Liberalerna vill förbjuda skottsäkra västar

SVERIGE. Liberalerna vill göra det brottsligt att bära skyddsväst på gator och torg. Allan Widman, som sitter i försvarsutskottet, tror att ett förbud skulle minska det grova våldet.

Försvarsutskottets ordförande Allan Widman har skrivit en motion till riksdagen där han vill att det ska bli straffbart för privatpersoner att gå omkring i skyddsväst på allmän plats. Detta för att Widman tror att skyddsvästarna är en bidragande faktor i att trappa upp våldsnivån.

I Sverige räknas skyddsvästar som krigsmaterial och det finns regler gällande tillståndsplikt för produktion, import och export av sådana varor. Det är dock inte olagligt i dagsläget att inneha och bära skyddsväst.

Hurvida Liberalerna i framtiden kommer vilja förbjuda cykelhjälmar och bilbälten för att minska allvarliga cykel- och bilolyckor framkommer ej.

Källa:
Allan Widman (L) kräver förbjud mot skottsäkra västar

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments