Livstidsdömd polismördare får ekonomisk ersättning för stressen han fick av att mörda

KANADA. Polismördaren Christopher Garnier får bidrag efter sitt mord. Kanadas liberale premiärminister Justin Trudeau ger Garnier sitt stöd.

En man som aldrig har tjänstgjort i Kanadas militär, Christopher Garnier, får ersättning från Kanadas veteranfond eftersom han påstås lida av post-traumatisk stress efter att ha mördat en poliskvinna, Catherine Campbell, och därefter skändat hennes kropp, stoppat ned henne i en soptunna och kastat bort henne under en bro.

Att veteranfonden (Veterans Affairs) alls ger honom sjukersättning beror på att hans far har tjänstgjort i Kanadas militär. Situationen har orsakat en skandal i Kanada. Ännu värre blev det när Kanadas liberala premiärminister Justin Trudeau gav Garnier sitt stöd och ansåg att veteranfonden gör rätt som ger polismördaren bidrag för sin påstådda posttraumatiska stress. Trudeau sade:

— När en man eller en kvinna tjänstgör i Kanadas försvar, tjänar hela hans eller hennes familj med dem, sade Trudeau.

Bestämmelserna är sådana, att om en tjänstgörande militär befinns skyldig till mord och föremål för uppsägning och avsked (vanhedrande avsked i Kanada) blir mördaren och dennes familj av med alla former av ersättning och bidrag.

Den konservativa oppositionen i Kanada är upprörd över att familjemedlemmar som inte har tjänstgjort i militären ska kunna lyfta pengar när de som Garnier har begått mord. Men Trudeau vägrar att ens vidare diskutera och anklagar de konservativa för att utnyttja en tragedi för att driva igenom människofientlig politik.

Michelle Rempel, parlamentsledamot för Kanadas konservativa parti, har på sin egen YouTubekanal gått till hårt angrepp mot den sittande regeringen. Hon säger att partiet kommer att fortsätta bedriva kampen mot den sittande regeringens motbjudande politik, för hon anser att det på inget sätt hedrar de som som har tjänat landet eller deras familjer att polismördare som Garnier ska kunna hävda sjukdom som bidragsgrundande till följd av mord de själva har begått.

Skandalen har medfört att veteranfonden nu beslutat slopa bidragen åt fängslade släktingar till militärer. De har dock ännu inte meddelat om just den livstidsdömde Garnier också ska bli av med sin ”ersättning”.

Källor:
Justin Trudeau’s DISGUSTING ANSWER will leave you seeing red….a murderer receives veterans benefit (video)
Veterans Affairs cuts benefits to jailed relatives, but won’t say if Garnier affected

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments