Livsmedelsverket: Sverige är ett importland

INRIKES. Nuförtiden räknas Sverige som ett land som är helt beroende av import från andra länder. På frågan om vad som skulle hända ifall transporterna stod stilla en vecka i Sverige svarar branschorganisationen Sveriges åkeriföretag att resultatet vore skrämmande.

Linjen representerar Sveriges importbehov mellan åren 1982-2016. Källa: Statistiska centralbyrån. Klicka för större bild.

Livsmedelsverket meddelar att Sverige blir mer och mer beroende av import. Nu för tiden räknas Sverige som ett importberoende land, med andra ord att vi inte är självförsörjande på några plan. Detta säger Therese Frisell, sakkunnig på Livsmedelsverket, i en äldre granskning utförd av lantbrukstidningen ATL.

— Det beror på att vi är starkt beroende av att importera insatsvaror till jordbruket som till exempel gödningsmedel och protein till djurfoder, säger Frisell.

Civilförsvarsförbundets förre ordförande, Sven Lindgren, har sedan tidigare gått ut i media och berättat att livsmedelsbutikerna är det enda beredskapslager Sverige har vid en kris. I ett krig skulle vi klara av matförsörjningen i ungefär en vecka, sedan skulle det bli kris.

Källa:
Livsmedelsverket varnar för importberoendet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JakobPeterKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Sverige importerar inte bara livsmedlen, utan även dem som sätter i sig livsmedlen medan dumsvensken skatteslavar och godhetsonanerar framför dumburken på sina lediga kvällar.

Se för guds skull till att ha minst 25 kg ris, linser eller bönor hemma. Torkat fläsk och tomatpuré håller sig också och piffar upp menyn medan *pflockarna plundrar butikerna.

Karl-Путин A
Medlem

Att hamstra mat behöver inte alls vara så besvärligt som det kan verka. Köp ett gäng hinkar eller ännu bättre; fyrkantiga plastbehållare med lock (för att mus-säkra maten – ni som bor i lägenhet kanske inte behöver tänka på detta). Köp sen lite extra pasta, ris, linser, bulgur, bönor och konserver när det råder extrapris och ni är och handlar. Snart är förrådet fyllt och det är även praktiskt när det inte råder någon livsmedelsstrypning – ibland har man ju varken tid eller lust att åka och handla. Etablera dessutom gärna kontakter med lokala producenter som har gårdsförsäljning av kött… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Bacon som ju är varmrökt kan man i princip äta rått direkt ur paketet – INGET SOM JAG REKOMMENDERAR DOCK – men för att bunkra även detta livsmedel för framtida behov vid ”social oro” och hungerkravaller kan man lufttorka det. I kylskåpet förfars det efter ett par månader, blir det elbrist går det på några dagar – lufttorkat håller det mycket längre. Spänn upp ett snöre på lämplig plats och lägg tidningspapper eller reklamblad under, för det kommer att droppa vätska och fett. Häng upp baconskivorna som man hänger tvätt. De första dagarna kan man vända skivorna så att de… Läs mer »

Peter
Medlem

Fredrika, Dina kommentarer är alltid en fröjd och en glädje att läsa! -Systemet är ondskefullt. -Det är det minsta man kan säga!

Jakob
Medlem

Det lättaste och billigaste sättet att mörda många människor på är att svälta dem. Det är hög tid att välja: (((Globalism))) (finanskapitalism) eller Nationalsocialism (Naturens väg).