Liberalerna värvar medlemmar med populistisk kampanj mot Kristdemokraterna

POLITIK. I en desperat värvningskampanj med temat ”Trött på populismen?” lockar Liberalerna med halva priset för nya medlemmar om man anger koden ”KDSD”.

Den senaste tiden har inneburit en allt tydligare kräftgång för Liberalerna. Flera uppmärksammade skandaler har skakat partiet, partiledaren Jan Björklund har aviserat sin avgång, januariöverenskommelsen med Socialdemokraterna har ifrågasatts av medlemmar och väljare, och i Sifos senaste väljarundersökning får partiet ynka 3,3 procents stöd.

Ännu mer smolk i bägaren blev det när partiet nyligen ville framhålla hur Europavänliga och samtidigt miljömedvetna Liberalerna är med reklamkampanjen ”Att boka tåg till Paris ska vara lika lätt som att boka tåg till Piteå”. Eftersom Piteå saknar tågstation blev kampanjen utskrattad och lades snabbt ned.

Nu tar Liberalerna till ytterligare ett desperat grepp för att överleva politiskt. I en kampanj för att värva nya medlemmar som startade på fredagen attackerar man den tidigare Allianskollegan Kristdemokraterna (KD) med budskapet: ”Trött på populismen? Gå med i Liberalerna! Erbjudande: Halva priset om du anger koden ’KDSD'”.

Koden ”KDSD” syftar på Liberalernas kritik mot att Kristdemokraterna häromdagen gick ut med att partiet i framtiden är berett att samtala och samarbeta med Sverigedemokraterna (SD). Att locka nya medlemmar till ett parti med kritik av ett annat parti, snarare än med det egna politiska innehållet, får betraktas som okonventionellt.

Får man tro Liberalernas strateger är det inte heller ett utslag av populism att locka medlemmar med 50 procents rabatt i en hata KD-kampanj.

Frågan är hur stor chans denna kampanj har att vända Liberalernas negativa trend. En Demoskopmätning som presenterades på fredagen visade att närmare hälften av väljarna, 48 procent, tycker att KD:s beslut om att samarbeta med SD är bra. Bland KD-väljare tycker 92 procent att det var ett bra beslut, och bland Moderata väljare är siffran 87 procent.

Källor:
Är du också trött på populismen? Gå med i Liberalerna!
Väljarnas dom: Rätt av Ebba Busch Thor

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

”Det finns ingen nöd som kan hävas endast genom att de därav drabbade önskar det, så länge inte den allmänna önskan finner utlopp i den för detta ändamål utkorade individen inom folket” –Adolf. DildoLiberalerna kan naturligtvis inte åstadkomma något bra för folket genom att sabotera för KD. Dessutom med hjälp av individer som till viss del inte tillhör vårt folk. Sånt är bara destruktivt. Man måste vara konstruktiv utifrån det som är bra, inte reaktiv utifrån det man själv eller Jewish World Congress hatar. Det är därför Simon Lindberg ska leda landet. Inte Löfven. Inte Björklund som dessutom erkänt sig… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Men alltså vaddå ”halva priset”? Syftar det på medlemsavgiften? Anser man presumtiva nya dildoliberaler vara så omotiverade att stödja dem så man lockar med sänkt medlemsavgift?

Idioter! Varför lägger de inte ner partiet? Som motståndare vill man lägga EXTRA pengar till rörelsen för att stärka kampen. Pengar förresten, det är det minst viktiga. Engagemanget är det viktiga. Och bäraren av engagemanget. Endast en medlem av folket kan bära det engagemangetom det ska gagna folket. Annars gagnar det någon annan. Som när Helle Klein, Marian Radetzki eller Katerina Janouch lobbar för sitt och de sina.