Löfven förnekar no go-zoner i Sverige

USA. Under ett besök hos den amerikanska presidenten Donald Trump säger Stefan Löfven att Sverige inte har några no go-zoner. Enligt polisen finns det emellertid minst 23 sådana områden i Sverige.

Det var under en presskonferens igår tillsammans med Donald Trump som Stefan Löfven kommenterade brottsligheten i Sverige.

– Vi har också problem med organiserad brottslighet, kriminalitet och skjutningar men det är inte så att finns några no go-zoner, säger Löfven.

Detta uttalande står i bjärt kontrast till polismyndighetens rapport från 2017 där man uppger att det finns 61 utsatta områden varav 23 ”särskilt utsatta”.

No go-zoner kännetecknas bland annat av att polisen eller näringsidkare har mycket svårt att verka där. För gemene man handlar no go-zoner också om områden fär svenskar inte kan vistas utan att riskera att bli rånade eller våldtagna.

Löfven säger även att man utbildar fler poliser och bekämpar den organiserade brottsligheten ”väldigt hårt”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BlueChristian HamiltonKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Donald Trump vet det bättre. Han har tyvärr inte sagt ”Stefan, du skit marxist, ljuger”.

Christian Hamilton
Medlem

De enda ICKE kriminella organiserade det stolpskottet bekämpar är Nordiska motståndsrörelsen. De andra organisationerna som ÄR kriminella skiter han i brallorna för att ens våga nämna.

Blue
Medlem

Undrar hur det påverkar den så kallade ”Sverigebilden” utomlands?

En svensk statsminister som i direktsändning inför hela världen idiotförklarar sin värd, USA:s president – efter alla de reportage MSM gjort om Sveriges snart 200 no-go zoner: 60 minuters, NRK, o s v.