Liberalernas stöd rekordlågt enligt opinionsundersökning

INRIKES. Enligt en färsk opinionsundersökning från Sifo är Liberalernas stöd rekordlågt.

Enligt en ny opinionsundersökning från Sifo har Liberalernas stöd fortsatt minska. Idag skulle bara 3,3 procent av väljarna rösta på partiet.

Nedgången är visserligen bara en halv procentenhet, men nivån är låg jämfört med förra valet då 5,5 procent röstade på partiet.

Liberalerna har på senare tid varit drabbat av skandaler, exempelvis att riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl hyrde sin egen makes lägenhet samtidigt som hon fick ersättning av riksdagen.

Samtidigt ökar Kristdemokraterna, som nu ligger på 9,4 procent. Noterbart i övrigt är att Vänsterpartiet närmar sig 10 procent av väljarstödet och att Sverigedemokraterna även i denna mätning är näst största parti med 19,1 procent bakom sig, tätt följt av Moderaterna på 17,4 procent.

Ett parti som riskerar att åka ut ur riksdagen vid ett val i dagsläget är, förutom Liberalerna, Miljöpartiet som i mätningen får 3,8 procent.

Källa:
Mardrömssiffror för L – rekordlågt resultat

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments