Löfven kastar sten i glashus – kritiserar Åkesson för sitt eget beteende

ÖVERGÅNGSREGERINGEN. Stefan Löfven tar sitt ansvar och åker inte till Thailand över julledigheten.

Stefan Löfven.

Statsminister Stefan Löfven (S) planerar inte för någon särskild julledighet. Orsaken är den långdragna regeringskrisen.

— Jag noterar att några kan åka till Thailand, säger Löfven och syftar på SD-ledaren Jimmie Åkessons resa.

— Är man partiledare, inte minst statsminister, om än i en övergångsregering, så är det Sveriges bästa som går först, säger Stefan Löfven.

Sverigedemokraternas stabschef Mikael Eriksson kommenterar Löfvens uttalande med att meddela:

Att försöka plocka politiska poäng på att Jimmie Åkesson är pappaledig är oseriöst och lågt.

I somras höll sig Stefan Löfven själv på behörigt avstånd från allt ansvar medan Sveriges skogar stod i brand, genom att själv uppehålla sig i sin sommarstuga vid Höga kusten.

Men Löfven är i ”gott” sällskap. Vid de intensiva skogsbränderna 2014 satt dåvarande folkförrädare och statsminister Fredrik Reinfeldt och firade sig själv med tårta medan Västmanland brann upp, innan han ens kom med ett första uttalande om de svåra bränderna.

Källor:
SVT Text
Anders Leander i Mönsterås
”Vår statsminister åt tårta när Västmanland brann upp”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Grottbjörnen says:

    Röfvens hjärna är ju ständigt på semester


  • Lämna ett svar