Lettiska centralbankschefen gripen

UTRIKES. Den lettiska centralbankschefen Ilmars Rimsevics har gripits av landets antikorruptionsmyndighet misstänkt för penningtvätt.

Lettlands centralbankschef Ilmars Rimsevics har gripits av landets myndighet mot korruption misstänkt för penningtvätt.

USA, som själva brottas med ekonomiska problem och oegentligheter, har den gångna veckan anklagat en icke namngiven lettisk storbank för enorm penningtvätt åt bland annat bolag med misstänkta kopplingar till en av USA:s ärkefiender Nordkorea, vilket har gjort den lettiska finanssektorn än mer osäker. Exakt vilka bevis som finns för anklagelsen är oklart.

Den lettiska regeringen anser att Rimsevics som är ytterst ansvarig ”bör överväga att avgå” enligt uttalanden till lettisk radio.

Källa:
Lettiska centralbankens chef gripen

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Om det stämmer att han tvättat pengar åt Nordkorea, så är han en hjälte.

Kim Jong-un är en av världens skickligaste politiska spelare. Inför det gemensamma deltagandet i OS med Sydkorea förbjöd han alla samtal om Nordkoreas kärnvapen länderna emellan med motiveringen att de inte var avsedda åt Sydkorea, utan åt USA.

Klaus
Medlem

En mycket intressant man, Ilmars Rimsevics
https://www.bank.lv/en/about-us/structure/governor/biography