Liberalerna vill stoppa utvisningar till Afghanistan

INRIKES. Liberalerna kräver nu att alla utvisningar av ”ensamkommande flyktingbarn” till Afghanistan ska stoppas. De hävdar att det beror på försämrat säkerhetsläge i landet.

Liberalerna har nu gtt ut och krävt att Migrationsverket ska stoppa samtliga utvisningar av så kallade ensamkommande flyktingbarn till Afghanistan ska stoppas.

— Vi anser inte att det är rimligt att Sverige utvisar ungdomar till Afghanistan i det här läget. Det är för farligt där, säger partiledaren Jan Björklund.

Björklund anser att Sverige borde följa Tyskland, som sedan några veckor tillbaka stoppat samtliga utvisningar till Afghanistan. Enligt honom har säkerhetsläget i Afghanistan försämrats kraftigt under det senaste halvåret och partiet kräver nu att Migrationsverket ska genomföra en ny säkerhetsbedömning av läget i Afghanistan.

Källa:
Liberalerna kräver att utvisningar till Afghanistan stoppas

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments