Linux tar bort terminologi som kan uppfattas som ”rasistisk”

IT. Operativsystemet Linux gör nu sin terminologi ”inkluderande” genom att förbjuda termer som kan uppfattas som stötande.

Ett led i Black Lives Matters kampanj är att förändra språket och hur folk uttrycker sig, något som visat sig kan få absurda proportioner.

Ett av många företag eller föreningar som anpassat sitt språkbruk är Linux som nu ändrar sin terminologi kring dokumentation och kod-syntax för att inte stöta sig med det Soros-finansierade nätverket Black Lives Matter. Bland annat ska termer som ”master”, ”slave”, ”blacklist” och ”whitelist” nu ersättas, skriver ZDNet.

I ett nytt invecklat system ska ”master” och ”slave” nu ersättas med primary/secondary, main/replica or subordinate, initiator/target, requester/responder, controller/device, host/worker or proxy, leader/follower och director/performer.

Även färgerna svart och vit kan anses stötande, trots att Black Lives Matter heter just det. Termerna ”blacklist” och ”whitelist” ska nu bytas till denylist/allowlist och blocklist/passlist.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
20 dagar sedan

väldigt suspekt.

kan förresten tipsa om att det profeteras/varnas om att djävulen ska få kontroll över ALLA språken. I uppenbarelsebok kap 13.

det var givet mig medelst den heliga anden, att detsamma berör mänskliga översättningsarbeten.

kolla gärna in taggen #exposingtranslations på vk punkt com där jag delar sådant här. möjligen behövs registrering för att söka där med hjälp av taggar men det är ett helt ok alternativ mot facebook.

Last edited 20 dagar sedan by Child-Of-God
Harald
Nybörjare
Harald
20 dagar sedan

Linux sköts tydligen av nördar. Kan allt om datorer men inget om sociologi. Fattar dom inte att judarna tillhör den primära rasen och slavarna den sekundära? Jag måste nog rengbågslista fjollorna på Linux.