Liberaler: ”Gör det straffbart att bota hbtq-personer”

HOMOLOBBYN. Tre företrädare för Liberalerna kräver att det ska bli kriminellt att försöka bota hbtq-personer med så kallad omvandlingsterapi i Sverige.

Homolobbyn. Foto: Sarah Stierch (CC BY)

I en debattartikel i Aftonbladet kräver de tre liberala företrädarna Robert HannahArmin Teimouri och Christoffer Heimbrand att riksdagen ska lagstifta mot behandlingar som syftar till att hjälpa könsförvirrade hbtq-personer att hitta tillbaka till sin biologiska identitet.

Debattörerna hävdar att det innebär ett ”hedersrelaterat förtryck” att genom terapi och samtalsgrupper försöka behandla eller bota personer som har en helt annan könsidentitet än den kropp de har fötts i.

De liberala företrädarna skriver i artikeln:

Hbtq-personer tillhör en grupp som är särskilt utsatta och ett av hedersförtryckets många vidriga ansikten är omvandlingsterapi. Många unga hbtq-personer från religiösa eller konservativa hem behöver ett samhälle som står på deras sida. Sverige måste få en skarpare lagstiftning på plats för att komma till bukt med det växande problemet.

Därför föreslår debattörerna att omvandlingsterapi ska kriminaliseras och att stödet till organisationer som sysslar med denna typ av påverkan måste strypas.

De liberala HBTQ-förespråkarna påstår i artikeln att 700 000 amerikaner har suttit i ”conversion camps” eller omvandlingsläger, och att tiotusentals personer lider under liknande förtryck i Sverige idag.

Något förbud mot organisationer som riktar genuspropaganda mot barn och medvetet skapar könsdysfori hos unga människor föreslår däremot inte debattörerna.

Källa:
Gör det straffbart att ”bota” hbtq-personer

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
GrottbjörnenVeraKlausDissident_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Ironin – påstådda ”liberaler” (de ursprungliga vänder sig i sina gravar) vill förbjuda saker de inte gillar. Själv undrar jag dock var deras frihetstanke står att finna när det gäller de tiotusentals barn i Sverige som befinner sig i fångenskap inom den s.k. ”samhällsvården”? Där barn och föräldrar förvägras kontakt med varandra utan rimlig anledning. Men det är förstås inte den slags ”liberalism” dessa personer står för. Nej, det är snarare vad jag skulle kalla ”statsliberalism”; statens överhöghet i alla frågor, med särskild udd riktad mot kärnfamiljen. De har verkligen förkroppsligat 1984-tanken ”frihet är slaveri”. Enligt dem har föräldrar ingen… Läs mer »

Dissident
Medlem

Det mest dumma man kan göra är att anstränga sig för att försöka få män som vill böga eller klä sig som kvinnor eller vad det nu är dom vill göra (och dito för kvinnliga homofiler) osv, så att dessa personer ska upphöra med det beteendet (för att istället inordna sig i kärnfamilj och skaffa barn). Ärligt talat, vill man verkligen att en man eller kvinna som har sysslat med sådant, ska skaffa barn = föra sina gener vidare? Näe, bättre är att låta dom hållas (dom får väl syssla med sitt, på sina egna klubbar/lokaler). Jag ska göra en… Läs mer »

Klaus
Medlem

Pride måste förbjudas. Pride är bl.a. för att förvirra. Varifrån kommer det att en pojke tror han är en flicka eftersom han känner sig attraherad av flickor?

Vera
Medlem

Var god vän med en flicka i NORDISK UNGDOM 1945 Lindholmsröresen som klädde sig och klippt som en pojke, ville vara pojke och var stolt när nägon kallade henne för påg. Vi kom ifrån varandra i 10 år och träffade henne – i kjol, långhårig, nygift. Jag undrade över förvandlingen till det normala :” Asch det var bara ungdomsgriller, hörde Pappa säga till en god vän att han önskade sig en son. Jag älskade min Pappa – fick visst en knäpp då.” Sådant kan också hända så föräldrarna skall nog vara glada över både flickor och pojkar som sig bör… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

ja just så är nog vanligare än man tror, fast nu finns det sjuka individer som slår klorna i sånahär förvirrade ungdomar och tutar i dom att de ska byta kön.