uppmärksammade uttalande om att den grova kriminaliteten är här för att stanna.

– Det är helt fel attityd. Här gäller det att vara bestämd och säga: Det ska bort. Det här är ett gift i vårt samhälle, som måste bort, säger han.

Huruvida en liknande lagstiftning även kommer att användas mot politisk opposition med förevändningen att de är ”våldsamma” återstår att se.

Källa:
Löfven utesluter inte militär mot gängen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
7 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
_DH_
2 år sedan

Det känns väl påkallat, även om det hade varit lättare att inte släppa in patrasket till att börja med. Jag har dock vissa föraningar om att de inte kommer begränsa sig till endast kriminella gäng, utan att militären även kommer sättas in mot demonstrationer.

För att värna om det land vi ärvde så tycker jag militären borde sättas in någonstans istället – nämligen mot riksdag och Rosenbad. För där har vi förrädarpack som säljer ut oss till främmande makt. Några pansarvagnar (eller åtminstone en rejäl grävskopa a la Bouvin) mot de byggnaderna skulle göra så mycket mer verkan!

Rami
Rami
2 år sedan

Bättre att sätta in militären mot folkförrädarna i Rosenbad istället då de är ytterst ansvariga för problemen i förorterna.

Ingemar
Ingemar
2 år sedan

Enda anledningen att sätta in militär på sveriges gator är när det blivit dags för rasfrämlinharna att avbryta sin semester och flytta hem igen.

Klaus
Klaus
2 år sedan

Militären måste stänga och säkra gränserna, polisen måste hjälper till att kultur-och rasfrämlingar repatrieras, annars blir samhället brutalt mexikanskt, och så är det nästan omöjligt att komma ur skithålet igen. Men det är ju vad som de anti-vita NWO-judarna och kommunister vill, därför de aggressivt provocerande polisinsatserna mot NMRs fredliga flygbladsutdelningar.

Monsom
Monsom
2 år sedan

wow så nu är det alltså bevisat vad politikerna i Sverige och Europa med hjälp av marxistjudarna F Timmermans/JC Juncker i EUkommissionen planerat-nämligen mer militär+martial laws typ som i Paris. De har medvetet skapat KAOS genom att ta in hundratusentals kaos-babbar till Sverige och Europa,nu kommer deras motåtgärd genom militärisering av Sverige,det är väl där som EU-polisen skall sättas in om den skapas….
de jobbar efter denna mall:

http://capitolhilloutsider.com/wp-content/uploads/2014/06/NWO-order-out-of-chaos1.jpg

Monsom
Monsom
2 år sedan
Reply to  Monsom

comment image

Christian Hamilton
Christian Hamilton
2 år sedan
Reply to  Monsom

Exakt!!!!!! Det här har många av oss förutsagt länge. De är bara så pass desperata att de sätter igång innan massorna är 100% hjärntvättade och det kan komma bakslag för dessa folkmördande makthungriga psykopater.