Lesbisk tennislegend tvingas pudla efter utspel mot ”kvinnoidrottare med penis”

HOMOLOBBYN. ”Man kan inte bara utropa sig som kvinna och sedan få tävla mot kvinnor”, skrev tennislegenden Martina Navratilova nyligen på Twitter om idrottsmän som börjar med damidrott efter ”könsbyten”. Men efter hård press från homolobbyn tvingas hon nu be om ursäkt.

Den lesbiska tennislegenden Martina Navratilova backar efter press från homolobbyn. Foto: Angela George (CC BY-SA 3.0).

Efter en fråga på Twitter om transsexuella så kallade kvinnor inom idrotten gick den tjeckisk-amerikanska tennislegenden Martina Navratilova ut i offentlig kritik mot fenomenet med män som tävlar mot kvinnor efter utfört ”könsbyte”.

”Uppenbarligen kan det inte vara rätt. Man kan inte bara utropa sig som kvinna och sedan tillåtas tävla mot andra kvinnor. Det måste finnas någon slags standard, och att ha en penis och tävla som kvinna möter inte den standarden”, skrev den niofaldiga Wimbledonvinnaren på Twitter.

Även om Navratilova – som själv är öppet homosexuell – fick uppbackning kom hon att attackeras fränt av homolobbyister på Twitter som avfärdade hennes åsikter som ”mobbning” och ”diskriminering”.

Efter stark press från homolobbyn kom den 62-åriga tennislegenden att slutligen radera tweeten och backa från uttalandet. Nu lovar hon att ”utbilda sig bättre” inför framtida diskussioner om män inom damidrotten.

”Jag är ledsen ifall jag sa något som ens i närheten var transfobiskt – jag menade absolut inget illa. Jag kommer att utbilda mig bättre i frågan, men under tiden kommer jag tiga om saken”, skriver nu Navratilova i ett nytt Twitterinlägg.

Allt fler män tävlar mot kvinnor
I takt med att så kallade könsbyten blir allt mer accepterade i Västvärlden har också allt fler idrottsmän valt att ”komma ut som kvinnor” för att snart också kunna få tävla mot kvinnor.

Det har dock inte skett helt utan kontroverser, då det i många idrotter blir uppenbart att biologiska kvinnor har svårt att hänga med fysiskt när de möter sina manliga medtävlande.

I början av december skrev exempelvis den australiensiska pressen om hur den 192 centimeter långa och 114 kilo tunga Hannah Mouncey ”krossade allt motstånd” under Asiatiska mästerskapen i damhandboll. Så sent som 2016 spelade han handboll i Australiens herrlag under namnet Callum Mouncey, där han gjorde 22 matcher innan han kom på att han var en kvinna.

Hannah Mouncey ”krossar allt motstånd” under 2018 års asiatiska mästerskap i handboll för kvinnor.

Många menar nu att könsuppdelningen inom elitidrott borde raderas ut helt, så att både män och kvinnor kan tävla under ”lika villkor”.

Källor:
‘Having a penis and competing as a woman is not fair’: Navratilova inflames transgender fury
Australia’s 6’3″ 250 Lbs Hannah Mouncey Is Crushing The Competition At The Asian Women’s World Handball Championship

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GrottbjörnenKarl-Путин Anordbo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
nordbo
Medlem

Att ersätta sitt naturliga östrogen mot kemisk testosteron är ren och skär dopning – är detta ett sätt för att hitta nya vägar att legalisera dopning..? – att hämma barnafödandet och försämra hälsan med för tidig död är det enda den liberala demokratin lobbar/arbetar för.

Karl-Путин A
Medlem

Vilken galen värld man lever i – och här i Sverige kommer det ”ensamkommande flyktingbarn” i 30,40-årsåldern och påstår att de är 14 år gamla och placeras i klass 7 eller 8 bland svenska skolbarn.

Ålderstester är dagens häxprocesser enligt (((svensk media))).

Grottbjörnen
Medlem

Ja värre, i häxprocesserna hade de åtminstone nån sorts rättegång, här ryker man direkt.. Man hade alltså större rättssäkerhet på 1600-talet i Sverige än idag, känns tryggt

Grottbjörnen
Medlem

Jag känner mig yngre än vad jag är, om jag börjar boxas så kräver jag att få möta 13-åriga grabbar