Lisa Holms mördare döms till livstids fängelse

MORD. 35-årige Nerijus Bilevicius, dömdes under tisdagen till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm.

Det var den sjunde juni i år som 17-åriga Lisa Holm försvann efter att hon avslutat sitt arbetspass på ett café i Blomberg. Fem dagar senare påträffades Lisa Holm avliden.

Mördaren, Nerijus Bilevicius, ska ha mördat 17-åringen genom hängning och sedan ska han ha placerat kroppen i ett smalt klädskåp i en liten byssja.

Bilevicius greps i samband med att kroppen hittades och har sedan dess suttit häktad misstänkt för mordet. Han har under hela utredningens gång nekat till brottet, trots den starka bevisningen mot honom. Bland annat ska hans DNA ha funnits på insidan av Holms byxor, på repstumpar som på repstumpar som Holm ska ha bivit strypt med.

Klockan 11 idag kom domen mot Bilevicius och tingsrätten har gjort bedömningen att han är skyldig till mordet på Lisa Holm och att han ska dömas till livstids fängelse. Han döms också till skadestånd på 50 000 kronor till var och en av Holms föräldrar samt till hennes syster. Tingsrätten har också beslutat att han ska utvisas ut ur landet efter att han avtjänat sitt fängelsestraff.

Källor:
Livstids fängelse för mordet på Lisa Holm

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Christian Hamilton says:

  Skall han utvisas lagd i en kista då? Livstid i Sverige som straff är synnerligen en märklig benämning då de är ute igen efter ca 8 år.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +22 (av 22 röster)
  • Det bästa man kan hoppas på är nog att han tappar tvålen i duschen första dagen…..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +3 (av 7 röster)
  • Vilka spred ut Lisas tillhörigheter? says:

   Litauen NB dömdes som förväntat till livstids fängelse samt livstids utvisning.
   http://unvis.it/www.expressen.se/gt/fragan-som-annu-forbryllar-tingsratten/
   ”Det är Nerijus Bilevicius som förde bort, mördade och gömde 17-åriga Lisa Holm. Den slutsatsen drar Skaraborgs tingsrätt i en enig dom i dag.

   Men det finns en stor fråga som lämnas obesvarad. ”En märklig omständighet som tingsrätten inte fått något svar på”, som rätten kallar den i sin dom.

   VEM/VILKA SPRED UT LISAS TILLHÖRIGHETER PÅ OLIKA PLATSER RUNTOM I MARTORP?

   Tingsrätten (läs: har på denna punkt i varje fall hederligheten att förstå och inte försöka mörklägga att, det…) öppnar för att det kan ha varit någon annan än den dömde.”

   […]”– Vi har tittat på teknisk (läs: sannolikt delvis planterad…) bevisning som till fullo stöder att det är han som är gärningsmannen. Det finns inget spår efter någon annan person, sa lagmannen Anna-Karin Lundberg omedelbart efter att domen offentliggjordes under tisdagen.

   Lika säker är inte tingsrätten i alla delar. I domen skriver den eniga rätten att vem som lagt eller kastat ut sakerna är en ”märklig omständighet som tingsrätten inte fått något svar på”.

   Någon annan persons DNA än Lisa Holms finns inte på de funna sakerna och rätten frågar sig om det rentav kan finnas någon annan person än Nerijus Bilevicius som spritt dem:

   ”Har gärningsmannen lagt ut sakerna och i så fall när? Kan det finnas någon annan (läs: alltför ambitiösa svettiga poliser eller helförbannade lojala militärkollegor…) än gärningsmannen som har lagt ut sakerna? Tingsrätten har inte funnit någon rimlig förklaring till fynden”.

   Den dömdes moder: Hon är fortfarande ”övertygad” om sonens Oskuld. Hon har tvärtom en konspirationsteori som bygger på att polisen, åklagaren och sonens arbetsgivare gaddat ihop sig för att få honom fälld.

   – Det måste vara fel, säger hon. Det kan inte vara så här. Och det är orättvist. Han kunde inte ha gjort detta. Han har inte varit uppfostrad på det sättet.

   Hon säger också:
   – Hur ska jag nu kunna berätta om det här beslutet för min sjuke man och min mor? Vi är utlämnade till Guds nåde. Ingen hjälper oss.

   Mamman säger avslutningsvis att hon är mycket orolig för sin son, som tills vidare sitter inlåst i en cell på häktet i Mariestad.
   – Jag är rädd för att han ska begå självmord.”

   Ett råd i all välmening:
   Om nu det har varit en konspiration (666) mot den nu dömde NB, så är det bästa att vänta ett antal X år, och följa vad som händer med hans tidigare misstänkta och anhållna fru IB och hans bror AN samt övriga familj – rent ekonomiskt – också…

   Är det så att den nu dömde NB, fått betalt för att ”städa upp” och – ensam – agera scapegoat , för andra dito sjukt perversa mäns lustar…så tar det nog ett tag till, innan det kan skönjas eller bekräftas.

   Men faktum är:
   https://www.flashback.org/sp54124070
   Två av godsägaren Arne Jönssons söner GJ och HJ rör sig precis vid brottsplatsområdet där Lisa försvann, nämligen området vid caféet, och det gör dom under den tid då Lisa försvann nämligen mellan ca 18:45 och kl 20:05. En tredje och annan av Arne Jönssons omdiskuterade söner; styvsonen tillika en f.d. elitsoldat, som emigrerade och bytte namn, precis efter ett annat dito tragisk ungt kvinnomord (på Helena Andersson, 22 år), påstås dessutom ha flugits ut ur Sverige, strax efter mordet på Lisa Holm…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +13 (av 13 röster)
   • Rättelse - brodern Aivaras (AB) says:

    Rättelse i versaler[…]”Ett råd i all välmening:
    Om nu det har varit en konspiration (666) mot den nu dömde NB, så är det bästa att vänta ett antal X år, och följa vad som händer med hans tidigare misstänkta och anhållna fru IB och HANS BROR AB (Aivarias Bilevicius***)samt övriga familj – rent ekonomiskt – också…”[…]

    ***Efternamnet Bilevicius (maskulinum) och Bileviciene (femininum) verkar både innehållas av judar…Men även långt tillbaka i tiden även tillhört en adelsfamilj – Bileviciai/Bilevicius.
    https://www.nordfront.se/lisa-holms-misstankta-mordare-omhaktas-annu-en-gang.smr#comment-275657

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +7 (av 7 röster)
   • Varför samarbetade inte polisen? says:

    Litansk polis och även deras ambassadör iSverige, sträckte omedelbart ut handen och ville hjälpa svenks polis med undersökningen:

    Så; hade det inte varit så mycket bättre att lägga ut de i sådana fall säkerligen både hårdare samt effektivare förhören med NB & Co. med en översättningslänk i andra änden till vår svenska polis, istället? Dvs litauisk polis förhör effektivare NB + IB + AB, och talar samt översätter det hela till svensk polis via båderysk & litansk tolk.

    Då skulle förhörssituationen bli normal och troligen mycket mycket mer effektiv.

    Dags att börja sammarbeta bättre.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +6 (av 6 röster)
   • 666 (=oftast ondskeful konspiration) says:

    Kuriosa

    Domen kan man ladda ned och läsa här:

    Skaraborgs TR B 1902-15 Dom 2015-11-17
    (1).pdf
    (666.04 KB)

    Notera – som en märklig mystisk tillfällighet – att själva domen mot NB, också blir siffertalet 666…KB

    /The Guardian Angel

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +5 (av 5 röster)
  • ÖVERKLAGAR DOMEN says:

   35-åringen dömdes till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Han har, genom hela åtalet, konsekvent nekat till brottet. Nu kommer också beskedet att han vill överklaga domen, det berättar hans försvarsadvokat Inger Rönnbäck.

   – Vi har bestämt oss för att överklaga domen, vi överklagar hela domen givetvis, säger Rönnbäck.

   Rönnbäck berättar att hon gick igenom domen med sin klient i häktet under gårdagen.

   – Han var väldigt ledsen och förtvivlad, säger hon.

   Rönnbäck säger att de har tre veckor på sig att lämna in överklagandet. Detta innebär alltså att det blir en prövning i hovrätten och den ska inledas inom åtta veckor.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +1 (av 1 röst)
 • Bjørn Pedersen says:

  Dommens dag kommer –

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +8 (av 8 röster)
 • Nisse says:

  Dödsstraff är det enda vettiga straffet för ett sånt illdåd.Dödsstraffet i Sverige avskaffades visserligen 1921 men kan återinföras igen med rätt personer sittandes vid makten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +8 (av 10 röster)
  • I ytterst enstaka fall... says:

   …har jag inget emot dödsstraff: Men bara om gärningsmannen FRIVILLIGT erkänner och i de fall som det inte råder några som helst tvivel på att det verkligen är han som är gärningsmannen.

   Men då kan han (för det är nästan alltid en han) lika gärna ta livet av sig, istället, dvs efter det att han erkänt mord-gärningen.

   Men om det så råder det minsta lilla lilla tvivel, så ska det vara livstids (och då pratar vi verkligen om livstid; hela återstående livet) fängelse.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +7 (av 7 röster)
 • Luktar genomkorrupt jude-tiggeri says:

  Att ytterligere en av de där misstänkt betalda psyops-agenternas otaliga nickar*** på flashback…
  https://www.flashback.org/u508989
  …återigen, tigger om mera pengar till Lisas fond – enligt amerikanarnaz Falzka Falze Flag fejkade händelser…gör ju bara att alla red flag varningar börjar tändas. Ush!
  https://www.flashback.org/sp55427411

  ***Mystiska fb-nickar, där man inte får tillåtas se när de senast varit aktiva på flashback, som oss andra vanliga fb.medlemmar, samt när de loggat ut och in på flashback.

  /Skumt!!! Betala INTE inte in ngt till tiggeri-kontot. OVÄRDIGT!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +6 (av 10 röster)
  • Omdömelselös ungdom... says:

   Videoklippet där LH påstås plåga en katt…
   https://www.flashback.org/sp55430504
   …är bara ett klipp när hon skämtsamt – men omdömelselöst – ställer kattungen på en skärbräda. Inget mer.

   Däremot så ”luktar” både fadern (med sin breda dialekt) och Lisa (i denna youtube-video) som enkla sossar och eller rödvinklade politiska människor?
   https://www.youtube.com/watch?v=tA5GycWvSyg
   Notera hennes ögon…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 2 röster)
   • Sten Hård says:

    ”Däremot så ”luktar” både fadern (med sin breda dialekt) och Lisa (i denna youtube-video) som enkla sossar och eller rödvinklade politiska människor?
    https://www.youtube.com/watch?v=tA5GycWvSyg
    Notera hennes ögon…”

    Vad har hans breda dialekt med någonting att göra?
    Enkla sossar?
    Säkert 40% av motståndsrörelsen kommer att utgöras av dessa ”enkla” medmänniskor när dom väl vaknat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: -1 (av 1 röst)
 • Många oklara pusselbitar kvarstår says:

  Nästan ingenting talar emot att NB är skyldig: han har inget trovärdigt alibi, husslaven befann sig – liksom AJ:s söner…,i området, han hade god lokalkännedom och tillgång till de aktuella platserna, han tycks ha varit bra på att planera i farten etc.

  Det enda man funnit som talar för hans oskuld är att han nekar på ett trovärdigt sätt och den där hjullastaren som stod på baksidan av ladugården på söndagen 20:15 när NB bevisligen och video-dokumenterat, var hos Handlar’n och löpte pizza m.m. med frugan.

  Antingen var det någon annan – medhjälpare – som ställde tillbaka lastaren eller så smög NB upp mitt i natten och ställde tillbaka den eller så håller hans fru IB, tyst om att han ställde tillbaka den efter att de varit och handlat…?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +2 (av 4 röster)
 • Nordanvind says:

  Jag är inte övertygad om att rätt man fällts.
  Döden som påföljd är det enda rätta för kvinnoskändare och våldtäktsmän, med då räcker inte som i detta fallet med indicier.

  Tänk ett varv extra, vi har ingen större anledning att sätt tilltro till den svenska polisen längre. Betänk hur denna myndighet arbetar idag och vilka prioriteringar som görs. Det samma gäller våra åklagare, nämndemän och domare. Dessa myndigheter som skall vara rättsvårdande och därmed oberoende och omutbara är idag politiska instanser som tar beslut som bygger på marxistisk ideologi och vänsterpolitiska hänsyn i bedömningar som skall vara strikt neutrala.
  Med bakgrund av denna berättigade djupa brist på förtroende för polismakten och dess politiserade arbetsmetoder och det sk. rättsväsendet i landet så skall vi nog inte vara övertygade om att rätt man har dömts för mordet på Lisa Holm.

  Jag är övertygad om att myndighetssverige idag har sjunkit så långt ner i lögnernas träsk att det inte är uteslutet att dessa myndigheter även kan tänkas plantera ”bevis” i form av DNA-spår etc. för att upprätthålla spelet runt vänsteragendan för sina överordnade inom och utom landet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +5 (av 7 röster)
  • Respekt says:

   En av ytterst få- i Nordfronts kommentarsfält – som nästan aldrig sänker dig till andra trolls så råa och LÅGA kommentarer.

   Lyssna & läs hans kommentarer, just därför.

   /Merci

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +1 (av 3 röster)
  • Sten Hård says:

   Indicier är det knappast när dom hittat hans undermänniskosäd på mordplatsen och på Lisas kläder.
   Hans DNA på rep, hennes telefon osv.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
   • Oklarheter kvarstår says:

    DNA går att plantera
    Liksom Lisas olika tillhörigheter verkar ha planterats i en snitslad väg, för att hitta henne.
    Ovanligt ”mörklagd” utredning.

    Det som är besvärande är dock att både brodern och hustrun, kommenterat NB:s besynnerliga och ”svettiga” beteende, efter försvinnandet.

    Men att han är medförövare (minst), det misstänker nog de flesta, ändå.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: 0 (av 0 röster)
    • "delaktighet i mord”... says:

     Det som också är märkligt är att när kroppen placerades i lokalen på Martorp och hjälmen och jackan på en rishög i närheten av lokalen, borde fotspår och bilspår kunnat avgöra om det var NB som placerade kroppen i lokalen och sakerna på rishögen.

     Enligt fotot i lokalen kan man se att det är tjockt med damm som ger spår där kroppen släpats in, det borde ha funnits fotspår där också.

     Den som placerat kroppen i lokalen måste ha kommit med bil till platsen och gått till rishögen, mycket underligt att det fanns inga fotspår eller bilspår som kunde identifiera personen.

     Märkligt att man tar för givet, utan stödbevisning, att det – enbart – är NB som utfört ALLT som har med Lisas död att göra.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +2 (av 2 röster)
 • Dansk says:

  Vi alla minns mångkulturens offer, Må du vila i frid lisa.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 1 röst)
 • carina stenkilsson says:

  Vila i frid stackars Lisa. Fy fan va världen är grym

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *