Liberala ungdomsförbundet: Avskaffa de röda dagarna!

LIBERALISM. Låt oss slippa tvingas vara lediga på jul, trettondagen, påsk, Kristi himmelsfärd och första maj, kräver en företrädare för Liberala Ungdomsförbundet.

Simona Mohamsson, andre vice ordförande i Liberala ungdomsförbundet.

I en debattartikel på Aftonbladet kräver Simona Mohamsson, andre vice ordförande i Liberala ungdomsförbundet, att ledigheten på jul, trettondagen, påsk, kristi himmelfärd och första maj avskaffas på grund av att högtiderna i fråga är kopplade till kristendom och socialism.

Mohamsson menar att de religiösa ledigheterna utgör ”påtvingad religion” genom att man tvingar ”alla att ta ledigt för att fira kulturer de inte tillhör”. Hon skriver:

Få tackar väl nej till lite ledighet, men i ärlighetens namn hade många nog snarare önskat att få vara lediga under Eid al-Fitr, Chanukkah eller kanske årsdagen för tryckfrihetsförordningen … Sverige ser annorlunda ut i dag. Upplägget med påtvingade röda dagar är förlegad (sic) och helt politiserad (sic).

Istället för röda dagar i almanackan föreslår Mohamsson att det införs ett ”konto för röda (eller varför inte blåa) dagar som varje individ får disponera fritt över”. Då skulle även judar, muslimer, ortodoxt kristna och en hel del andra kunna fira sina högtider när det passar dem bäst, menar hon.

”Varken staten eller Gud ska få bestämma när vi är lediga”, avslutar Mohamsson sin debattartikel. Vad hon inte berör i inlägget är hur arbetsgivare och skolväsendet ska hantera att alla medarbetare och elever är lediga på olika tider.

Källa:
Vi tvingas vara lediga – slopa röda dagarna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

13
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
nordboRokvikenLingonetSlipsenGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Vad trött man blir på alla dessa självutvalda som ska styra och ställa – varför inte bara åka hem till Israel om det är så jävligt här i Sverige?

Man behöver inte vara civilingenjör för att räkna ut vitsen med samordnad ledighet. Tänk er linan på Volvo Cars, den skulle inte ens gå med snigelfart om folk skulle ta ledigt hipp som happ.

Grottbjörnen
Medlem

Har de inte fullt upp med att driva legalisering av tidelag och nekrofili?

Karl-Путин A
Medlem

De frågorna har över ett år på nacken och är lite ute känns det som. Var det inte juden och smygliberalen Olof Palme som sa ”politik är att vilja”?

Jag förväntar mig att liberalerna förnyar sig inför det nya året och vill ha legaliserad kannibalism.

Grottbjörnen
Medlem

Ja som han negerkannibalen, det är den vite cis-mannen som förtrycker negerkannibaler! I själva verket är det en fin och sund kulturyttring, en del av kompetensregnet som bör bevaras!
Det går bara att gottgöra genom att uppmuntra vita kvinnor till att ligga med negerkannibaler via judisk ”underhållning” , annars är det rasism!
Helst ska de besöka skolor där 13-åriga vita flickor ska sitta i knät på dom så att lärare och politiker får en rejäl dos godhetsknark i media också!

Rokviken
Medlem

Bushmeat till försäljning på Hötorget eller varför inte Östermalmshallen och till högsterbjudande.

Rokviken
Medlem

Ungdomsförbundet Liberalerna vill införa nekrofilbarer.

Karl-Путин A
Medlem

Lika (hjärndöda) barn leka bäst.

Grottbjörnen
Medlem

Lol, ja marxister och liberaler lever ju i ett sorts nekrofilt förhållande rent intellektuellt.. Båda är hjärndöda

Slipsen
Medlem

Jag håller med henne i sak faktiskt. Jag är varken kristen eller röd socialist men mitt förslag är att alla liberaler arbetar röda dagar och att vi avskaffar de röda istället!

Lingonet
Medlem

”många nog snarare önskat att få vara lediga under Eid al-Fitr, Chanukkah”
Visst,
vi skulle önska dem som vill det,
åka dit man får det,
och stanna där!

nordbo
Medlem

LUF är definitionen av mental ohälsa.

(((hon))) får formulera det som hon vill,vad det handlar om är att avskaffa svenska röda dagar med nya röda dagar anpassat för alla minoriteter – Sverige existerar inte längre enligt LUF så då måste man skända och byta ut allt som finns, en anpassning för gränslös globalism.

nordbo
Medlem

De värsta nya liberala hipsterna är nog finnsvenskarna – en och annan jude/judinna dyker upp ibland offentligt.

Karl-Путин A
Medlem

Du menar väl finsvenskarna?