Livesände tortyr av vit förståndshandikappad man på Facebook – erkänner hatbrott

UTRIKES. En afroamerikansk kvinna har erkänt sig skyldig till hatbrott när hon var med och torterade en kidnappad vit förståndshandikappad man i USA tidigare i år.

Nordfront har tidigare rapporterat om en kidnappning och grotesk misshandel av en vit förståndshandikappad man i januari tidigare i år. En grupp afroamerikaner livesände en nästan 25 minuter lång film på Facebook när de misshandlade sitt offer, samtidigt som de gapade om att han var en Donald Trump-anhängare och skrattande slog, sparkade och knivskar honom.

I klippet kunde man se offrets skalp när de skar honom i huvudet med kniv. De sa även i klippet att ”hans röv förtjänar det, hans röv är från Europa”. Vid ett tillfälle ska offret även ha tvingats dricka vatten ur en toalett. Den svårt skadade mannen lyckades fly från lägenheten när gärningsmännen lämnde den för att konfrontera grannar som hade klagat över oljud innifrån bostaden.

Fyra personer greps misstänkta för kidnappningen och nu har en av de åtalade, den 19-åriga afroamerikanska kvinnan Brittany Covington, erkänt sig skyldig till hatbrott i samband med kidnappningen och tortyren. Covington har dömts till fyra års villkorlig dom. Hon blev även dömd till att hon vägras använda sociala medier under dessa fyra år. Inte heller får hon ha kontakt med sina medbrottslingar och hon ska även genomföra 200 timmars samhällstjänst.

Domaren William Hooks sa till Covington när domen avkunnades att han hade kunnat döma henne till fängelse men att han inte var säker på att hon skulle ”komma ut som en bättre person” då.

— Sabba inte det här nu, sa Hooks till Covington. Vidare sa han att Covington kommer att hamna i fängelse om hon bryter mot de restriktioner hon ålagts.

Covington dömdes för hatbrott, olaga hot samt misshandel. På grund av en förlikning lades åtalet om kidnappning ner. Åtalet mot de övriga tre gärningsmännen, 19-årige Jordan Hill, 19-åriga Tesfaye Cooper och Covingtons 25-åriga syster Tanishia, pågår än.

Se klippet nedanför: (Känsliga tittare varnas)

Källa:
Woman pleads guilty to hate crime in beating of disabled teen live on Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments