Löfven inte orolig för ny flyktinginvasion: ”Finns inga dragfaktorer i Sverige”

INRIKES. Efter gårdagens partiledardebatt i SVT uttryckte flera av riksdagens partiledare oro för en ny flyktinginvasion från Syrien. Men inte Stefan Löfven.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har nyligen givit order om att invadera de kurdiska delarna av Syrien. Kritiserar EU intåget i sitt grannland hotar Erdogan med att släppa lös en ny ”migrantvåg” likt den som ägde rum under hösten 2015. Men statsminister Stefan Löfven är inte orolig över utvecklingen.

— Vi har sett till att anpassa svensk lagstiftning till övriga EU så nu har vi en likvärdig, vi har alltså inga faktorer som drar till Sverige utan vi har precis samma lagstiftning som alla andra. Och det är det vi ska fortsätta med, sade han efter partiledardebatten i SVT:s Agenda.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, som allt mer försöker positionera sig närmare Sverigedemokraterna, sa att han inte tror att Sverige hade klarat en ny migrantkris á la 2015.

— Det tror jag i grund och botten inte. Sverige måste dra lärdom av vad som hände förra gången. Det är ett övertydligt bevis på att Sverige inte kan vara det land som tar emot lejonparten av flyktingar som kommer till Europa, sade Kristersson efter debatten.

George Soros-fantasten och Bilderbergaren Annie Lööf (C) tänker i första hand på de syriska flyktingarna och i andra hand på Sveriges bästa.

— Det är helt förfärligt. Människor flyr i tusentals för sina liv. Kurderna, som stått upp för oss och sig själva i kampen mot IS, riskerar att förgöras på grund av Erdogan. Det är oerhört allvarligt och här måste EU verkligen trycka på, sade hon.

Hon menade också att Sverige måste rikta om sin migrationspolitik till fler lagliga vägar, så att man kan hjälpa de ”flyktingar” som är allra mest utsatta.

Stefan Löfvens resonemang fick också kritik på sociala medier som Twitter och Facebook. På Facebook påpekade till exempel Ledarsidornas Johan Westerholm att ”det som drar, och hela tiden har dragit, är ersättningssystemens utformning och kanske ffa regelverken för kommunernas ekonomiska försörjningsstöd”. Han konstaterade också att en migrant i Tyskland kan få en ersättning på 184 euro per månad medan motsvarande siffra för Sverige med nuvarande kronkurs är 268 euro.

Källor:
Partiledarnas oro för ny flyktingström
Johan Westerholms Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RokvikenEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

(((Peshmerga))) – (kurdernas s.k armé) stjäl mark. Ja, de slåss mot IS, men gissa vad? De tar ÖVER marken som de har erövrat från (((IS))). De ockuperar då istället och stjäl det ifrån Syrien och vägrar ge det tillbaka. Vad påminner dessa om? (((Pershmerga))) får pengar, vapen, träning och mycket annat av Israel och andra (((länder))). De stjäl även såklart olja och annat utav värde. George Soros-fantasten och Bilderbergaren Annie Lööf (C) tänker i första hand på de syriska flyktingarna och i andra hand på Sveriges bästa. Vill bara inflika: Annie Gris tänker enbart på judarna och staten Israel som… Läs mer »

Ethny
Medlem

Allt detta som sker just nu med Turkiet m.m känns som att de försöker fullborda Project Syndicate, utöver folkmordet som redan pågår och den andra planen. 1. The EU should accept at least a million asylum seekers a year and pay for the upkeep of asylum seekers. Soros’ piece proposes that the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future and that it ”must share the burden fairly” and that ”the EU should provide €15,000 … per asylum-seeker for each of the first two years to help cover housing, health care, and education costs.”… Läs mer »

Rokviken
Medlem

När en parasit satt sig fast i en värdkropp så blir resultatet alltid detsamma – utsugen.