Libanon till Israel: Vi kommer att försvara vår territoriella suveränitet

UTRIKES. I takt med att förbrytarstaten Israel fortsätter destabilisera Mellanöstern går nu den libanesiska armén ut och säger att man är redo att kväsa en israelisk attack till varje pris.

Den libanesiska armén har gått ut med ett uttalande där man varnar Israel från att kränka landets suveränitet. Uttalandet kommer efter att Israel på senare tid i allt större utsträckning hotat samt gått till angrepp mot sina grannar i Mellanöstern.

— Jag vill på nytt bekräfta att vi kommer kategoriskt bekämpa alla israeliska intrång på suveränt libanesisk territorium, sade general Joseph Aoun från den libanesiska armén.

Israels senaste aggressioner mot grannlandet beror på att Libanon under föregående månad tillåtit oljeborrning vid den libanesiska kusten. Området man valt att tillåta oljeborrning på påstår sig Israel ha territoriell rättighet över.

Företagen som Libanon tillåtit att borra i regionen är italienska Eni, franska Total samt ryska Novatek. Huruvida Ryssland, Italien och Frankrike bestämmer sig för att ge sig in i konflikten är oklart, men det som är klart är att samtliga tre länder har enorma ekonomiska intressen i de libanesiska oljefälten.

Källa:
Lebanon ready to confront any ‘Israeli aggression at all costs’ – army

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KarlSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Skurkstaten Israel vill naturligtvis lägga under sig områden som det finns ekonomiska intressen i.Judarna har i alla tider försökt att sko sig på andras bekostnad.

Karl
Medlem

ISISraHELL