Löfven ignorerar svensk våldshelg men fördömer våldet i USA

INRIKES. Efter en helg som varit fylld med våldsdåd, även efter nya svenska mått, så väljer nu den svenska statsministern Stefan Löfven (S) att fördöma våldet, inte i Sverige men väl i USA.

Statsministern ignorerar våldshelg i Sverige och fördömer istället våldet i USA. Foto: NF.

Sverige har under helgen drabbats av flera större våldsdåd.

Under natten till lördagen skedde fem våldtäkter. Det har varit bombdåd i centrala Kristianstad och en tonårspojke slogs ihjäl med yxa i Sollentuna. En man höggs ihjäl i Uppsala och under lördagsmorgonen hittades en färdigapterad bomb i ett villaområde i Malmö. Under natten till söndagen våldtogs ännu en kvinna, denna gång i Örebro.

Statsminister Stefan Löfven (S) väljer dock att helt ignorera det inhemska våldet och istället vända sig mot andra sidan jorden för att fördöma två masskjutningar som ägt rum i USA och där svensk public service pekat ut en ”vit man” som gärningsman.

Helgens masskjutningar är vedervärdiga attacker på vanliga människor”, ska Löfven ha skrivit i ett mejl till TT där han visar sin medkänsla med amerikaner som drabbats av våld.

Källa:
Efter våldshelg i Sverige: Löfven fördömer våldet – i USA

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RokvikenBo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

Vill förstås inte kommentera det våld som han varit med om att skapa genom vansinnespolitik.

Rokviken
Medlem

Nej, det finns inga ord för det vansinne vi befinner oss i.