Lesbisk fotbollsprofils staty vandaliserad: ”Respektlöst”

INRIKES. Den lesbiska landslagsspelaren Nilla Fischer är inte glad över att hennes ”VM-staty” i Linköping vandaliserats.

Den lesbiska fotbollsspelaren Nilla Fischer, som för tillfället spelar VM i Frankrike för Sverige, är inte på bra humör. Detta efter att nyheten om att hennes ”VM-staty” i Linköping blivit slängd i Stångån. Endast fötterna satt fortfarande kvar i fundamentet.

”Att en symbol vandaliseras på en offentlig plats i Sverige är oacceptabelt. Att det dessutom är en avbild av mig som kvinnlig fotbollsspelare under pågående VM är respektlöst” skrev Fischer på Instagram.

— Det visar att det finns ett behov av att lyfta alla frågor kring jämställdhet ännu mer, säger hennes lagkamrat Caroline Seger om händelsen.

Statyer av kvinnliga fotbollsspelare har satts upp runt om i Sverige för att ”främja jämställdheten”. Detta är en del i en intensiv massmedial kampanj ämnad att lyfta fram damfotbollen i samband med pågående VM.

Trots att det från massmedialt och feministiskt håll låter som att damfotbollen bör vara lika högt värderad ekonomiskt och från supporterhåll är den fortfarande väldigt långt från dess manliga motsvarighet. Exempelvis 2015 blev det en nyhet när proffsen i Sveriges damlandslag förlorade mot Stockholms stadslag för 15-åriga pojkar med 3-0.

Källa:
Nilla Fischers VM-staty i Linköping totalförstörd

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Rokviken says:

  Tack för rapporteringen. Och följande :
  ”Exempelvis 2015 blev det en nyhet när proffsen i Sveriges damlandslag förlorade mot Stockholms stadslag för 15-åriga pojkar med 3-0.”

 • Lingonet says:

  Som om det var för hennes kvinnliga eller homo struls skull hon åkte i stångån, alla med skallen på rätta stället vet varför.
  Men det får man inte skriva om i pk media.

 • Fischer – en fiskare – i Ån ,en bättre placering finns väl inte för en metare som fiskar i grumligt pridevatten?


 • Lämna ett svar