Leve folkgemenskapen, död åt klasskampen

INSÄNDARE. Vera Oredsson resonerar i den här insändaren kring skillnaden mellan folkgemenskap och klasskamp.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Rubriken fodrar en förklaring, särskild till nykomlingar till vår nationalsocialistiska rörelse.

Många ord som etik, moral, fosterland och kärnfamilj har hånats av demokraterna i ett försök att utplåna dessa ord som vi ärar. Så fanns ordet KLASSKAMP, som nästan utplånades och som VI varken ärar eller saknade – men det återuppstod. Klasskamp är en förgörande ideologi MOT FOLKGEMENSKAP. Folkgemenskap är ett löfte om aktning för varandra, raslig gemenskap, stolthet över arbetsresultat, glädje över nya kunskaper och familjebildning med en säkrad nordisk framtid.

Nu om kritiken MOT klasskampen i en förenklad förklaring. För att göra det lättfattlig håller jag mig till två yrkesgrupper: Läkarens och renhållningsarbetarens. Bägge är nödvändiga i hälsovårdskedjan. Båda är lika viktiga i en modernt fungerande stat, det inser vi alla inom folkgemenskapens ideologi.

Så kommer klasskampens ideologi med sin avundsjukhetstanke. En renhållningsarbetare menar att läkarens lön är hög i motsats till hans. Läkare kommer från ett annat samhällsskikt – överklass eller akademisk som fordrar ett visst förakt. Läkarna i sin tur ser ned på den ”obildade” arbetaren.

Inom FOLKGEMENSKAPEN ÄR ALLA ARBETARE som gör nytta för staten. Just ARBETARE utan nedvärderingar på utbildning eller social härkomst.

Nu kommer lönefrågan som alltid ger näring inom marxismens klasskamp. Men de tänker aldrig på att deras fackföreningar har skapat klyftorna på senare tid. HUR? Nu tänker jag inte på politikernas roffande med sina oförskämda löner på över 50 000 i månaden utan på vanliga yrkeskårer.

I sekler har fackföreningarna förhandlat om högre löner i procentsatser med 2 eller 4%. Tänk efter – renhållningsarbetaren med sina 20 000 i månadslön och läkaren med sina 40 000 får samma 2–4% i förhöjd lön år efter år – ni kan själva räkna ut att klyftorna vidgas och skapar oro.

Till skillnad från marxisternas tankesätt förstår vi fullständigt att en läkare med många års studier skall naturligtvis ha en hög grundlön medan renhållningsarbetaren får lägre. Just GRUNDLÖN – märk väl.

Vad skulle vi i folkgemenskapens förändring framlägga vid löneförhandlingar? Ett förslag som kan diskuteras är: Grundlön efter utbildning och kunskap, hög som lägre, men INGEN procentuellförhöjning utan en fastställd summa lika för ALLA. Bonus för flit, vinstdel när arbetsmoral ger höjda inkomster för firmorna och industrin.

VAD TYCKER NI?

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
TobiasJan HjelmKlausVeraPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Jag tycker definitivt medborgarlön efter behov och lika för alla! Den ensamme pensionären bör med dagens kostnadsläge ha cirka 30 000 kr/mån att leva på, för att kunna täcka sina behov. Man, hustru och två barn cirka 120 000 kr/mån. -Och det bara för att täcka upp det nödvändigaste. -Sedan kan ju särskilda behov finnas, som måste anpassas till. (Medborgarlön vid fyllda 18 år.)

Vera
Medlem

Mycket i överkant – måste finansieras också. 10 000 i månaden kan räcka. (Får själv 5500 utan bostadsbidrag som drogs in då jag fått en vinst genom flytten till Grängesberg. Har räknat ut att om 5 år är jag s.k. fattigpensionär igen. Låg pension p. g. av yrkes hinder genom min politiska inställning. Så 10 000 skulle räcka bra i nuläget med dagens avgift till bostadsföreningen) Hyresläget är katastrofal efter marknadsinförandet som Carl Bildt genomförde under M. Så benknotorna i M passar bra? Socialdemokraterna har svikit sitt folk och gynnar enbart främlingsockupationen. Klagande med 11000 i månaden pensionärer med bostadsbidrag… Läs mer »

Peter
Medlem

Ja, det är alldeles förbaskat fattigt och ynkligt. Köpkraften är noll sedan mat och hyra har betalats. Men i slutänden är det pengarna, penningväsendet och judemakten som gör oss fattiga och eländiga! Mycket mera kan sägas om den usla situationen!

Klaus
Medlem

Minimallön eller levebröd måste garanteras för dem som är oskyldigt i nöd. Det beskrivs bra i Vår Väg. Yrken är mycket olika, så måste löner också vara olika. Duktiga hantverkare kan få mycket bra lön och inte varje akademiskt yrke garanterar bra lön. Det hänger ihop med efterfrågan, och vem som vill studera skulle självklart höra sig för om utvecklingsmöjligheter. I kommunism bestämde kommunistpartiet yrket.

Jan Hjelm
Medlem

Jag skulle gärna se att genusvetare skulle få en grundlön på 50:-/mån. Ge dem sedan varsin spade vid examen så de har något att gräva intersektionella diken utefter vägarna med.

Tobias
Medlem

Bra insändare,vi står för folkgemenskap, demokraterna för dekadens och totalt förfall!
HS