Liberalerna vägrar gripa makten med stöd av SD – kan rösta ner borgerligt regeringsförslag

INRIKES. Liberalernas partiledare Jan Björklund meddelade under en presskonferens idag att han kommer rösta nej till ett regeringsförslag bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna.

Under en presskonferens som hölls idag meddelade Liberalernas partiledare Jan Björklund att man kommer rösta nej till en moderatregering och en regering bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna, detta eftersom en sådan regering skulle vara beroende av stöd från Sverigedemokraterna.

— Vi har hela tiden varit tydliga. Vi kommer inte sitta i en regering som i slutändan erfordrar samarbete med Sverigedemokraterna. Det krävs nämligen att man vinner omröstningar i riksdagen och då måste man samarbeta med SD. Så svaret är entydigt nej. Vi kommer inte sätta oss i en sådan regering, sade Björklund.

Jan Björklund lade under presskonferensen fram tre egna förslag, varav ett var en koalitionsregering mellan Alliansen och Socialdemokraterna. Det andra förslaget var en regering med Moderaterna och Socialdemokraterna och det tredje alternativet en regering med Alliansen och Miljöpartiet.

— Är det ingen som ruckar på sig kommer Sverige gå till nyval, svarade Björklund på en fråga om hur realistiska hans förslag är.

Björklund menar även att Alliansen kan splittras:

— Det kan sluta på ett sätt som gör att Alliansen inte håller samman, men det vill jag inte.

Källa:

Björklund: Kan sluta med att Alliansen spricker

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
Nybörjare
Peter
1 år sedan

Jäkla cirkus! -Fronten vore bäst!

”De skapade ett blodigt 1900-tal! Historiskt korrekt granskning av sionistisk makt.”

https://parnassen.wordpress.com/2018/10/12/de-skapade-ett-blodigt-1900-tal-historiskt-korrekt-granskning-av-sionistisk-makt/

Bästa hälsningar!

Torkelsson
Nybörjare
Torkelsson
1 år sedan

Demokratiskt flerpartisystem, för alla som söker en splittrad nation och ett oenigt folk. Sverige behöver en stark enande kraft, liknande den i Tyskland på 30-talet.

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
1 år sedan

Vilken soppa!
Det är ju ingen idé att ha flerpartisystem när helt olika partier antingen kan ingå koalitioner till väljarnas stora förtret eller bråka om petitesser så att det blir svaga regeringsbildningar till nackdel för hela landet och folket.
Hela riksdagen är tyvärr äckliga kulturmarxister som splittrar folket.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Vi har idag samma vidriga, politiska kaos bestående av en förbannad massa olika partier, dels i Riksdagen, dels i landstingen och slutligen även i kommunerna!! För en slumpvis utvald svensk väljare rör det sig här om totalt mellan kanske hela 30-50(!) olika valmöjligheter!! Och detta trots att det, för den genomsnittlige väljaren, troligen är svårt att veta ens de allra mest väsentliga, inbördes skillnaderna mellan de olika partiernas ståndpunkter i olika frågor! Tänk efter själv, vilka av partierna/politikerna i din kommun, landsting och de politiker du hade att välja från till riksdagen, var positivt inställda till den planerade golfbanan, simhallen,… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Här är en översättning av NSDAPs valprogram publicerat i Völkischer Beobachter 1932, Nummer 96 (5 april) Följande är min övertygelse och mitt program: Jag tror inte på en framtid för den tyska nationen så länge dess intressen företräds av tjugo och trettio partier, förbund, föreningar, grupper och förband. Jag känner förbannelsen av den tyska splittringen genom århundradena av vår historia. Det är inte mer nyttigt för den tyska nationen att låta trettio partier agera, än det en gång var nyttigt att regeras av ungefär lika många furstar. Framför allt anser jag det omöjligt att ett folk kan bestå i den… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

sammanfogandet av de förhandenvarande socialistiska och nationalistiska elementen hos våra folk till en ny tysk folkgemenskap.

Och där har ni även förklaringen till varför Hitler valde som namn för sitt parti och för sin ideologi just namnet: Nationalsocialism!

Så, inse och lär er härmed: nationalsocialismen är således varken borgerlig eller socialistisk!

Nationalsocialismen är en tredje och därmed en helt separat ideologi!

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Man kan undra varför denna soppa fortsätter, är det för att ingen vill ta ordet nyval i sin mun, vilket vore det enda riktiga med tanke på hur valet gått till.
Mind control?
Snurrar man till skallen på svenne i syfte att få honom fast i sportsoffan tillräckligt länge för att kunna genomföra något redan planerat, valresultatet(fusket) inräknat?
Tiden är glömskans bästa foder.

Harald Bafast
Nybörjare
Harald Bafast
1 år sedan

Vilket jävla jamsande… När ska de ge upp?