Leif Östling får sparken efter intervju med ”vit makt-kanal”

INRIKES. Efter att ha kritiserat massinvandringen i Youtubekanalen Swebbtv får finansmannen Leif Östling sparken som ordförande för Södertälje Science Park. ”Det är alldeles för grovt för att det ska kunna accepteras”, säger Södertälje kommunstyrelses ordförande Boel Godner till Länstidningen Södertälje.

Leif Östling fick sparken som ordförande för Svenskt Näringsliv 2017, då han fällde den numera legendariska kommentaren: ”Här betalar man in 20-30 miljoner om året, vad fan får jag för pengarna?” när Uppdrag Granskning konfronterade honom om hans skattesmitande. Nu får han sparken igen.

Nordfront har tidigare skrivit om hur finansmannen Leif Östlig deltog i den invandringskritiska Youtubekanalen Swebbtv för att diskutera bland annat massinvandring. Intervjun fick stor uppmärksamhet, även i Ryssland vilket enligt den judiska dagstidningen DN är ett bevis på en rysk påverkanskampanj mot Sverige.

Östling uttalade sig negativt om massinvandringen i allmänhet, som han menade kommer leda till ett inbördeskrig, men även om somalier i synnerhet, där han talade utifrån egen erfarenhet.

— Vi hade ett antal somalier i Oskarshamn. Det var närmare hundra stycken. De grejade inte det hela. Dels att man var tvungen att komma i tid, det var man inte van vid. Dels att jobba ihop, i team, det var man inte heller van vid. Av de hundra var det bara tio som orkade stanna. Övriga gick ut i arbetslöshet igen, sa finansmannen i Swebbtv.

Hans uttalanden, kombinerat med Expos utlåtande om att Swebbtv ”kan kopplas till vit makt-miljön” och rysk medias intresse av intervjun blev dock för mycket för Södertälje kommun, som nu befriar Östling från hans ordförandeskap över Södertälje Science Park.

— Det är alldeles för grovt för att det ska kunna accepteras, säger Södertälje kommunstyrelses ordförande Boel Godner (S) till Länstidningen Södertälje.

— Vi har haft kontakt med Leif under dagen. Han kommer att lämna sitt uppdrag som ordförande.

Länstidningen Södertälje ställer dock inte frågan ifall Östling inte har rätt till yttrandefrihet.

När Expressen försöker nå Östling vill han inte kommentera saken. ”Inga kommentarer”, skriver han i ett sms till den judiskägda tidningen.

”Vad fan får jag för pengarna?”
Östling skapade kontroverser redan 2017 i ett avslöjande av Uppdrag Granskning, som visade hur svenska finansmän placerade sina förmögenheter i skatteparadis för att slippa betala skatt i Sverige. Östling hade under sin tid som vd för Scania öppnat ett bolag i lågskattelandet Malta av den anledningen.

— Här betalar man in 20-30 miljoner om året, vad fan får jag för pengarna? frågade sig Östling när Uppdrag Granskning konfronterade honom.

Även då fick han sparken och avgick som ordförande för Svenskt Näringsliv strax efter avslöjandet.

Källor:
Leif Östling sparkas efter sin kommentar om Afrika
Östlings uttalanden används i rysk propaganda
Svenskt Näringslivs ordförande har förmögenhet utomlands

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RickardRokvikennordboFredrikaSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Det borde ha varit den blonderade missbrukaren med suspekt härkomst, Södertälje kommunstyrelses ordförande, Boel Godner (S) som fick sparken!

comment image

nordbo
Medlem

Vissnade plastväxterna under fotot.?

Rickard
Medlem

Boel talar med kluven tunga för hon erkänner att Södertälje har problem med välfärdsbrott och det är ju till största delen ett importerat problem

https://vk.com/wall500972351_236

Sigfrid
Medlem

Pk-media grips av total panik när uttalanden om hur vedervärdigt mångkulturen påverkar vårt land speciellt då den framförs av kända och framstående människor.Man ser risken att den sovande svensken ska vakna och reagera på eländet vilket många ännu inte har gjort då pk-propagandan har varit massiv.

Fredrika
Medlem

Sk*t ska sk*t ha. Den folkförrädaren ville importera 20 miljoner invandrare för sveriges företagskonkurrenskrafts skull (eftersom nordbor tydligen inte dög i hans ögon) precis som Fredrik Reinfeldt. Samma förb***e folkförrädarfasoner. Då var det minsann inte tal om att kritsera vördlösa somalier. Nu när han ser att hans rasfrämlingsimportpolitik leder till inbördeskrig passar det att vända kappan efter vinden. I detta fall är det tur att socialdemokraterna fortfarande är lika utvecklingsstörda som de har varit i flera politiska generationer och ännu inte fattat att kriget är här så de kan godhetssignalera mot folkförrädaren Östling. Bra att de olika kräken ger sig… Läs mer »

nordbo
Medlem

Verkar riktigt att Lars Bern avskyr att man kritiserar Judiskt inflytande i väst – man ska kalla dom för ”eliten” istället ..

Rokviken
Medlem

Håller med dig. Beröringsskräck.

Rokviken
Medlem

Och efter Swebbtv så vänder han återigen kappan efter vinden i judemaktpressen.
Är han en betald lakej?

https://www.friatider.se/stling-backar-ngrar-intervjun-med-swebbtv

nordbo
Medlem

Man får ha i tanke att detta NWO-kontrollerade marxistiska system som råder i Sverige (omvärlden) idag har bitit sig fast i alla generationer i landet.Om man tittar på olika samhällsklasser indelat i ekonomisk förmåga så har medelklassen varit ett ständigt mål att plundra sen 80-talet,den övre klassen har inte brytt sig ett föga om att sparandet skall hållas inom landet osv. (vilket tyder på att de är väl insatta) Nu vill man skrämma upp de övre skiktet i samhället på liknande sätt att ifall man yttrar sig ett uns negativt om folkutbyterna så finns det risk att man blir av… Läs mer »