Leif GW Persson: Högerextremister som sverigedemokrater kan ligga bakom bombdåden

INRIKES. Den pensionerade kriminologiprofessorn Leif GW Persson tycker sig ana ett mönster i bombdåden som plågar landet och framkastar att ”högerextremister” kan ligga bakom.

Leif GW Persson framkastar att sverigedemokrater kan ligga bakom bombdåden. Arkivbild.

I en intervju med vänstersajten Paragraf framkastar nu den pensionerade kriminologiprofessorn Leif GW Persson att det kan vara ”högerextremister” som till exempel ”sverigedemokrater” som ligger bakom den senaste tidens bombdåd.

— Man kan inte utesluta att en del sprängningar handlar om ett klassiskt högerextremistiskt scenario, säger han. Det är ytterst få skadade och i några fall finns det vittnesuppgifter om att några har varnat folk om att det kommer att smälla. Och det ingår ju inte alls i mönstret när det handlar om gänguppgörelser.

På en fråga från vänstersajten om han med ”högerextremistiskt” syftar på ”NMR” eller ”Sverigedemokraterna” svarar Persson:

— Ja, det är typ såna.

Källa:
”Klassiskt högerextremistiskt scenario”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments