Liberalerna tror att trygghetsvakter ska ”lösa problemen” i ghetto

STOCKHOLM. I den mångkulturella Stockholmsförorten Husby skulle det i våras börjat patrullera trygghetsvakter för att försöka ”lösa problemen”, men de dök aldrig upp. Nu vill vaktbolaget ha mer betalt och Liberalerna tycker att det är en kostnad som staden ska stå för.

Lotta Edholm.

Lotta Edholm (L), som sitter i oppositionsborgarrådet i Stockholms stad, vill att den mångkulturella förorten Husby ska ha patrullerande trygghetsvakter. Samtidigt så kräver hon att staden ska stå för kostnaden.

Det var egentligen planerat att vakterna skulle börja arbeta i april, men de dök aldrig upp. Anledningen till detta ska ha varit att vaktbolaget Securitas krävde mer betalt än vad som tidigare var bestämt. Det andra vaktbolaget, Nokas, som också var kandidater för uppdraget hade dessutom tackat blank nej.

Tanken var från början att vakterna skulle stationeras ut i Husby centrum på prov i tre månader, för att sedan utvärderas. Det tyckte dock Edholm var under en alldeles för kort tid och ville istället att staden skulle betala så att vakterna kan patrullera där i minst ett år.

Hon förklarar nu att den utökade tidsramen är nödvändig då det, enligt hennes beräkningar, kommer att ta minst ett år att ”lösa” trygghetsproblemen.

— Det är ett stort löftesbrott från stadshusets ledning att lova att vakterna skulle vara på plats för ett halvår sedan. Det är naivt att tro att det går att upphandla en sådan tjänst för endast tre månader, det krävs minst ett år för att lösa problemen med trygghet i Husby, säger Edholm.

Edholm föreslår därför att staden istället kan ta den kostnaden centralt så att Husby kan få sina utlovade trygghetsvakter.

Källa:
Lotta Edholm (L):”Låt staden betala vakterna”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

25 Kommentarer till "Liberalerna tror att trygghetsvakter ska ”lösa problemen” i ghetto"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Dessa naiva tanter borde jobba på dagis eller dylikt.. inte vara politiker. Helt odugliga.

Lars
Gäst
Nybörjare
Lars

Naiv tant? Kanske.
-Eller också tänker hon att det är långsiktigt lönsamt för henne att skyffla några hundra miljoner i skattepengar till Securitas? Tjänster och gentjänster..

Securitas styrelseordförande, Marie Ehrling, har väl varit rätt insyltad i folkpartikretsar genom åren. Hon har dessutom barn med förre Folkpartiledaren Bengt Westerberg.

Det är öppna dörrar in till lukrativa styrelseposter för de politiker som lyckas styra skattepengar in i fickorna på privata bolag. Det är antagligen vad det här handlar om.

Tryggheten i Husby är en självklar polisiär fråga. Visst; fortfarande svenskarnas skattepengar, men då är det iaf mindre av pengarna som åker ned i köpmännens fickor.

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Vi kör traktor för kamrat Stalin! Vänsterpartiet (kommunisterna) informerar.

https://m.youtube.com/watch?v=ZwHtJxHYdWE

Claes
Gäst
Nybörjare
Claes

Hon ska inte komma nära människor. Framför allt ej barn! De skulle passa som dikesrensare.

Kalle
Gäst
Nybörjare
Kalle

Finns en enkel lösning – stoppa invasionen av rasfrämlingar och släng ut dem som redan är här!

_DH_
Gäst
Nybörjare
_DH_

Jag tror starkt att om politikerna kunde släppa dogmatismen och istället betala NMR för att patrullera gatorna, så skulle det kunna bli ordning. Aktivister skulle inte behöva full lön, heller, då de gör det av idealistiska skäl – för att Sverige ska vara tryggt. Tyvärr har vi i politikerna en klass människor som aktivt skapar så många problem de bara kan, så de kan föreslå ”lösningar” som inte fungerar, och få dessa upphandlade av någon ”näringsverksamhet” med koppling till dem själva.

Domaren som älskar sanning
Gäst
Nybörjare
Domaren som älskar sanning

Det ser jag som en möjlig utväg OM NMR dessutom får straffrihet och beväpning. Minsta lilla uppstudsighet ska få besvaras med våld och om så krävs även med verkanseld. Då förordar jag att NMR börjar patrullera ghettona.

Peter
Gäst
Nybörjare
Peter

Tror inte att ficklampspoliser är lösningen.

Victor
Gäst
Nybörjare
Victor

Det enda funkar som mot dessa vilddjur är rena terminatorrobotar.

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Försöker så gott jag kan, men min fusion cell börjar gå ut! XD

Victor
Gäst
Nybörjare
Victor

Haha xD

Dinkel
Gäst
Nybörjare
Dinkel

Vilket j+vla skitsnack.
det behövs organisation. Ordning!
Just därför jag jobbar där jag gör.
Inoffifielt: -Skaffa en nazist. Då blir det ordning på bygget.( jobbar på skola. Och här är det ordning.)

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Du har rätt -men använd ordet NATIONALSOCIALIST ber jag artigt om.

Dinkel
Gäst
Nybörjare
Dinkel

Yes mam…
du har rätt.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Att vara liberal är ett tecken på sinnessjukdom.

Mackan
Gäst
Nybörjare
Mackan

Håller helt med!

Mackan
Gäst
Nybörjare
Mackan

Trygghetsvakter….. Och vad skulle de ha för befogenhet och beväpning? Penna och block? Är alla dårar samlade i Sverige? Ni politiker som förstört Sverige borde tvingas patrullera de utanförskapsområden som ni själva skapat, så kanske polletten trillar ned…..

You
Gäst
Nybörjare
You

Dom har redan provat med ”lugna gatan” dessa hade föga effekt i området på grund av att dessa herrar själva boendes i området dikterade villkoren för droghandeln i förorten till sin fördel.SVT sände en dokumentär om detta mångkultur spektakel finansierat av fryshuset dvs skattebetalarna.

Eicke
Gäst
Nybörjare
Eicke

Lotta Edholm kan väl själv patrullera i Husby?

Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund

Dokumentär. Gott om pojkar ont om män?
https://www.youtube.com/watch?v=qEAoWjpYlYo&t=2054s

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Ha ha det var det mest korkade jag läst .nej förresten i Göteborg kom den rödgröna majoriteten på det geniala förslaget att tryggheten i stan skulle öka om höll öppet på ungdomsgårdar och bibliotek längre. Göteborg har blivit ”mycket tryggare” Jävla idioter !!

Julia
Gäst
Nybörjare
Julia

Glöm inte att invandringen berikar Sverige i vissa naiva och okunniga personers inbillning.
Den totala dumhet som präglar de som kallas för svenska politiker gör att man bara kan häpna. Tror det är dags för det svenska folket att beväpna sig – om vi vill överleva vill säga.

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Håller till fullo med dig.

Oscar Dirlewanger
Gäst
Nybörjare
Oscar Dirlewanger

Vilka pk fjollor som tror nått så larvigt. Insatsgrupper med tung beväpning är det enda som fungerar.

Poppis
Gäst
Nybörjare
Poppis

Ghetto, Låter som En Term för utsatthet, Bättre säga Allmännyttan, är själv ifrån Miljonprogrammen, Tycker inte sådana Platser är Ghetton, Dessutom är Ghetto ett sätt att Leva och inte vart man Bor

wpDiscuz