Linköpings kommun säger upp alla avtal med Migrationsverket

INRIKES. Linköpings kommun kommer att säga upp samtliga avtal med Migrationsverket efter att regeringen sänker ersättningen för de kommuner som tar emot så kallade ensamkommande barn och ungdomar. I Linköpings fall innebär det 100 miljoner kronor mindre i ersättning per år.

Den 1 juli 2017 sänker regeringen ersättningen för de kommuner som tar emot så kallade ensamkommande barn och ungdomar till 1350 kronor för barn och 750 kronor för ungdomar över 18 år. Detta har fått till följd att många kommuner tvingas säga upp avtalen med Migrationsverket.

Linköpings kommun är en av de kommuner som nu säger upp samtliga avtal. 100 miljoner kronor mindre i ersättning per år är vad kommunen har att vänta. Dock kommer nya avtal att slutas utifrån den nya ersättningen.

Antalet “ensamkommande” har minskat under 2016. Men ännu finns många av de 35 000 som vällde in i Sverige under 2015 i dessa boenden. Linköpings kommun har för tillfället 430 “ensamkommande” att försörja.

Källa:
Säger upp avtalen med samtliga flyktingboenden

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om