Linköping: 25 personer skadade efter kraftig explosion i flerfamiljshus – Säpo inblandade

LINKÖPING. Vid 09-tiden i morse kom larmet om en kraftig explosion i ett lägenhetshus i Linköping. 25 personer ska vara lindrigt skadade, enligt Region Östergötland.

Det var vid 09-tiden i morse som en en kraftig explosion blåste ur samtliga fönster på ett lägenhetshus med sex våningar på Ådalagatan, korsningen Hamngatan, i Linköping. Även fönster i hus i närheten har krossats och polisen uppger att ett hundratal lägenheter har drabbats.

25 personer uppges vara lindrigt skadade, men ingen har dött. Två av dessa vårdas fortfarande på Linköpings universitetssjukhus.

Polisen arbetar utifrån teorin att ett brott ligger bakom och under en presskonferens bekräftade man även att Säpo är inblandade. Exakt varför vill man dock inte kommentera.

Enligt Aftonbladet är förödelsen stor vid platsen och explosionen ska ha hörts sju kilometer bort.

En boende i närheten har publicerat bild på förödelsen på Twitter och beskriver det som en ”terrorattack”.

Källa:
Kraftig explosion vid flerfamiljshus i Linköping

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Caesar-Aurelius says:

  Äntligen börjar svenskarnas röster i riksdagsvalet 2018 och EU-valet 2019 att verka.

  Jag gissar att det är massor av jättenöjda väljare nu, som firar att deras fina demokrati fungerar!

  ”Heja, heja, friskt humör,
  ropar alla vi med hjärntumör!”

  ”Det är inte mycket som var bättre förr,
  tack vare alla som knackat på vår dörr!”

 • Lotta says:

  ’Sverige har aldrig varit tryggare än nu’..

 • Tycker att MC ligan verkar vara ett lättsökt beskyllningsobjekt att tillfredställa oroliga – för att skada EN person behöver man inte spränga ett helt kvarter?


 • Lämna ett svar