Lisa Holms mördare överklagar domen

BROTT. 35-årige Nerijus Bilevicius, dömdes under tisdagen till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Bilevicius överklagar nu domen.

Under tisdagen dömdes 35-årige Nerijus Bilevicius för mordet på 17-åriga Lisa Holm som försvann efter att hon avslutat sitt arbetspass på ett café i Blomberg. Hon hittades mördad fem dagar efter försvinnandet. Bilevicius har under hela utredningens gång nekat till brott och menar att han aldrig någonsin sett Lisa, trots att hans DNA hittats på bland annat insidan av hennes byxor och på hennes jacka. Hans DNA återfanns även på de repstumpar som ska ha använts för att strypa Holm.

Under tisdagen föll domen mot 35-åringen och tingsrätten anser att det är ställt utom rimligt tvivel att Bilevicius är skyldig till mordet. Han ska därmed avtjäna livstidstraff i fängelse och när han avtjänat straffet kommer han att utvisas ut ur landet. Han ska även betala 50 000 i skadestånd till var och en av Lisa Holms föräldrar och syster.

Under onsdagen meddelade Bilevicius advokat, Inger Rönnbäck, att de kommer att överklaga domen.

— Vi har bestämt oss för att överklaga domen. Vi överklagar hela domen, givetvis, säger hon.

Familjen Holms målsägandebiträde, Tore Brandtler, är inte förvånad över överklagandet. Han är dock inte orolig över att domen kommer att ändras i hovrätten.

— Håller han samma linje vid ett överklagande blir det exakt samma dom. Det blir ingen ändring där. Man kan vara fullkomligt övertygad om att det är rätt person som är dömd. Bevisningen är så övertygande, säger han.

Källa:
Domen för mordet på Lisa Holm överklagas

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • André Devecseri says:

  Och likförbannat finns det rentav folk som insinuerar att Lisa Holm aldrig funnits till att börja med. Det är så man tappar den sista gnutta hopp man har om mänskligheten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +12 (av 16 röster)
  • Glöm inte Quick-skandalen says:

   Inte så konstigt då hela förundersökningen, varit så väldigt väldigt ovanligt mörklagt med yppandeförbud och allt; Vilket annat mordfall har haft liknande ”tystnad” gentemot i synnerhet pressen och engagerad allmänhet?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +6 (av 14 röster)
   • Skandaliserade Quick-fallet... says:

    …glöm nu INTE denna grova genomkorrupta rättskandal, där patetiska tjänstemän som den f.d. tolk-militärutbildade vänster-(s)pionen-JK och numera tragiskA RÄTTSHAVERISTEN LAMBERTZ (och alko’t) gaddade ihop sig och medvetet förtalade en sannolikt – delvis – sjuk & oskyldig peddogärningsman såsom Quick, verkat ha varit/är.

    Åter – till:
    Mystiska gåtan i Lisa Holm-mordet
    https://www.youtube.com/watch?v=hIdY55-xmTw

    Dessutom:
    Motivet är något som har tystats ner i detta tragiska mordfall, vilket det inte borde gjorts.
    https://www.flashback.org/t2592839p65

    Diskutera & spekulera, därför, vidare! Förty oklarheterna är alltför många!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +7 (av 11 röster)
   • Nyhetsverket censurerar judekritik says:

    Del 1 (av 3) censurerades – plötsligt – på Nyhetsverket.

    Del 1 (av 3): HAR SVÅRT ATT TRO ATT JUDEN…
    (LÄNK)
    [Cui bono? => För det är tyvärr återigen en jude, som liksom i MOP-ärendets dito mystiska samt korrupta rättsfall, är inblandade i att obducera, även inom Lisa Holms fortsatt mystiska dödsfall]
    (länk)
    …TILLIKE RÄTTSLÄKAREN ADAM BERKOWICZ, SOM OBDUCERADE LISA, INTE SÄKRARE KUNDE FASTSTÄLLA LISAS DÖDSDATUM? (…dvs. utan senare ”påtryckningar”…)

    OM Lisa nu verkligen dog samma dag som hon försvann, så borde ju denne rättsläkare bland annat kunna se på hennes maginnehåll, mer exakt när hon verkligen avled!

    FUP sidorna 77 & 132: Lisa Holm var nämligen på väg att äta sin sena lunch – SVAMPSOPPA – omkring 15:20, då båda hennes föräldrar anlände till caféet. Hon betalade med sitt kort för drycken COCA-COLA. Så OM hon nu verkligen dog samma eftermiddag; strax efter 18:30, så borde väl bl.a. maginnehållet visa på detta; Maten borde i sådana fall inte hunnit smältas i magsäcken under denna korta tid 15:20 till omkring 19:00 (omkring ca 3 timmar bara). Eller hur…

    Notera: Ännu en sekretessbelagd obduktion – igen – från: ”Ansökan om stämning” sida 5(6):
    ”Protokoll över dödsfallsundersökning/obduktion och utvidgad rättsmedicinsk obduktion till styrkande av dödsorsak och uppkomna skador (fu-prot bilaga sid 8-43). OBS – Sekretess.”
    Sid 474 i FUP: Dödsbevis, 2015-06-07 10:00 diarienr: 5000-K698204-15
    Senast sedd i livet 2015-0607, Anträffad död 2015-06-13. ”Dödstatum – Sannolikt 20150600”
    Rättsmedicinska avdelningen – Överläkare Adam Berkowicz.

    ÖPPEN FRÅGA: Märkligt? Visst anträffades Lisa Holm död redan på fredagskvällen, den 12 juni 2015 och inte [på det av juden Adam Berkowicz, upprättade samt mystiska secret society datumet; 13; trettonde juni] lördagen 2015-06-13, då själva presskonferensen därefter hölls?
    https://www.youtube.com/watch?v=n3IuUuNV_zk

    Jämför med ett annat dito tragiskt mord; så kunde man tydligen konstatera att Helén Nilsson, dött/mördats flera dagar efter sitt försvinnande; samt att hon hållits levande, i förvar några dagar, samt ej verkar ha erhållit vare sig föda eller vatten under den tiden.
    (LÄNK)
    […]”Helén Nilsson var försvunnen i sex dagar innan hennes kropp hittades den 26 mars 1989. Hon hade då både våldtagits och strypts. Ulf Olsson dömdes senare för mordet. Undersökningar visade att han hade hållit henne vid liv i fångenskap i flera dagar.”[…]” Några kilometer utanför Höör bodde Ulf Olsson i en stuga i fritidsområdet Bokeslund. Det är där många tror att Helén Nilsson hölls fången, utan att få äta eller dricka, innan Ulf Olsson körde hennes våldförda och sargade kropp till en dunge mellan Tollarp och Bröd och dumpade henne.”
    (LÄNK)
    Varför tillkallade Berkowicz inte fler olika experter för att kunna lösa detta – uppenbarligen – för honom så kniviga mordfall, om de nu till en början var så fortsatt osäkra och – bevisligen – inte ville uppgiva ett bestämt dödsdatum…Ja det vill säga, bara ända tills diverse ”påtryckningar” uppenbarligen gjorde att även denne…jude & rättsläkare Adam Berkowicz ändrade dödsdatumet och – plötsligt – satte den till samma dag som Lisa försvann. Tycker ni inte det är anmärkningsvärt? (skumt!). NB:s advokat Inger Rönnbäck borde ha koncentrerat sig på att gräva än mer, just beträffande detta tvivelaktiga och fortsatt osäkra dödsdatumet.

    Exempelvis hade Berkowicz kunnat anlita en entomolog för att fastställa hur lång tid som förflutit sedan Lisa avlidit. Eftersom insekter anländer till en död kropp i en viss känd tågordning kan man också få reda på om kroppen har blivit flyttad och hur länge den legat på platsen.

    http://nyhetsverket.se/nyhet/24857/#comment14856

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +4 (av 6 röster)
    • Censur pågår av...ngn says:

     FORTSÄTTNING:

     DEL 2 (av 3): Varför gjordes inte allt man kunde för att säkrare ta reda på dödsdatumet? För att åklagarens uppbyggda teorier då skulle falla, som ett korthus, eller?
     [LÄNK]
     Noggrannhet bör alltid betala sig…Så hur var det nu även betr. den där hjullastaren?

     För övrigt: ”Under flera år har kvaliteten på rättsintygen kritiserats för att vara undermålig.”
     [LÄNK]
     Enligt Martina Olsson Frisk (den expert som NB’s advokat Inger Rönnbäck anlitade, för en second opinion) beror det på att kontraktsläkare, som visserligen har behörighet att utfärda intygen, har för kort utbildning på området, endast fem dagar.

     […]”På Inger Rönnbäcks fråga hur säker Berkowicz är på att Lisa Holm dött av hängning svarade han:
     – Jag har diskuterat det med min kollega som också varit med i undersökningen. Vi har kommit till slutsatsen att utrymmet för alternativa dödsorsaker är ytterst begränsad.

     Rönnbäcks eget vittne specialistläkaren Martina Olsson Frisk, menar att Lisa Holm troligen stryptes. Till skillnad från Adam Berkowicz är hon inte säker på att Lisa Holm avled den 7 juni (!).

     Befunnit sig någon annanstans
     Specialistläkaren menar att det som framkommit i obduktionsprotokollet ger stöd för hennes åsikt.

     – Det talar för att dödsorsaken är strypning, och att det inte handlar om hängning. Men att man inte kan utesluta att kroppen sedan har hängts upp, berättade specialistläkaren och hänvisade till skadorna som orsakats av det snöre, eller vad Berkowicz kallade för en snara, som satt runt Lisa Holms hals när hon hittades avliden.

     Martina Olsson Frisk menade också att det inte är säkert att Lisa Holm dog den 7 juni, dagen då hon försvann och hon förde ett resonemang om att det varit möjligt att kroppen placerats i skåpet efteråt utan att kroppen skadats.”

     ÅTGÄRD INFÖR HR: Ta nu reda på när Lisa Holm verkligen avled/mördades och kalla även in
     polisen som var säker på att örhänget (läs: det som planterades) INTE fanns på platsen, innan pappa Holms kollega/vän – plötsligt – fann örhänget, när han nyfiket ”råkade” köra förbi ladan och titta in där, när avstängningen hade släppts.

     Misstänkt plantering av bevis – FUP sid. 602 & 780: Yttre kommissarie Henrik Axelsson /9475 bedyrar: […]”Där örhängena anträffades (platsen identifierad via foto från patrull) 10/6-15 kl 22:00 minns jag särskilt eftersom den platsen var vid en trattliknande plåtkonstruktion som jag blev extra nyfiken på under mitt besök den 8/6-15. Jag kan med 100% säkerhet säga att det INTE låg något örhänge på den platsen den 8/6-15 utan detta måste kommit dit efteråt.” (Notera versalerna på ordet INTE är dessutom…poliskommissariens egna).

     FUP sid 780: Fyndet gjordes av en ”Vän” till familjen Loft, Patric, (f. 1968):
     ”Loft är nära Vän till familjen och har deltagit mycket i sökandet. Strax före klockan
     22:00 onsdag 10/6 passerade han i sin bil utanför ladan som varit avspärrad sedan 2015-
     06-08 kl. 11:40 och som släpptes 2015-06-10 kl. 15:32. Av ren nyfikenhet stannade han och gick in genom den stora öppningen som vetter ut mot vägen. Han säger att han egentligen inte hade där inne att göra. Han kände till att fynd hade gjorts därinne för några dagar sedan. Då han kom in var det relativt mörkt. Han tittade in i första utrymme till vänster där han kom in. Han stod i dörröppningen. Av ren tillfällighet tyckte han sig se något som glimmade till i skenet av lampan i hans mobiltelefon. Han kunde på lite avstånd konstatera att det var ett örhänge. Han fortsatte att svepa med ljuskäglan över golvet och såg ganska snart ytterligare ett örhänge. Även detta låg på golvet några meter längre in.
     Örhängena låg på det ganska dammiga/smutsiga golvet. Att han fick syn på dem berodde troligen på att han belyste dem med lampan.

     Loft har inte vidrört örhängena. Han tog sin mobiltelefon och ringde omedelbart upp Y-kom Martin Fredman eller Henrik Axelsson och rapporterade om fyndet.”

     DEL 3 (av 3): YTTERLIGARE EN ÖPPEN FRÅGA: Skospåren som man säkrade vid gården, kunde man härleda dem till NB? Om inte, vem tillhörde de?
     [LÄNK]
     ”Innan polisen gick in i byssjan – en liten barack – där kroppen hittades, berättade Helene Almgren att de säkrade skospår vid gården, samtidigt som man metodiskt sökte igenom området.”[…]” Almgren berättade att skåpet som flickan hittades i var det minst troliga utrymmet att finna henne på.”
     [LÄNK]
     Notera FUP sid.434: Förhör med Sahl, Björn; 2015-06-14 10:50 diarienr: 5000-K698204-15:
     På torsdagen; dagen innan Lisa Holm hittades i byssjan, fanns det militärregistrerade bilar på Martorp: ” En vit toyota hilux, samt tre eller fyra mercedes geländervagen”. Gröna och med luftintag som ”går från fronten längs med passagerarsidan upp mot taket men den går inte över taket”; dvs. precis såsom även NB hade påstått i sitt förhör.

     Samtidigt bör man notera: En rätt så avslöjande uppställning över den numera dömde NB och hur han verkar vara som person, både före & efter försvinnandet samt mordet på Lisa Holm, 2015-06-13:
     [LÄNK]

     Vidare; innan Advokaten går vidare till överklagande till HR: Gräv upp mer info. om de svarta Kia bilen => Från rättegången den 2 oktober; Förhör med Kamrer Claes Bennhage den 2 oktober, 2015
     [LÄNK]
     09:50: John Granlund: Har det varit någon information till dig att flickan synts vid någon bil?
     – Det var Lena på kaféet som sa att hon skulle ha stått och pratat med någon i en svart Kia på andra sidan vägen men det är inget som är bekräftat.
     09:51: John Granlund: Han säger att det vid letandet var en svart Kia som kom körandes över fältet där de hittade alla grejerna.
     – Jag gav registreringsnumret till godsägaren som gav det till polisen.

     Öppen fråga: VEM TILLHÖR DETTA REGISTRERINGSNUMMER EN SVART KIA?
     [LÄNK]

     Avslutningsvis:
     [LÄNK]
     Glöm nu inte både MOP-ärendet och Catrine da Costa rättsrötefall…
     [LÄNK]
     …samt Quicks-fallets avslöjade & skandaliserade rättsröta. Så; att polisen mycket väl kan både fela och vara korrupt vittnar ju även t.ex. fallet med Kapten Klänning om:
     http://nordisk.nu/showthread.php?t=42823
     Därför är det många som – fortsatt sunt och rättmätigt – förhåller sig aningen skeptiska till den officiella ofullständiga versionen, även inom Lisa Holms tragiska mordfall: Trots att man ju måste göra som de flesta bekvämast tycks anse: Nämligen att döma efter vad fakta som finns och inte efter vad som inte finns, trots att det är mycket som är så fortsatt berättigat ifrågasatt & underligt samt ”skumt”…
     [LÄNK]
     Apropå Cui bono => Max Scharnberg på Nyhetsverket kommenterar: ”- Jovan Rajs skrev först ett sanningsenligt utlåtande. Men det kunde polisen inte ha någon nytta av. Så därför bad man honom om att skriva ett helt annorlunda utlåtande. Som belöning för denna ’tjänst’ fick han en professorstitel.”
     [LÄNK]

     (Tillhörande info länkar finnes vid Nyhetsverkets sajt, för de intresserade av detta fortsatt mystiska fallet).

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +6 (av 6 röster)
    • Pågår konsensuskorruption-igen? says:

     Konsensus-korruption förekommer i många fall inom vårt vänskapskorrupta rättsväsende => Quick ärendet med den – till slut – avslöjade rättshaveristen & f.d. JK Göran Lambertz är ett sådant avskräckande tydligt exempel på den förekomsten:

     IFRÅGASÄTTER DÄRFÖR BERÄTTIGAT OM DET ÄVEN FÖREKOMMIT INOM LISA HOLMS FORTSATT MYSTISKA OUPKLARADE MORDFALL: Öppna frågor, som vi vill ha svar på!

     – Vem gjorde vad med lastaren som på kvällen stod där Lisa skulle ha varit?

     – Vem var det i den svarta Kian som Lisa talade med innan hon skulle åka hem?

     – Varför hade ett vått hårstrå från Lisa fästs på väggen där hon skulle ha hängts?

     – Vems var den ljusblåa japanska bil som stod parkerad när mopeden vid 19-tiden?

     – Vems bil stod utanför ladan? Den som GJ menade liknade arrendatorns hantverkarbil?

     – Rörde sig Lisas telefon 18:39?

     – Varför stod mopeden först närmare vägen, men sedan på den ursprungliga platsen?

     – Hade någon fifflat med mopeden och sedan återställt dess funktion efter mordet?

     – Hade Lisa hjälmen på sig i dödsögonblicket?

     – Varför var Lisas saker utspridda mellan den påstådda mordplatsen och byssjan?

     Etc. Dessutom finns många oklarheter när det gäller militärers agerande, deras överambitiösa och misstänkta ”bevis-planteringar” skruvade tolkningar av situationer och förvrängda vittnesuppgifter.

     Även om de flesta förstår att HR måste döma NB skyldig, främst p.g.a. DNA-bevis och saknat alibi, så finns det många frågor som pockar på mer kvalificerade svar än de som krystats fram hittills.

     SÅ FORTSÄTT GRÄV I ÄVEN…- DENNA UPPDAGADE RÄTTSRÖTA!!!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +4 (av 4 röster)
    • Viktor says:

     Var finns det dokumenterat att NB har en fäbless för tejpade flickor? Är det ”humorbilden” som figurerat – bl.a. på diskussionstrådarna om Lisa på flashback (”fb”) – som man syftar på?

     Tycker ni inte det är konstigt att man i FUP hänvisar till en blogg/webbsida angående detta? Borde inte det vara andrahandsinformation och spekulationer som inte borde ha något större bevisvärde om man inte kan härleda källan och föra i bevis att det rör sig om en sexuell besatthet kring tejp, tejpade flickor och hägning/strypning? Finns det mera material än det förmodade ”gilla tryck” på Facebook (”FB”) som kan kopplas till de numera dömde NB där tejp eller kvävning uppenbart har ett sexuellt syfte? Finns det rikligt med sådant så kommer flera av oss självfallet omvärdera vår syn på det hela. Nu tycks det aningen långsökt med så lite material kring detta som kan kopplas till NB.

     Är det inte så att alla porrbilderna i FUP kommer från ABs mobiltelefon? NB har inte ens någon porrmobil vad man vet…

     Tycker ni inte det är konstigt att åklagare och utredare gick ut med informationen att det kunde vara svårt att få fram ett motiv om det nu är så uppenbart som vissa på ”fb” påstår?

     Tycker ni inte att det känns lite konstigt att denna blogg/webbsajt, vars skribent även är aktiv i fp-diskussionstrådarna om Lisa Holms mordfall, började spekulera i tejpade flickor innan vi, den stora allmänheten, visste att Lisa hade tejp lindat runt huvudet?

     Tycker ni inte att det – också – är konstigt, att en kommentator (Viktor Viktorsson), även blev censurerad på youtube (av någon som bevisligen bevakar dennes göranden på internet) alldeles nyss, då denne försökte lägga upp denna kommentar under videon:

     Spegling #7: ”Lisa Holm”
     Published on Jun 13, 2015 av användaren ”joonsj”
     ”Lisa Holm dog den 9e Juni. Hon blev mördad utav 2 äldre män som var hitresta från Polen. Dödsorsak: Strypning.”
     https://www.youtube.com/watch?v=32GVuVypVaw

     En till besynnerlig video – förutom den med rubriken nr ”13” – också på youtube:
     https://www.youtube.com/watch?v=n3IuUuNV_zk

     Användaren: ” joonsj” tycks veta redan då – innan vi den breda allmänheten visste det – per samma datum som Lisa bekräftades hittad död, dvs. den 13 juni 2015, att hon också blev ”STRYPT”/hängdes…

     Är det ett sammanträffande? Blev det ett uppslag för polisen att formulera en hypotes kring? Hypoteser kring sexualsadism som av någon anledning verkligen fick fart i detta fb-forum. Kan det finnas någon annan anledning?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +4 (av 4 röster)
   • Glöm inte "Kapten Klänning" & Co says:

    Ursprungligen postat av Saxat från Motpol:
    http://nordisk.nu/showthread.php?t=42823
    ”Sekretess, censur och motsägelsefulla dementier i våldtäktshärvan kring förra polischefen”

    Fram tills i december förra året var han polischef. Göran Lindberg, 63-åringen som just nu sitter med fulla restriktioner på Kronobergshäktet. Misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt på en underårig flicka.

    Yrkesfeministen begick övergrepp
    Polisens grupp för människohandel kom honom på spåren förra året. I vad som kan vara en av Sveriges största kopplerihärvor.
    Som högsta ansvarig var Göran Lindberg den som utformade polisarbetet i Uppsala. Det var han som satte agendan för vilka prioriteringar som myndigheten skulle göra. Och Lindberg visste precis vad han skulle satsa på för att bli den hyllade hjälten i massmedia, som fick ta emot rosor och hedersutmärkelser av höga politiker.

    Karriären inom polisväsendet byggde han nämligen inte på att bekämpa brott. Men istället på att göra politiskt korrekta utspel.
    Han är långt ifrån den enda som har tagit den genvägen. Carin Götblad, Länspolismästare i Stockholm blev rikskändis då hon började profilera sig på invandrare. Bland annat genom att spenderade pengar på en patrullbil där det stod Aina i sidan. Det är invandrarslang för polis, och är ett turkiskt ord för någon med så lite skam i kroppen att han inte kan se sig själv i spegeln.
    Göran Lindberg valda att profilera sig i en annan tacksam fråga – feminism.
    Han kallades Kapten klänning, för att han alltid pratade om jämlikhet och genusperspektiv. Han ville kvotera in tjejer i kåren. Se till att det blev fler kvinnliga chefer. Han hade en internetsida med namnet ”Kapten klännings hemsida” och adressen jamstalldhetsutbildning.se. Detta gjorde honom till en av de mest hyllade polischeferna någonsin.

    Karriär på bekostnad av brottsbekämpning
    Kollegorna var dock inte lika imponerade. Många tyckte att deras chef borde ägna sig åt att reda ut brott istället för att göra karriär på att profilera sig i tacksamma politiska frågor. I Uppsala protesterade hans underhuggare genom att sätta ut en annons om att de sökte nytt jobb ifall han inte avgick. Göran Lindberg svarade genom att anklaga kåren för att vara kvinnofientlig. Det var den strukturella sexismen som villa tysta en feminist som honom, hävdade Lindberg.
    Han fick också full uppbackning av det politiska etablissemanget när facket och personalen protesterade. Thomas Boström förordnade att han skulle vara kvar på sin post.
    ”Det är klart att de stödde honom. Han var helt rätt politiskt”, kommenterar Leif GW Persson saken i Expressen.
    Feministkarriären öppnade många dörrar. Lindberg blev medbjuden att åka utomlands på middagar och konferenser. Och tog emot inbjudan av dåvarande jämställdhetsministern Margareta Winberg att delta i seminarium. Han kunde bo i en tvåvåningsvilla i Enskededalen. Tillsammans med fru som är högt uppsatt inom ett stort svensk företag.
    Han tillhörde eliten, men utan att vara naturlig fiende till vänstermedia. Eftersom han ju, precis som dem, tänkte på ”de svaga” medan han skålade i champagne.

    Kiss och bajs för att förnedra flickor
    Men när Lindberg inte föreläste om feminism, hade han en annan hobby. Att tvinga unga kvinnor till förnedrande sex. En av dessa kvinnor bor i Skärholmen med sin mamma. Hon berättar om en annan Lindberg än den som höll bejublade tal på middagar.
    Under flera år ska Lindberg tillsammans med andra män, ha deltagit i ett nätverk där flickor blev tvingade till orgier och utsatta för hänsynslös behandling. I denna ljusskygga sammanslutning kallades kvinnorna för slavar, enligt sms-utskrifter.
    Lindberg ville att den unga kvinnan skulle kalla honom pappa eller master, och ofta fick hon klä sig till skolflicka. Några av redskapen vid dessa tillfällen var läderpiska, ögonbindel och rep. Lindberg förvarade dem tillsammans med dildos och porriga underkläder i sin sexväska som han traskande runt med mellan olika lägenheter och hotellrum där mötena arrangerades. Ofta var det grupporgier, med flera män på en tjej. Vid ett tillfälle blev hon fastbunden medan männen kissade och bajsade på henne.

    Använde sin position för att hota
    Tjejerna fick ibland betalt. Men kvinnan i Skärholmen berättar att det inte var orsaken till varför hon underkastade sig denna behandling. Snarare var betalning en del av det som gjorde Lindberg upphetsad, berättar hon i Expressen. Enligt henne själv lät hon övergreppen fortsätta på grund av hot om att bilder skulle hamna på internet. Men mest rädd var hon över Lindbergs makt. Han sa flera gånger att han kunde ”sätta dit” henne. Använda sin position inom polisen för att förstöra hennes liv. En position som han alltså fick genom sitt feministiska engagemang.
    Vid dessa träffar fanns ofta flera män med höga positioner i samhället. Något som de ska ha tagit upp för att underkuva tjejernas motstånd.
    Mannen som skötte kontakten mellan dessa uppsatta herrar och de prostituerade flickorna hette Sture Wiholm. En miljonär, framgångsrik Stockholmsföretagare och numera död. Efter hans bortgång övertog Göran Lindberg till viss del dennes funktion som förmedlare. Bland annat tog han kort på den unga kvinnan för att ”sälja in” henne till en bekant. Han uppmanade henne då att ljuga om sin ålder, och säga att hon var yngre.

    Stark bevisning
    Uppgifterna om hur Lindberg har hållit tjejer i mentalt fångenskap med hjälp av sitt ämbete, kommer främst från kvinnan i Skärholmen. Det är historier som hon med all säkerhet har fått bra betalt för. Och det går inte att blunda för att detta kan locka till överdrifter och lögner.
    Men det finns ett antal faktorer som gör att hennes berättelse inte går att vifta undan så enkelt.
    Fakta är att Södertörns tingsrätt har valt att häkta Göran Lindberg på den högre misstankegraden för våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt mot barn.
    När civila spanare grep Lindberg i måndags, vid en bensinstation i centrala Falun. Då var han på väg från ett möte med en fjortonårig flicka som han hade träffat på internet. Planen var att delta i ett så kallat ”gang bang” med flickan. Men hon hade dragit sig ur.
    Enligt interna källor ska Lindberg ha gått polisiärt tillväga inför mötet. Rekat vid flera olika hotell, och varit väldigt intresserad av nödutgångarna. Man misstänker att det var den vägen som han tänkte smuggla in flickan. När polisen grep honom, hade han sin sexväska i bilen. Men kondomer, glidmedel och övriga attiraljer.
    Andra bevis mot Lindberg är en film från övervakningskameror vid centralstationen. Där han ger pengar till en ung tjej. Cirka tretusen kronor.
    Skärholms-kvinnan är heller inte den enda som har vittnat mot Lindberg, och i förhör har han själv gjort vissa medgivanden. Han erkänner att han har haft samlag, men hävdar att alltsammans var frivilligt.

    Skandalen kan bli långt större
    Vad som går att säga helt säkert är att det finns graverade bevis om våldtäkt och försök till sex med minderåriga. Mot en man som för bara två månader sedan var polischef, och frontfigur för det feministiska etablissemanget. En man som hyllades för sina brinnande föreläsningar om genusperspektiv, vikten av kvotering och kamp mot strukturell sexism.
    På den numera borttagna hemsidan jamstalldhetsutbildning.se, finns flera hundra gästboksinlägg som berömmer hans tankeväckande anföranden.
    ”Tack för en fängslande föreläsning”, skriver en kvinna utan att då veta hur ironiska hennes ord senare skulle te sig.
    Det är en skandal med stora mått. Men flera uppgifter pekar nu på att härvan är betydligt större, och går betydligt högre upp inom etablissemanget.

    Hallickens död gjorde att polisen kom härvan på spåren
    Den 27 juli 2009 hittas en 60-årig man död under en balkong i Bredäng. Mannen är Sture Wiholm, den framgångsrika företagaren som senare ska komma att pekas ut som hallick i sexnätverket. I lägenheten ovanför finns en ung kvinna, pojkvännen och hennes mamma. Den unga kvinnan är hon som numera bor i Skärholmen och i media vittnar om Lindbergs sadism, och ett sexnätverk med högt uppsatta män.
    När polisen utreder fallet så framträder en bild av den döde Wiholm som chockar alla i hans omgivning. Precis som Lindberg har han levt ett dubbelliv. Det visar sig att han haft tät kontakt med olika män till vilka han har förmedlat sexuellt umgänge. Sms:en som man finner i hans telefon är grova och talar om kvinnorna som slavar.
    De tre i lägenheten bekänner snart att de lurade dit Sture Wiholm. Det har skett genom telefonsamtal där den unga kvinnan säger att hon kan ordna fram en tjej som är villig att prostituera sig. Hon ber Wiholm komma över för att träffa den nya ”slaven”.
    Planen är att ge Wiholm stryk när han kommer till lägenheten. Orsaken är dels hämnd. Men framförallt att man vill förmå honom att sluta tvinga den unga kvinnan till prostitution. Det slutar med att Wiholm faller från balkongen, och Söderortspolisen inleder en förundersökning om mord. Den leds av åklagare Jens Nilsson.
    Tidigt i utredningen får man upp ögonen för koppleri. Och man får även fram uppgifter som pekar mot polischefen, Göran Lindberg. Dessa uppgifter lämnar Söderortspolisen till människohandelsgruppen, medan de själva fortsätter utredningen kring själva mordet.

    Polisläcka avslöjar att direktör vid statligt verk finns bland sexköparna
    Tre dagar efter att Lindberg har blivit gripen så uppger en källa till TT att man kom polischefen på spåren under utredningen av balkongmordet.
    Källan ger exakt samma bild som kvinnan i Skärholmen har berättat i media. Det ska röra sig om en lös sammanslutning, där den döda Wiholm ska ha agerat hallick, och hittat medgörliga flickor åt uppsatta män som vill förnedra.
    Vidare uppger källan att det var när man undersökte Wiholms mobiltelefon och dator som utredarna ska ha reagerat på kända namn som förekom i den döda hallickens kontaktlista.
    Till en början förnekar polisen inte detta.
    Kammaråklagare Jens Nilsson, som ledde utredningen kring balkongmordet, bekräftar på telefon att utredarna tidigt fick upp ögonen för vilka personer som fanns i den döde Wiholms telefon och dator. Han uppger att en kvinnlig polis kontaktade honom om detta.
    Jens Nilsson berättar också att roteln för människohandel snart hörde av sig och ville ha del av materialet. Samma sak berättar han också för Aftonbladet.
    ”Det var säkert flera hundra namn och telefonnummer […] Kontaktlistan behövdes inte i mordutredningen utan lämnades vidare till Citypolisens människohandelsgrupp”, säger han fyra dagar efter gripandet.
    Det som gjorde TT-källan särskilt spektakulär var påståendet om att Göran Lindberg inte var det mest uppseendeväckande namnet i Sture Wiholms kontaktnät.
    Det skulle tydligen ha funnits flera kända personer. Varav åtminstone en ska vara ännu mer sensationell än polischefen. Uppgift kom ut i media om att det rörde sig om en direktör för ett statligt verk.

    Förundersökning i balkongmordet blir hett material
    Allt som kommer fram under en polisutredning ska hamna i förundersökningsprotokollet. Det gäller även uppgifter som inte är direkt kopplade till brottet som polisen utreder. Om polisen hittar information som åklagaren inte tycker är relevant för själva fallet, så hamnar det i den så kallade ”slasken”.
    Det betyder att slasken till förundersökningen om balkongmordet borde innehålla de telefonlistor som TT-källan pratar om. De namnlistor som åklagaren själv bekräftade. Och framförallt uppgifter om vilka fler ”sensationella” personer som nyttjade Sture Wiholms tjänster på det sätt som Skärholms-kvinnan har berättat.
    Intresserade journalister och nyfikna medborgare försöker snabbt komma över denna del av balkongmordets förundersökning. Personalen suckar igenkännande när jag ringer och ber om samma sak som hundratals andra redan har bett om. Vare sig tingsrätt eller hovrätt har dock kvar några dokument förutom domslut. Förundersökningen ligger stället i polisarkivet hos Söderortspolisen. Där juristen Lisa Zetterwall sköter hanteringen.
    Det är valår. Och i materialet hos Söderortspolisen kan det finnas information om den största politiska skandalen i modern svensk historia.

    Polismyndigheten reagerar kring den interna läckan
    Lisa Zetterwall vid Söderortspolisen vet vad det gäller när jag ringer den 29 januari. Och hon rabblar svaret på min förfrågan utantill. Man kommer inte att lämna ut några uppgifter.
    Senare på eftermiddagen fattas beslut om att sekretessbelägga hela utredningen. Det vill säga den utredning som enligt uppgift ska innehålla information om högt uppsatta sexköpare.
    Samma dag finns polischef Bengt Svensson tillgänglig på Aftonbladet Chat för att besvara läsarnas frågor. Under de fyra dagarna som då har gått sedan man grep Göran Lindberg har Aftonbladet haft det jobbigt. Konkurrenten Expressen har hela tiden legat ett steg före med att återge polisläckor och detaljer kring Lindbergs övergrepp inom sexnätverket.
    Aftonbladet har kapitulerat och valt en annan väg, och etablerar istället goda relationer med polisens officiella talesmän. Således blir också alla frågor till Bengt Svensson förhandsgranskade innan publicering.
    Trots att media precis har exploderat av spekulationer kring övriga män i sexhärvan, så är det ingen av Aftonbladets läsare som har några frågor alls kring detta. Inte heller om den märkligt sekretessbelagda förundersökningen i balkongmordet. Åtminstone är det inga frågor som blir publicerade.
    Istället får Svensson gång på gång samma fråga om hur det är för polisen att utreda en av sina egna. Vilket han tålmodigt besvarar varje gång med att gripandet av Göran Lindberg bevisar hur opartisk och professionell polisen är.

    Presskonferens om att det inte finns något att skriva om
    Den 30 januari kallar polisen till extrainsatt presskonferens. Då är det lördag eftermiddag, men polisen har något viktigt att meddela. Och det kan inte vänta till på måndag. Meddelandet är: Sluta rota i detta nu. Det finns inget att rota i.
    Jonas Tolle från polisens människohandelsgrupp är den som framför budskapet. Flera gånger under konferensen torkar han svett från pannan.
    “Det finns ingen sexhärva”, säger han. Göran Lindberg är den enda misstänkta. Det finns inte några fler sexköpare. Och det finns inte någon lista med namn.
    Allt som har läckt ut i media är bara påhittat.
    På frågan varför man kallar till akut presskonferens om en sådan sak, så svarar han att det måste bli slut på spekulationer. Han förnekar att polisens brådska med att dementera uppgifterna har något att göra med skriverier om andra högt uppsatta sexköpare. Presskonferensen beror istället på att ”inblandade har känt sig illa berörda. Däribland den misstänkte”. Den misstänkta Göran Lindberg sitter dock i häkte med restriktioner som inte tillåter honom att känna till några spekulationer i vare sig tidningar, tv eller radio.
    Vidare berättar Jonas Tolle att utredningen mot Göran Lindberg har pågått i cirka två månader och omfattar sammanlagt 25 poliser.

    Någon måste ljuga. Polisen eller kammaråklagaren
    Polisens extrainkallade presskonferens lämnar många obesvarade frågor. I klarspråk var alltså beskedet från polisen att TT-källan är helt och hållet påhittad. Det finns inga män med höga samhällspositioner bland sexköparna. Ingen direktör inom ett statligt verk. Det finns inga sexköpare överhuvudtaget. Och ingen lista med namn.
    Inte heller kvinnan i Skärholmen talar sanning. Antingen är hon den anonyma TT-källan. Eller också har två olika personer hittat på varsin bluff-historia, som råkar vara identiska med varandra. Det är i klarspråk vad Jonas Tolle säger.
    En annan sak som Tolle säger är att kammaråklagare Jens Nilsson talar osanning. Nilsson har ju uppgivit att man lämnade över ”flera hundra namn och telefonnummer”. Men nu är alltså beskedet att någon namnlista inte finns.
    Nästa fråga blir vad det i så fall är som Lisa Zetterwall på Söderortspolisen har belagt med sekretess. Enligt Tolle är det något som aldrig har funnits.
    Egentligen kan man fråga vad Jonas Tolle överhuvudtaget har med saken att göra. Han är ju från människohandelsgruppen. Men det finns ju inte, enligt honom själv, någon sexhärva. Eller så är den döda Sture Wiholm en mycket ovanlig hallick. För samtidigt som man medger att roteln för människohandel blev inkopplade då man utredde Wiholms död, så är beskedet att inga andra misstänka finns än Göran Lindberg. Den döda Wiholm var alltså en hallick med bara en enda kund.
    Obegripligt blir också varför man har haft 25 poliser för att utreda en enda sexköpare. Och lika obegripligt att det bara finns en enda misstänkt när det rör sig om ”gang bang”. Sådana kräver liksom fler än två.
    På ena sidan finns alltså interna läckor inom polisen som talar om högt uppsatta personer bland våldtäktsmännen och sexköparna. Att det bland annat rör sig om en direktör för ett statligt verk. Information som, om den kunde bekräftas, skulle kunna sänka en sittande regering.
    På andra sidan finns en politiskt styrd myndighet som svarar med att lägga sekretess på utredningen där information om dessa sexköpare enligt uppgift ska finnas. En myndighet som bara svarar på förhandsgranskade frågor. Och som kallar till akut presskonferens en lördag för att dementera allt vad som har stått i media den senaste veckan. Även om det så innebär att säga emot uppgifter från deras egna kammaråklagare Jens Nilsson.

    Polischef hann bli före detta polischef
    Den 5 oktober 2009 väckte åklagare Jens Nilsson åtal angående det så kallade balkongmordet. Utredningssekretessen upphör därmed. Och delar av förundersökningen, men inte slasken, blir då offentlig.
    Veckan dessförinnan begär polischef Göran Lindberg att gå i pension. Han gör det utan förvarning, och i ett sammanbitet mejl med endast två meningar. ”Hemställan att erhålla pension. Hemställes härmed att from 1 december 2009 gå i pension. Mvh Göran Lindberg”.
    Detta mejl skickar han bara fem dagar innan åtal väcks om mord på den döda hallicken Sture Wiholm. Det vill säga fem dagar innan förundersökningsmaterial, där han själv finns med, riskerar att bli tillgängligt.
    Sammanträffandet är så slående att även den forna kollegan Leif GW Persson reagerar.
    ”Jag tyckte väl att det var konstigt att han gick i pension helt plötsligt. Någon jävel måste ha varnat honom”, säger han till tidningen Ment.
    Men det finns även andra tidsmässiga sammanträffanden. Enligt åklagare Jens Nilsson så fick människohandelsgruppen direkt informationen om Lindberg och koppleri när man stötte på detta i mordutredningen. Det var i ett tidigt skede.
    Polisens grupp för människohandel ska alltså ha haft materialet sedan åtminstone augusti. Lindberg blir gripen i januari. Det innebär nästan sex månader.
    Vid presskonferensen uppger Jonas Tolle att utredningen mot Lindberg har pågått i två månader.
    Trots att människohandelsgruppen har materialet så väntar man alltså i flera månader med att påbörjade utredning. Detta gör man istället i december precis i anslutning till att Göran Lindberg har hunnit avgå. Hemsidan jamstalldhetsutbildning.se hinner också försvinna oförklarligt innan gripandet.

    Försök att tona ned en kommande skandal?
    Samma polismyndighet som är minst sagt motsägelsefulla i sin dementi om andra sexköpare, tycks alltså även ha försökt tona ned den kommande skandalen kring Göran Lindberg. Polischefen hann begära pension precis innan åtal i balkongmordet. Och hann avgå precis innan utredning mot honom började, och bevis riskerade att komma fram.
    Våldtäkt mot barn är ju betydligt värre skandal om det gäller en sittande polischef än en före detta sådan.

    Polisens historia av att tysta ned känsliga ärenden
    Om det är en sexhärva som man nu försöker tysta ned, är det inte första gången. Bordellhärvan i Sverige 1976 visar vad makten kan göra när de själva blir ertappade med ändan bar.
    På Styrmansgatan 13 i Stockholm drev bordellmamman Doris Hopp sin verksamhet. När hon blev anhållen 1976 så tog utredningen snart en oväntad vändning. Bland kunderna fanns flera riksdagsmän. Däribland Torbjörn Fälldin, Lennart Geijer och Olof Johansson. Andra var åklagare, militärer och personer från rikspolisstyrelsens ledning. Även dåvarande statsminister Olof Palme blev utpekad för att ha köpt sex av en fjortonårig flicka.
    Sexköparna var inte särskilt olika dagens Göran Lindberg. De hade gjort karriär på att prata om svaga och utsatta grupper. I 70-talets Sverige var det nästan ännu tacksammare än idag.
    I boken ”Makten, männen, mörkläggningen” har journalisterna Deanne Rauscher och Janne Mattsson avslöjat hur nedtystningen gick till. Boken kom ut 2004 och är riskfri eftersom den avslöjar en skandal som är 30 år gammal. Skulle samma journalister ha gett ut boken när tiden begav sig, så vore de snart arbetslösa.
    Direktiven om nedtystning kom från högsta instans, från en av dem som själv var inblandad. Nämligen statsministern.
    Olof Palme fick PM om att tillsätta en särskild utredning kring härvan. Men istället stoppade han pågående utredning och förnekade att han överhuvudtaget hade fått något PM. När han blev bevisad om motsatsen, så svarade han intetsägande ”strunt är strunt”.
    Bordellmamman Doris Hopp har senare sagt att hon fick så mycket blommor i häktet att hon nästan inte fick plats i cellen. Hon kunde lugnt luta sig tillbaka, i vetskapen om att hon skulle ha försörjning livet ut från uppsatta män som köpte hennes tystnad.
    De som jobbade åt henne var barn. Unga flickor som hon hämtade från behandlingshem runt om i Stockholm. Unga kroppar var högt eftertraktade bland 70-talets ”jämlika” riksdagspolitiker.
    När rättegången började så beslöt tingsrätten att de våldtagna barnen skulle vara offentliga med namn och personnummer. Men sexköparnas identitet ansåg man däremot behövde vara hemlig. Således stod inga av deras namn att läsa i vare sig förundersökning eller domstolsprotokoll. Bara ”Kund 1”, ”Kund 2” och så vidare.

    Annorlunda idag?
    Det var bara 34 år sedan bordellhärvan tystades ner i Sverige. Flera av dem som var politiker då, är aktiva än idag. Och det är söner, döttrar, gamla kollegor och vänner som är efterträdare för de som har hunnit avgå. Makt i Sverige har en tendens att gå i arv inom ett fåtal familjer.
    Jonas Tolle blev överröst med frågor vid polisens akuta presskonferens i lördags. Några journalister undrade samma sak som jag.
    Men den kanske viktigaste frågan blev aldrig ställd.
    Om det nu skulle vara så som de interna läckorna inom polisen hävdar. Om det verkligen rör sig om en kopplerihärva med högt uppsatta makthavare och generaldirektörer. Varför skulle ett skandalhotat etablissemanget agera annorlunda idag än var de gjorde 1976?
    Har våra politiker blivit ärligare?

    – Henrik Johansson (Oj oj oj vad de har försökt censurera honom – överallt…inkl. på flashback. Sic!)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +8 (av 8 röster)
 • På tal om fortsatta oklarheter says:

  Hur ska man tolka:

  att det örhänge som upphittades i ladan låg vid ena ingången och att handsken låg vid den andra? Mellan fyndplatserna är en stor grop och det är inte helt lätt att gå den vägen.

  att hårstrået på kakelväggen (FUP s.660) sitter perfekt klistrat på kaklet? Ingenstans finns någon skugga som visar att hårstrået har ett avstånd från kaklet: det fästes på väggen när det var vått.

  att Lisas blod fanns i hjälmen och på insidan av silvertejp vid näsa och mun, samt att tejpen var lindad utanpå snöret som var virat utanpå håret?

  att Lisas händer aldrig varit bundna och att inga spår hittades som tyder på att hon har gjort motstånd?

  att kroppen var betydligt mer undangömd än jackan och hjälmen alldeles i närheten?

  att inga bil-eller fortspår vid bysssjan har säkrats som pekar på att det just är NB är den som placerat kroppen där. Enligt fotot i lokalen kan man se att det är tjockt med damm som ger spår där kroppen släpats in, det borde ha funnits fotspår där också.

  att fruns DNA fanns på utsidan av Lisas trosor.

  att kriminalsökhunden markerade på gammal sperma men inte på den påstådda hängningsplatsen i närheten, på måndagen när handsken påträffades?

  att en yttre kommissarie är säker på att det inte fanns ett örhänge på den plats där en (militär)vän till familjen hittade ett några timmar efter att avspärrningen av ladan hävts? Denna säkra poliskommissarien borde ha tagits in som vittne av försvararen. Likaså att fadern SH var lika säker, förut, att ingen handske fanns i ladan på söndagskvällen då Lisa försvann.

  att hängningsplatsen uppdagades först efter andra avspärrningen, då man tillåtit annat folk ha tillgång till brottsplatsen? Har någon planterat bevisen då?

  att Lisas tillhörigheter låg utspridda från ladan till byssjan i en misstänkt planterad snitslad väg? Och att även TR erkänner att man inte säkert vet vem som kan ha spritt ut dessa tillhörigheter…

  att ingen sett något möte eller bråk mellan ladan och cafeterian vid denna tid? Trots att det fanns viss trafik på vägen och att bilister gjort vissa andra iakttagelser?

  att man inte genomsökte alla hus och bodar i bygden trots att man var säkra på att hon fanns i närheten?

  att vittnesmål om bilar vid cafeterian omformades till att passa in på NBs bil eller lämnades helt outredda när detta inte gick?
  https://www.flashback.org/sp55438470

  att man inte fått någon förklaring till varför den där hjullastaren stod på baksidan av ladugården på söndagen 20:15 när NB bevisligen och video-dokumenterat, var hos Handlar’n och löpte pizza m.m. med frugan. Antingen var det någon annan – medhjälpare – som ställde tillbaka lastaren eller så smög NB upp mitt i natten och ställde tillbaka den eller så håller hans fru IB, tyst om att han ställde tillbaka den efter att de varit och handlat?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +14 (av 16 röster)
  • Kan dock vara annan dödsdag says:

   ”Specialistläkaren Martina Olsson, har uppgett att det inte helt kan uteslutas att Lisa Holm levt i
   något dygn efter den 7 juni 2015, att hon då fått mat och vatten och inte varit bunden. Hon kan ha varit placerad någon annanstans och efter att likstelheten släppt placerats i klädskåpet under veckan.

   Man hade kunnat undersöka flugägg och larver för att räkna ut hur länge kroppen legat på platsen/offret varit dött, men detta har inte gjorts”

   Men, då Tingsrätten har kommit fram till att brottsplatsen har varit förrummet i slaktavdelningen i ladan, så kan man då fråga sig om annan dödsdag än den 7 juni 2015 ens är möjlig.

   /sid 19 i domen 2015-11-17; B 1902-15./

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +17 (av 19 röster)
   • Hemliga militärer som planterat? says:

    Sid 24: Några veckor innan flickan försvann har hans fru berättat för honom att någon var inne i deras bostad då hon duschade. De hade olåst och hustrun hörde hur någon gick i bostaden.

    Vittnet Björn Sahl var engagerad i sökandet efter Lisa Holm genom Missing people. Han har uppgett att han var på plats och sökte den 11 och 12 juni 2015. På fredagen den 12 juni 2015 började de att söka kring Blombergs huvudbyggnad.

    Sid 35: Det är riktigt att det funnits militärfordon på Martorp på torsdagen 11 juni 2015.

    Sid 36: Av Nerijus Belivicius egna uppgifter framgår att det var han som hittade Lisa Holms handske i ladan på måndagsmorgonen.

    Handsken låg enligt honom synligt invid den brunn där han och hans bror pumpade ur vatten. Frågan är om det funnits utrymme för Nerijus Belivicius att gömma handsken eller om han överhuvudtaget insett att det var Lisa Holms handske. Denna omständighet finns ingen förklaring till och varken styrker eller motbevisar det gärningspåstående åklagaren fört fram.

    En annan märklig omständighet som tingsrätten inte fått något svar på är vem som lagt eller kastat ut de fynd som gjordes utmed en liten markväg mot Martorp. Fynden var alla saker som härrörde från Lisa Holm. Någon annan persons dna än Lisa Holms finns inte på sakerna. Har gärningsmannen lagt ut sakerna och i så fall när?

    Sid 36: Kan det finns någon annan än gärningsmannen som har lagt ut sakerna?

    Tingsrätten har inte funnit någon rimlig förklaring till fynden. Omständigheten talar dock varken för eller emot Nerijus Belivicius som gärningsman

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +16 (av 18 röster)
    • Plantera bevis är ju allvarligt says:

     ”De saker som har hittats som tillhör Lisa har hittats av personer som har koppling till familjen. Inte alla fynd som har hittats, några har hittats av polis, men de flesta har hittats av vänner till familjen”, säger Rönnbäck.

     Vänner till familjen bör nog läsas ”överambitiösa” militärkollegor till fadern SH…

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +10 (av 10 röster)
     • Plantera bevis är ALLVARLIGT... says:

      Att plantera bevis är mycket allvarligt, ja, ur rättsäkerhets synpunkt.

      Tror inte heller det är första gången som ”dom här” har gjort det. De ha nog kommit undan med mycket annat fuffens innan också..

      Men notera: Vad flera av oss tycker är intressant och det är det faktumet att Inger Rönnbäck NBs försvarare tydligen var Åklagare i Helena-fallet. Hon fick in massa tips om en viss man. Denna man släpptes pga brist på bevis. Mannen vi talar om är släkt med familjen (Jönsson) som äger stället där Lisa blev mördad.
      https://www.flashback.org/sp55471855

      För övrigt, apropå att Lisa var hårt hållen, så må Lisas far haft ett litet privat regemente hemma också, men hellre det än att man som de flesta fädrer helt enkelt skiter i sina ungar. De regler som han hade (måste vara hemma kl 21.00 vid en fest) var visserligen alltför hårda för en 17-åring. Klockan 24 vore bättre. Men överlag verkar föräldrarna haft sunda regler och månade om sina döttrar. Kolla på Lisas väninnor och när de (liksom hon gjorde) tar foton med plutande munnar, osv. Får dåliga och ”billiga” (tjejer) vibbar från några av hennes (”billiga”) väninnor. Överlag har ju inte svenska tjejer något gott rykte utomlands: och Lisa varju dessutom blond. Så på så sätt tycker jag fadern ska respekteras för sina (hårdare) regler.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: +7 (av 7 röster)
    • Luktar "plantering" av bevisen says:

     NB:s ”DNA i blod”-fynd NÄR hittades dom och varför hittades de så sent i utredningen, var det p.g.a plantering?

     Flera av oss skulle bra gärna villa veta vilket datum NB:s blodfynd gjordes samt när DNA i blodet identifierades?

     Polisen borde ju ha hittat blodfläckarna alldeles omgående i och med att, även om dom var mycket små, var dom synliga d.v.s. blodbesudlingen vid byxlinningen och fläcken på jackärmen. Men omkring den 21 juni hade dom väl fortfarande inte hittat några tekniska bevis alls…

     Hur kan det komma sig?

     Lisas kläder är väl något av det allra första man undersöker, så man skulle väl kunna utgå från att krim.teknikerna hittade blodfläckarna redan på tisdagen eller senast onsdagen (17/6) och DNA test av dessa blodfläckar tar ju inte mer än ett dygn, men låt oss bara säga 3 dygn, då har vi den 19 Juni, så då skulle polisen och åklagaren ju ha kunnat gå ut i media redan den 19 Juni och berätta att dom hittat den misstänktes blod/DNA på Lisas kläder & tillhörigheter.

     Men så blev det inte…inte förens den 25 augusti går åklagaren i media och säger att dom hittat blod på Lisas tillhörigheter, alltså drygt 2 månader efter det att Lisa hittades fredags kväll den 12/6-15!

     Hur gick det till? Varför dröjde det SÅ länge efter DNA-fynden, som man sedermera gick ut med den informationen?

     http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/sverige/lisa-holms-misstankte-mordare-begars-omhaktad/
     Publicerad 2015-08-24 Åklagaren säger:
     – Jag har tidigare sagt att det finns flera DNA som binder den misstänkta till Lisa Holm. Nu har vi flera dna-träffar, bland annat hans blod på Lisa Holms tillhörigheter. DNA i form av blod måste man säga är stark bevisning.

     Själva förundersökningen tog lång tid och åtalet sköts upp igen och igen, så vad var det egentligen som tog SÅ lång tid? Var det pga att den tekniska bevisningen inte var tillräckligt stark?

     Hur blev den plötsligt SÅ stark SÅ himla länge efter Lisa hittades ? Hm…

     Jag skulle vilja se en Dagbokslista i kronologisk ordning, som uppger exakt vilka datum varje bevisföremål har hittats, testats samt exakt vilket datum svaren inkommit.

     Detta krav gäller samtliga DNA och blodfynd man gjort, detsamma gäller fynden av hårstrån och besudlingar/DNA på rep och tejp och inte minst viket datum hittade dom hittade frun IB:s DNA på Lisas trosor ?

     Men det går uppenbarligen i dagsläget inte att få reda på i och med att alla dessa upplysningar är sekretessbelagda; Det finns helt enkelt inga datum alls att kontrollera samt finna beträffande diverse prov/test i FUP; Därför är det inte alls så konstigt att vissa ur den vakna allmänheten – berättigat – ifrågasätter och undrar…Varför är alla dessa datum sekretessbelagda?!

     Är dessa datum även sekretessbelagda för försvarsadvokaten?

     Ja, allt detta sammantaget, bör man verkligen ifrågasätta!

     Sen var fadern Stefan Holm, med allra största sannolikhet insläppt i häktet, den gången som NB påstod att luckan hade öppnats och Stefan Holm kikat in på honom.

     Blodprov har i sådana fall dessa misstänkta ”planterare” också haft tillgång till i och med den sedvanliga häktningsrutin, där man alltid ska ta blrodprov på de häktade NB OCH således även hans fru IB…

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +8 (av 10 röster)
  • Utred vidare EXAKT när Lisa dog! says:

   Apropå enligt Tingsrätten Dom: sidan 19: 2015-11-17; B 1902-15, att:
   ”Specialistläkaren Martina Olsson, har uppgett att det inte helt kan uteslutas att Lisa Holm levt i något dygn efter den 7 juni 2015, att hon då fått mat och vatten och inte varit bunden. Hon kan ha varit placerad någon annanstans och efter att likstelheten släppt placerats i klädskåpet under veckan. Man hade kunnat undersöka flugägg och larver för att räkna ut hur länge kroppen legat på platsen/offret varit dött, men detta har inte gjorts”

   Men, då Tingsrätten har kommit fram till att brottsplatsen har varit förrummet i slaktavdelningen i ladan, så kan man då fråga sig om annan dödsdag än den 7 juni 2015 ens är möjlig.

   FUP sidan 77: Söndagen den 7 juni 2015, klockan 15:20 var Lisa Holms sista måltid – om – men bara om…hon nu mördades samma söndags eftermiddag 7/6-15? Omkring klockan 15:20 skulle Lisa då nämligen precis äta sin lunch: som bestod av caféets soppa samt drycken Coca Cola: Lisa använde nämligen då sitt Visakort, när hon skulle betala för sin sena lunch-måltidsdryck; en coca-cola.

   ÖPPEN FRÅGA: Hur svårt kan det egentligen vara för normalt funtade specialist- och/eller obduktions läkare att i detalj konstatera brottsoffret Lisas maginnehåll vid själva dödsögonblicket och hur långt framskriden dess matsmältning varit?

   Lisa bör/ska alltså ha en utav caféets soppor och drycken Coca Cola i magsäcken – HAR MAN UNDERSÖKT OM LISAS MAGSÄCK INNEHÖLL NÅGOT ANNAT FÖDSLO- OCH/ELLER DRYCKESÄMNE, DÄREFTER?!

   Förstår inte varför NB:s försvarsadvokat (inklusive Lisas målsägandeadvokat som bättre skulle tillvaratagit de chockade sörjande stackars familjemedlemmarnas intressen) inte understrukit vikten av att undersöka detta enkla faktum, så att dödsögonblicket en gång för alla, kan fastställas!?

   Varför har man inte brytt sig om detta enkla faktum, som ALLTID går och BÖR undersökas?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +16 (av 18 röster)
   • Jmf med det påstådda självmordet says:

    …i Sagerska palatset förut.
    http://www.nyhetsverket.se/nyhet/24635/911-%E2%80%93-SKYDDSVAKT-SKJUTEN-I-REINFELDTS-BOSTAD
    Skyddsvakten THOMAS David Ehrenros
    Födelsedatum: 1963-07-01
    Avled: 2012-11-09 (nine eleven…)
    Gravsattdatum: 2013-04-26

    9 November – 24 april…= ca 5 månader senare; till skillnad mot Lisa, som man så skyndsamt begravde(?)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +13 (av 15 röster)
   • Alltför många besynnerligheter says:

    Varför ville man inte uppge exakt dödsdatum, först?

    Det verkar ju ha varit – först – efter påtryckningar från åklagaren som man ändrade dödsdatumet till samma söndag som Lisa försvann. Varför? För att hans teori om vad som hänt skulle stämma?

    Kan Lisa ha varit vid liv någon/några dagar?
    Naturligtvis kan man undersöka maginnehållet och se hur lång tid hennes mat har processat; soppan & Coca colan borde ju ha funnits kvar där – synligt – då hon åt en mycket sen lunch EFTER klockan 15.

    VARFÖR HAR MAN INTE KLARAT AV ATT REDOVISA DETTA; som en delförklaring när man velat höfta om hennes dödsdatum…kan man fråga sig.
    https://www.flashback.org/sp55462591

    Vidare;
    https://www.flashback.org/sp55462554
    Värt att komma ihåg beträffande den misstänkta ”planteringen” att det var den i rätten vittnande militären (som deltog på fredagen ”civilt” hos MP) som hittade busskortet; samt framförallt att det var just han som även starkt misstänkliggjorde NB utifrån sin uppfattning om dennes ”utstrålning”. Militären hade varit där kvällen innan…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +7 (av 7 röster)
  • Mordet är verkligen INTE helt löst says:

   Vem krattade södra café parkeringsplatsen den 7 juni mellan kl ca 18:15-19:30 ?

   Denna person som krattat vid caféet mellan ca 18:15 och 19:30 bör ju sannolikt ha sett något.

   Det har ju tagit en viss tid att kratta p-platsen, så den som krattat måste ju vara ett verkligen förbisett (medvetet undanhållet…?) vittne.
   https://www.flashback.org/sp55442067

   Varför finns det heller inget i FUP om detta?!

   Varför såg ingen av (sekt-) vittnena som körde förbi caféet i denna tidsperiod att någon krattat/krattade p-platsen?

   Hur denna person såg ut?

   Hur, med vad, krattades det: sannolikt något mindre fordon?/mini-taktor?/gräsklippare?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +12 (av 12 röster)
   • Hata slumpen... says:

    Misstänkt var också det där mystiska youtube klippet från användaren ”Lisa Holm” (Vadman)som lades upp några (14) dagar innan försvinnande och sedermera mordet på Lisa; En video som polisen undersökte, men mer blev det inte sagt om detta vid rättegången:

    Det känns dock misstänkt rituellt…
    https://www.youtube.com/watch?v=n3IuUuNV_zk
    …precis som nicket ‘norddennick’ tidigt insinuerade på
    https://www.flashback.org/t2592839

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +7 (av 7 röster)
    • Judiska 666 kabala ritualer? says:

     Lisa Holm:s (Vadman:s) you tube konto- kommenteras så här i FUP:en.

     ”Vid kontroll visade det sig att vi kunde starta ett konto på YouTube med ett kontonamn t ex ‘Kalle’. På kontot laddades sedan en film upp. Filmen fick den tidstämpel som motsvarade tiden för uppladdningen. Därefter gick det att byta kontonamnet till exempelvis ‘Pelle’. Efter namnbytet på kontot såg det ut som om ”Pelle” lagt ut filmen vid tidpunkten då filmen laddades upp på kontot ‘Kalle’.”
     https://www.flashback.org/sp55456412

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +5 (av 5 röster)
  • Leif GW Persson says:

   Om man nu antar att NB är oskyldig, så måste det finnas en sammansvärjning/konspiration där både Polis och militär samarbetat för att sätta dit NB. Detta genom att det krävts färskt blod från NB som någon sedan satt på insidan av Lisa Holms byxor. Jag anser att bara Polisen har den möjligheten att då de tog blodprov från NB och då sätta dit lite av det på Lisas kläder.

   Om nu Polisen avsiktligt satt dit NB för att skydda någon annan, varför? Varför skulle ett flertal Poliser riskera sina jobb och få straff för skydda någon som mördat en 17-årig tjej? Jag ser ingen logik i detta alls!! Även om det finns frågetecken kring vissa saker i utredningen så är det ännu mer osannolikt att allting skulle varit iscensatt.

   Och att jämföra med Thomas Quick är dåligt. I Quick-fallet fanns INGEN bevisning alls, inga lik, ingen DNA, ingenting! Den enda ”bevisningen” var att psykologer intygade att han var skyldig. I Lisa Holm fallet finns mycket bevisning.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +2 (av 2 röster)
   • Hata slumpen... says:

    @ Leif GW Persson

    Tror inte poliserna inom förundersökningen är inblandade i en ev. ”plantering” av bevis.

    Mer sannolikt att det är en hemlig enhet inom militären (SOG, KSI Säpo o.dyl) . Dessutom fanns det personer med militär bakgrund inom missing people också.

    Misstänker fortfarande att mordet är ngn slags vedergällning mot militär-fadern och eller hans enhet.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +7 (av 7 röster)
    • Hata slumpen... says:

     Misstänker således INTE några poliser, (ej heller fadern Stefan Holm), som inblandade i en eventuell och/eller delvis, plantering av bevisenmot NB.

     Stöds också av att denna polis kommissarie (liksom Stefan Holm som var så säker på att han inte heller såg eller skulle ha missat ngn handske i ladan på söndagen, då han letade där) sticker ut hakan och är 100% säker på…att det INTE låg ngt örhänge på platsen 8/6-15.

     Sidan 602 i FUP: Citerar: Yttre kommissarie Henrik Axelsson /9475:

     – ”Jag kan med 100% säkerhet säga att det INTE låg något örhänge på den platsen den 8/6-15 utan detta måste kommit dit efteråt.”

     Versalerna INTE är dessutom polisens egna i PM:et!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +7 (av 7 röster)
     • Delvist planterade bevis... says:

      Enligt uppgifter till Expressen tidigare, var det sannolikt att säkerhetskontoret på MUST, Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, skulle komma att kopplas in.

      En källa påstod tidigare:
      https://www.nordfront.se/lisa-holms-misstankta-mordare-omhaktas-annu-en-gang.smr#comment-277390
      – ”Det är självklart att säkerhetskontoret på MUST går in och tittar på det här.

      På frågan om MUST är inkopplat i utredningen svarar Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten:

      – I första hand är det lokala förbandet, men även andra delar av Försvarsmakten kan komma att kopplas in.”

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: +1 (av 3 röster)
     • Gällde ett helt annat ärende says:

      Det där gällde ett helt annat ärende- dock vid just Skaraborgs regemente i Skövde – P4. Ett regemente inriktat på pansarfordon bland annat stridsfordon 90 och stridsvagn 122.

      Så MUST & Co, befann sig också i samma undersökningsområde, kan man ju ändå tillägga…

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: +2 (av 2 röster)
  • Verkar vara en fin familj, men... says:

   FUP.s. 72: Förhör med Holm, Stefan Anders Evert; 2015-06-10 17:07 diarienr: 5000-K698204-15
   Vill absolut inte kasta någon skugga på Lisas familj; men jag tror det är vanligt att föräldrar inte alltid vet vad sina tonåringar har för sig, apropå vad fadern påstått i förhör, som stämmer illa med vad Lisas väninna Elin, tvärtemot påstår: Så visst drack Lisa snaps (sannolikt med måtta) hon med:

   […]”Fadern Stefan Holm, sa att han inte trodde att Lisa höll på med alkohol och liknande. Han hade sagt till Lisa att han inte tyckte hon skulle använda alkohol innan hon blev 18 år. Han hade hämtat Lisa redan klockan 21 på kvällen då hon varit på fester och de andra då hade druckit alkohol.
   Detta hade Lisa ”fått mycket skit för i skolan”. Han hade inte sett henne berusad och åkte
   alltid och hämtade henne om det behövdes. Om hon var på fest o d så var Stefan nykter så
   han kunde hämta henne.”

   Lisas väninna Elin (som också har en far som arbetar inom militära sfären) skriver tvärtom: http://gramlove.com/media.php?id=1023914475794846632_19602163
   […]”Sen ska vi inte glömma alla snaps när du sjung och rappade med glimten i ögat.”

   Så, bevisligen har Lisa & Elin, precis som de flesta svenska tonåringar, i den åldern, druckit & busat, som andra svenska tonåringar, de med, oavsett vad familjen, och den hårt kontrollerande fadern, verkar vilja ge sken utav i förhör. Men överlag verkar hon ha varit en skötsam tonåring; Ja.

   Undrar bara vem den där unge mannen vara (i sällskap med en ung kvinna) och hur han ser ut, som betalade med Kerstin Hamiltons kontokort vid caféet på söndagen; och om Lisa verkligen kände honom, som vissa påstod…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +2 (av 2 röster)
  • Flera frågor att gräva mer i says:

   Sidan 69 i FUP: Förhör med Holm, Stefan Anders Evert; 2015-06-10 17:07 diarienr: 5000-K698204-15
   […]”Klockan 18.22 fick Stefan Holm (”SH”) ett sms från Lisa där hon skrev ” nu åker jag”. Klockan 18.26 fick han ett samtal från Lisa där hon ”ringer från fickan” sa Stefan. Han sa att han kom ihåg att Lisa sa ”Det är klart” samtidigt som någon svarade något som han inte hörde. Stefan ropade samtidigt ”hallå” för att Lisa skulle höra honom. Han var då inte helt fokuserad på de andra rösterna. Han var osäker på om det var han som tryckte av samtalet men han trodde att det bara slutade eller att Lisa stängde av det.”

   Det är sannolikt ingen fickringning. En ”fickringning” varar inte 15 sekunder. Det är tekniskt bevis/indicium som tycks helt bortses ifrån. 1: VARFÖR UTFRÅGAS INTE SH MER OM DETTA?
   http://www.flashback.org/sp55443801

   2. Varför utfrågade man inte SH mer detaljerat om detta också: Lisas tonläge?
   […]”Fadern borde ju minnas tonläget – om det verkligen verkar vara svaret på en helt annan fråga typ – ”Kan Du komma och hjälpa mig med det här, snälla” och Lisa då svarar – ”Det é klart” (typ självfallet, kan jag hjälpa) eller om det var – ”Det är klart” (typ: Nu är det klart; jag har fixat det).

   Om han är en tränad SOG, borde ju minnet vara lite bättre än medelsvensson, tycker man. Det står nämligen olika om både texten i Lisas SMS i förhören (*en gång hade hon bara skrivit ”Nu” i betydelsen som fadern tolkade det ”Nu åker jag”), samt olika om vad Lisa sagt; ”Det är klart” eller ”Nu är det klart” (sidan 65 i FUP)

   *(Lisa verkar ha varit lite irriterad på sin far/familj, den söndagen)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +5 (av 5 röster)
   • Lisa var hårt hållen av fadern says:

    Varför har man inte grävt upp mer info. om den svarta Kia bilen och redovisat i FUP, vem den tilllhör?

    Från rättegången den 2 Oktober;
    Förhör med Kamrer Claes Bennhage den 2 Oktober, 2015
    unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article21686605.ab

    09:50
    John Granlund: Har det varit någon information till dig att flickan synts vid någon bil?
    – Det var Lena på kaféet som sa att hon skulle ha stått och pratat med någon i en svart Kia på andra sidan vägen men det är inget som är bekräftat.

    09:51
    John Granlund: Han säger att det vid letandet var en svart Kia som kom körandes över fältet där de hittade alla grejerna.
    – Jag gav registreringsnumret till godsägaren som gav det till polisen.

    VEM TILLHÖR DETTA REGISTRERINGSNUMMER?
    Kan det vara det samtalet som fadern överhörde?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +4 (av 4 röster)
   • Gräv mer i "fickringningen" says:

    ”Enligt kompisar/personal på kafét skulle Lisa Holm haft en ‘pojkvän’, ja förmodligen en hemlig sådan då, och min teori och känsla här säger mig helt enkelt att, hon kanske ville åka till honom efter jobbet, vad är det egentligen som sägs när hon ”fickringer” pappa?”
    https://www.flashback.org/sp55469388

    Märkligt är också att fadern inte minns exakt vad sades. Han har givit lite olika versioner om både vad som stod sms:et och vad han överhörde Lisa säga vid fickringningen. Speciellt vad Lisa sade vid den påstådda fickrinningen och speciellt hennes tonfall är ju viktigt; för att kunna lista ut vilka eller vem hon pratade med?

    Det är sannolikt ingen fickringning!

    En ”fickringning” varar inte 15 sekunder. Det är tekniskt bevis/indicium som tycks helt bortses ifrån. Så: VARFÖR UTFRÅGAS INTE SH MER OM DETTA?!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +4 (av 4 röster)
  • Exakt vilka var det som ofredade? says:

   FRÅGA: Har polisen undersökt/fått bekräftat, mer exakt vilka dessa ofredande litauer ska vara? Att det verkligen är NB och hans yngre bror som har ofredat tidigare?

   Förhör med Stenberg, Agneta; 2015-06-23 13:35 diarienr: 5000-K698204-15
   […]” På måndagen den 8 juni eller tisdagen den 9 juni pratade Agneta med sin väninna, Raila Kosinen. Raila, som nu arbetar på spritfabriken i Götene och som tidigare arbetat på spritfabriken i Blomberg, hade sagt till Agneta att hon skulle säga till polisen att de skulle SYNA LITAUERNA SOM HJÄLPER JÖNSSON. Raila hade berättat att LITAUERNA TIDIGARE HADE OFREDAT FLERA TJEJER som arbet de på spritfabriken i Blomberg. De skulle även ha varit hemma hos flickorna i deras övernattningsrum. Enligt Agneta upphörde verksamheten i spritfabriken för ett år sedan.

   På fråga om Agneta vet vilka som sitter häktade, misstänkta för delaktighet i mordet på Lisa, svarade Agneta att hon vet vilka de är och att de arbetar åt Jönsson med olika reparationer, bla på ladan, mittemot caféet, och ”första” huset, när man kommer till Blomberg, från Källbyhållet.

   I veckan, efter den 7 juni, har Agneta sett en vit bil stå utanför ”första” huset. Agneta brukar heja, vinka, på dem då de möts. Hon pratar aldrig med dem. Agneta vet inte vad de har för bil och hon vet ej heller var de bor.”

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +4 (av 4 röster)
   • Gräv nu efter mer info. polisen says:

    Poliser – ni har fått domen nu, börja gräva mersåsom ni lovat.
    https://www.gp.se/nyheter/vastsverige/1.2888465-lisa-holm-liknande-sexfall-kan-sokas-utomlands?m=print
    ”Liknande sexfall kan sökas utomlands Om 35-åringen fälls ska polisen kolla om han kan knytas till fler dåd utanför Sveriges gränser.”

    – Blir det en träff kan vi leta efter andra likheter, och se om den här personen varit där just då, säger kriminalkommissarie Lars Johansson, som är den polis som ansvarar för Lisa Holm-utredningen.

    Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm är övertygad om att det är 35-åringen som mördat 17-åriga Lisa Holm och att motivet bakom är sexuellt, trots att obduktionen inte visar några tecken på övergrepp.

    Under rättegången förklarade sakkunnighetsvittnet Niklas Långström, professor och expert på sexualbrottslingar, att dödligt sexuellt våld utan penetration är oerhört ovanligt, men att det förekommer och finns beskrivet i utländsk forskning.

    Eftersom brottet är så sällsynt överväger polisen att ta hjälp av andra länders polismyndigheter för att leta efter liknande fall.

    – Vi kommer när domen kommer, och vi vet att han är dömd, höra oss för utifrån tillvägagångssättet i Europa, säger Lars Johansson.

    Förfrågan kommer i så fall göras av Nationella operativa avdelningen, tidigare Rikspolisstyrelsen.

    – Inledningsvis var vi ju inte säkra på att det var ett sexualbrott, att den kopplingen fanns. Vi har inte tagit ställning till om vi tänker jobba vidare på det eller inte, men det är ju intressant att se om det finns några liknande mord någonstans ute i Europa.

    Innan 35-åringen kom till Sverige 2010 bodde han i England i fyra år, och därefter ett litet tag i hemlandet Litauen. Han började arbeta på Blombergs säteri 2013.

    Vid en träff finns det möjlighet att kontrollera om 35-åringen varit i området just då.

    – Man kan hjälpa andra polismyndigheter också. Men vi får se. Vi har inte tagit ställning till det än, vi håller på att pusta ut, och vi vill ha honom dömd först, säger Lars Johansson.

    Upphängandet, tejpandet och sättet som Lisa Holms kläder var upp- och neddragna när hon hittades talar för ett sexuellt motiv, enligt åklagaren. Att den mordmisstänkte 35-åringen vid flera tillfällen onanerat i ett rum bredvid mordplatsen är också en del av den slutsatsen.

    – Själva dödandet kan vara en del av den sexuella tillfredsställelsen, sa Lars-Göran Wennerholm i sin slutplädering när rättegången avslutades i tisdags och fortsatte:

    – Det är ingen våldtäkt som gått över styr. Avsikten är att övermanna henne, hänga henne, och av detta få tillfredsställelse och njutning.

    Enligt Niklas Långström utesluter inte bilden av 35-åringen som en fungerande person med familj att han är en sexbrottsling.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +2 (av 2 röster)
    • Vad har NB för militärutbildning? says:

     Poliserna bör – även – göra en djupare personutredning, eftersom den första var britsfällig med alltför få oberoende referenser.

     Dessutom bör poliserna gräva mer info.om exakt vilken militärutbidlning NB och hans bror har? Finns däri den sedvanliga utbildningen i att hantera en omisstänkasm vaktpost, så vet man ju det, också.
     https://www.nordfront.se/lisa-holms-misstankta-mordare-omhaktas-annu-en-gang.smr#comment-276459
     Apropå en tidigare fråga som – ännu – inte ens tagits upp (that’s so bad):

     ”Finns det inga grävande journalister kvar längre, som kan undersöka vilken militärutbildning de misstänkta litauiska gärningsmännen har?”

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +5 (av 5 röster)
    • Ny gärningsmannaprofil behövs says:

     Den misstänkt alltför positiva Personutredningen baserades dessutom mestadels på uppgifterna från den misstänkte själv (sic) och hans (partiska) familj, samt arbetsgivaren Arne Jönsson.

     Genom att mer detaljerat undersöka hans liv, lär det nog framkomma en bättre förklaring, till mordet:

     Lögnen i England för det första (falsk id) – han uppger ju även att han träffade personen där och sen delade lägenhet: Finns personen öht och om han finns vore det väl idé att tala med honom.

     Vad handlar ”varit våldsam” mot sin exfrun om, som yngre brodern hävdat? Varför vet han inte vart dottern finns? Tillåts han inte träffa henne längre och i sådana fall varför? Gräv speciellt där!

     Tidigare arbetsgivare, skola, värnplikt, samt allt annat då: Finns det platser där han befunnit sig där det finns ouppklarade försvinnanden, övergrepp, eller försök till sex med BDSM drag? Prostituerade? Med tanke mordets karaktär, bör han verkligen kartläggas mer djupgående.

     Med gärningsmannaprofil menas att kontrollera den ”riktiga” NB utifrån kunskap om nuvarande Modus – dvs med en helt annan infallsvinkel. Hur han slår till, hur mordet ser ut. Han agerar tydligen lokalt, han slår till snabbt med kort kartläggning troligen; SLÅR HAN TILL STRAX INNAN EN (HEM-) RESA?; Brukar han agera från bilen likaså? Är det nåt via mordet som är signifikant för honom? Han har varit chaufför i Litauen. Finns det nåt där? Osv..

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +1 (av 1 röst)
 • På det ställe där mördarna skall vara går det inte att överklaga…och inget annat heller!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +2 (av 2 röster)
 • MaltanOKråkan says:

  DET LUKTAR KONSPIRATION SOM FAN, UTLÄNNINGAR PERFEKTA OFFER!! OM JAG VAR UTLÄNNING I EN SÅN HÅLA SKULLE JAG HA BODYCAM PÅ MIG SÅ ATT JAG ALLTID KAN FÖRSVARA MIG. NU ÄR JU ÄNDÅ DOM MISSTÄNKTA VITA PERSONER MEN INGEN KOMMER UNDAN NUFÖRTIDEN TYDLIGEN!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +2 (av 4 röster)
  • Hata slumpen... says:

   Det luktar i varje fall – delvist – planterade bevis mot NB.

   Om detta kan bevisas av försvaret, kan man ogilla domen då? Är ju väldigt allvarligt om man (delvis förbättrar och) planterar bevis mot någon.

   ETT TROVÄRDIGT BEVIS-YTTRANDE:
   Sidan 602 i FUP: Yttre kommissarie Henrik Axelsson /9475:

   – ”Jag kan med 100% säkerhet säga att det INTE låg något örhänge på den platsen den 8/6-15 utan detta måste kommit dit efteråt.”

   Versalerna INTE är dessutom polisens egna i PM:et!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +9 (av 9 röster)
 • Jag äcklas utav... says:

  ..att kommentarsfältet på Nordfront är sååå uptagna av sitt sjuka HAT…att man inte ens har tid att notera eller ens försöka undersöka alla genomkorrupta märkligheter i Lisa Holms mordfall.

  Rättvisa & ANTI-korruption(!) verkar bevisligen inte vara Nordronts kommentarsfält, första prioritering, precis…Avslöjande men ack sååå => Sick!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +11 (av 11 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *